19 Οκτ 2018

Απίστευτη αποκάλυψη για την ΠΕΘ


Ο τέως πρόεδρος του Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός» κ. Δημήτριος Μόσχος αποκαλύπτει επιτέλους τα πραγματικά κίνητρα που ο Υπουργός Παιδείας αντιτίθεται προς την ΠΕΘ: επειδή συμμετείχεν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανόν και διότι προωθεί Ορθόδοξο μάθημα! Εμμέσως, δηλαδή, παραδέχεται ότι συμφωνεί με το «Βόρεια Μακεδονία»! Ως εδήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της 4ης Οκτωβρίου 2018:

«Είναι πρωτοφανές! Η ΠΕΘ προτρέπει σε απειθαρχία τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και παρακινεί μάλιστα τους γονείς να τους μηνύσουν. Πρόκειται για μία καθαρά αντιδεοντολογική πρακτική, που υπερβαίνει τις αποφάσεις του ΣτΕ. Βέβαια, αυτές οι πρακτικές συνάδουν με τη γενικότερη τακτική της ΠΕΘ να ακολουθεί ακραίους φονταμενταλιστικούς κύκλους, όπως αποδείχθηκε και από τη συμμετοχή της στα συλλαλητήρια του καλοκαιριού για το Μακεδονικό. Προσπαθεί να επιβάλει μία μορφή μαθήματος με δικαστικές αποφάσεις και αστυνομικά μέτρα και έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με την Ιερά Σύνοδο που έχει συνδιαμορφώσει τα προγράμματα σπουδών με το υπουργείο. Με την τακτική αυτή προωθεί ένα μάθημα που θα απευθύνεται μόνο στους ορθόδοξους μαθητές, γεγονός που θα έχει ολέθριες συνέπειες για το ίδιο το μάθημα αλλά και για τον κλάδο των θεολόγων».

2 σχόλια:

ipopsifios είπε...

Χαίρομαι που δημοσιεύεται ολόκληρη η δήλωση κι έτσι μπορεί κάθε αναγνώστης να καταλάβει το πλήρες νόημα της φράσης "όπως αποδείχθηκε και από τη συμμετοχή της στα συλλαλητήρια του καλοκαιριού για το Μακεδονικό" που είναι "όπως αποδείχθηκε από τον τρόπο συμμετοχής της" κι όχι γενικά το Μακεδονικό, αλλιώς θα έλεγα "όπως αποδείχθηκε από τη θέση της ΠΕΘ για το Μακεδονικό". Ο τρόπος, αυτός που εννοώ, φαίνεται ανάγλυφα από την ανακοίνωση της ΠΕΘ, που μαζί με άλλα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία καλούσε στα συλλαλητήρια του Ιουνίου διακηρύσσοντας ότι "Οι λειτουργοί της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης οφείλουν να διερευνήσουν βάσει των πραγματικών περιστατικών την πλήρωση της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του εγκλήματος της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ", ότι "Οι ευθύνες του συντελούμενου ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ αγγίζουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας" και άλλα παρόμοια (βλ. http://www.petheol.gr/nea/orthodoxachristianikasomateiaathenondeltiotypougiatosynteloumenoethnikoenklematesekchoresestouonomatostesmakedonias). Αν αυτός ο ακραίος λόγος δεν είναι φονταμενταλιστικός, αλλά λυσιτελής και αρμόζει σε Πανελλήνιο επιστημονικό φορέα θεολόγων, δασκάλων και δημοσίων λειτουργών ας το κρίνει ο καθένας. Από πουθενά, όμως, δεν συνάγεται ότι είτε εγώ, είτε ο "ΚΑΙΡΟΣ" συμφωνούμε με το "Βόρεια Μακεδονία", όσο κι αν προσπαθεί ο ΟΤ με διάφορους σοφιστικούς συλλογισμούς να το συναγάγει. Όσο για τον Υπουργό, ρωτήστε τον ίδιο. Η ουσία της δήλωσης αφορά την τακτική της επίκλησης του "βήματος του Καίσαρα" (μηνύσεις, δικαστικές αποφάσεις) για να επιβληθούν τα Θρησκευτικά που φαντάζεται η ΠΕΘ και να περιοριστούν αυτά στους Ορθόδοξους μαθητές, τακτική καταστροφική και για το μάθημα και για τη θεολογία που πρέπει να είναι ανοιχτή στην κοινωνία κι όχι να επικαλείται νόμους και Συντάγματα που κάποτε αλλάζουν. Δημήτριος Ν. Μόσχος

ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

Ουδέποτε όμως είδα στην ιστοσελίδα του «καιρού» κάποια διαμαρτυρία για το θέμα των Σκοπίων, τις έμφυλες ταυτότητες, την αλλαγή φύλου, το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων και την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζεύγη.
Τυχαίο; πώς εξηγείται;
Εντάξει δεν είναι υπέρ της χορήγησης του ονόματος.
Η εκκωφαντική του σιωπή προς τι;
Μήπως καμιά φορά η ανοχή είναι συνενοχή;
Ο κ. Μόσχος θεωρεί μάλλον άνευ ουσίας τις αποφάσεις της δικαιοσύνης μια και δεν συμφέρουν.
Την δικαιοσύνη και το Σύνταγμα που είναι οι πυλώνες της Δημοκρατίας!
Η ΠΕΘ δεν επέβαλε τα θρησκευτικά της , αλλά ακύρωσε τα προς επιβολή θρησκευτικά του «Καιρού» ως αντισυνταγματικά, διότι κλονίζουν την χριστιανική συνείδηση και οδηγούν σε ομαδικό προσηλυτισμό, σύμφωνα με την υπ. αρ. 660/2018 & 926/2018.
Αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη.
ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com