25 Ιουλ 2017

Ιρακινός Αντιπρόεδρος: Οι ΗΠΑ δημιούργησαν το Ισλαμικό Κράτος και τώρα το πολεμούν!

Ο Ιρακινός Αντιπρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως προσπαθούν να κλέψουν τη δόξα της νίκης κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη από τον Ιρακινό στρατό, ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως δημιούργησαν το Ισλαμικό Κράτος για να πλήξουν το Ιράκ που εναντιώθηκε στις προθέσεις των ΗΠΑ στη Συρία!
Η απελευθέρωση της Μοσούλης είναι επίτευγμα των Ιρακινών, ενώ οι ΗΠΑ προσπαθούν να κλέψουν την δόξα, διαδίδοντας πως αυτοί «οδηγούν τον πόλεμο» δήλωσε ο Ιρακινός Αντιπρόεδρος Nouri al-Maliki στο Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti και αναμεταδίδει το RT.
«Πράγματι, μας υποστήριξαν με την αεροπορία, αλλά τα εύσημα ανήκουν στους Ιρακινούς στρατιώτες και την Ιρακινή αεροπορία» είπε ο Ιρακινός Αντιπρόεδρος και πρόσθεσε ότι δεν αποδέχεται πως η νίκη στην Μοσούλη είναι επίτευγμα των Αμερικανών.
Ο Nouri al-Maliki είπε πως κατά την απελευθέρωση της Μοσούλης τουλάχιστον 20.000 Ιρακινοί στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον Ιρακινό Αντιπρόεδρο, ο Ιρακινός στρατός έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να μην καταστρέψει την πόλη, κάτω από τις συνθήκες που επικρατούσαν, ενώ η μάχη διήρκησε 9 μήνες.
«Θα μπορούσαμε να περικυκλώσουμε την πόλη, αλλά έτσι θα υπέφεραν οι κάτοικοί της από την πείνα» είπε ο Nouri al-Maliki.
Στο Ιράκ υπήρχαν περίπου 5.000 τρομοκράτες (ισλαμιστές). Από αυτούς 2.000-3.000 έχουν σκοτωθεί. Οι υπόλοιποι κρύβονται ή έφυγαν μαζί με τους πρόσφυγες. Η νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν είναι ακόμη οριστική, καθώς υπάρχουν ακόμη πυρήνες Ισλαμιστών που πολεμάνε στην Μοσούλη, ενώ υπάρχουν ακόμη θύλακες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, έτοιμοι να μετατραπούν σε βομβιστές αυτοκτονίας, σύμφωνα με τον Ιρακινό Αντιπρόεδρο.
Ο Nouri al-Maliki υποστήριξε πως οι ΗΠΑ, ενώ υποστήριξαν μαζί με τους συμμάχους τους τον Ιρακινό στρατό στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, αρχικά συνεισέφεραν στη δημιουργία του. Πρόσθεσε μάλιστα πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ για να εδραιώσουν την παρουσία τους και την επιρροή τους στην περιοχή.
«Το Ισλαμικό Κράτος μοιάζει με τους Ταλιμπάν που δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν τους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν. Με τον ίδιο τρόπο, το Ισλαμικό Κράτος δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την Ιρακινή στάση, που δεν συμφωνούσε με το μπλοκάρισμα της Συρίας, που ήταν αντίθετο στις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων και ενάντια στις Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις» δήλωσε ο Nouri al-Maliki.
«Η Ιρακινή κοινωνία είναι αντίθετη στην δημιουργία ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρα» είπε ο Nouri al-Maliki και πρόσθεσε πως έχει προειδοποιήσει τους Αμερικανούς να μην επιστρέψουν στο Ιράκ και να μην δημιουργήσουν βάσεις.
Ο αντιαμερικανισμός που υπάρχει στο Ιράκ επιβεβαιώνεται και με την αγορά Ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού και όχι Αμερικανικού.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα Isvestiya, το Ιράκ θα αγοράσει Ρωσικά προηγμένα άρματα μάχης T-90S και T-90SK για να αντικαταστήσει τα ταλαιπωρημένα από τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους Αμερικανικά άρματα Abrams M1A1.
Οι ανεπίσημες πληροφορίες από τη Ρωσία κάνουν λόγο για παράδοση 73 αρμάτων μάχης T-90 μέσα στο 2017, ενώ η συνολική παραγγελία είναι για 368 άρματα.
Από cosmostatus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com