29 Μαρ 2018

Πρόεδρος Ακαδημίας Αντώνης Κουνάδης: «Η ελληνορθόδοξη παιδεία, εθνικό θεμέλιο»


Στην τεράστια σημασία που διαδραματίζει η ελληνορθόδοξη παιδεία ώστε να υπάρξει συνέχεια και προοπτική στο ελληνικό έθνος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνης Κουνάδης...

...κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής συνεδρίασης που πραγματοποίησε το ίδρυμα για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. 
Ο κ. Κουνάδης υποστήριξε ότι η ελληνορθόδοξη παιδεία αποτελεί «ακρογωνιαίο λίθο της υπάρξεως, συνέχειας, προοπτικής και μεγαλουργίας του ελληνικού έθνους» και συμβάλλει στην ηθική συνοχή και στον πατριωτισμό του λαού μας. Παράλληλα, αυτό το αίσθημα πατριωτισμού συνδέεται άρρηκτα με τον εορτασμό των εθνικών επετείων και τον σεβασμό στις εθνικές παραδόσεις «ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα με όσα πρωτόγνωρα βιώνουμε καθημερινά: κακοποίηση της γλώσσας, διαστρέβλωση της Ιστορίας, κατάργηση των εθνικών παραδόσεων, βολές κατά του ελληνορθόδοξου πολιτισμού».
Μπροστά σε αυτές τις βολές που δέχονται η γλώσσα, η Ιστορία και η θρησκεία των Ελλήνων, ο κ. Κουνάδης θέλησε να περάσει ένα μήνυμα ομοψυχίας διά στόματος του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος, ερχόμενος στην Ελλάδα το 1825, την ώρα που μαίνονταν οι εμφύλιες συρράξεις, είπε: «Οι Τούρκοι υποδούλωσαν το θνητό μέρος της Ελλάδας αλλά η ψυχή της και το πνεύμα του έθνους έμεινε πάντα ελεύθερο και ανεξάρτητο. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να διαιρέσουν τους Ελληνες, αλλά εκείνοι, συσπειρωμένοι, αντιτάχθησαν σθεναρά. Μείνετε ενωμένοι».
dimokratianews,29.03.2018

2 σχόλια:

Α. Παπαγιάννης είπε...

ΕΥΓΕ!

Ανώνυμος είπε...

Να δείς πού θα τον πούνε και ναζί!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com