23 Αυγ 2019

Τι συζήτησαν Κεραμέως-Ιερώνυμος στη συνάντησή τους

Για περίπου μισή ώρα συζήτησαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Ιερώνυμος ανταπέδωσε σήμερα την εθιμοτυπική επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως που έγινε τον περασμένο Ιούλιο μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πριν την συνάντηση: «Με επισκέφθηκε η κυρία υπουργός. Είπαμε μερικές σκέψεις και σήμερα έρχομαι να ανταποδώσω την επίσκεψη. Να ευχηθώ για μια καινούργια δημιουργική χρονιά, αλλά δεν θα περιοριστούμε μόνο στους χαιρετισμούς. Πιστεύω θα δοθεί η αφορμή να ανταλλάξουμε απόψεις και για μερικά γενικά θέματα και να καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα συνεργασίας για το χειμώνα και τον καιρό που έρχεται».
Σε ερώτηση για το αν θα συζητηθούν ζητήματα όπως η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τα μισθολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα του κλήρου και το μάθημα των Θρησκευτικών ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Είναι πολλά τα θέματα, όχι μόνο αυτά που θίξατε. Και άλλα θα δημιουργηθούν διότι η ζωή τρέχει, αλλά δεν είναι ακόμα του καιρού αυτά τα πράγματα. Τώρα πρέπει να γνωριστούμε, να καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα και εδώ θα είμαστε να τα λέμε».
Η υπουργός Παιδείας δήλωσε πριν τη συνάντηση ότι:«Εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας πάνω στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου με σεβασμό πάντα στους διακριτούς ρόλους της πολιτείας και της Εκκλησίας και με κάθε διάθεση και πρόθεση για μια γόνιμη και ειλικρινή συζήτηση μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας. Όπως είπε ο Μακαριώτατος, θα συζητήσουμε διάφορα ζητήματα που άπτονται των σχέσεων μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας και έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας για να συνεργαστούμε σε βάθος τον καιρό που θα ακολουθήσει».
Για το μάθημα των Θρησκευτικών η υπουργός είπε ότι δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.
newsbreak.gr,23-08-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com