19 Νοε 2016

Κυριακή Θ΄ Λουκά- Το φάρμακο της φιλαργυρίας και πλεονεξίας (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Τὸ φάρμακο τῆς φιλαργυρίας καὶ πλεονεξίας
«Ἄφρον, ταύτῃ τῇ νυκτὶ τὴν ψυχήν σου ἀπαιτοῦσιν ἀπὸ σοῦ…» (Λουκ. 12,20)
Δὲν ἀπέχουμε, ἀγαπητοί μου, πολὺ ἀπὸ τὴν ἡμέρα ποὺ ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία μᾶς καλεῖ κάθε χρόνο καὶ ἑορτάζουμε τὴ μνήμη ἑνὸς μεγάλου ἁγίου, ἑνὸς ἀπὸ τοὺς μεγαλυτέρους διδασκάλους καὶ πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας, τὴ μνήμη τοῦ ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγιε Πατέρα Αυγουστινε.Δυστυχως τίποτε απο ολα αυτά δεν κατάλαβαν,δεν κράτησαν,δεν συνέχισαν τα παιδια που είχες δίπλα σου.Σαν τον άφρονα πλούσιο δυο μέτρα γης θα πάρουν και αυτοί μαζί τους στον ουρανό,απορώ μια απλή αλλα πιστη είμαι και καταλαβαίνω ,αυτοί τόσο ανοοι πνευματικά ειναι,δεν φοβουντε τον Θεό,η" δεν Τον πιστεύουν καν;Δεν ανήκω καν στην Μητροπολη σας,αλλα παρακολουθώ τα τεκταινόμενα και λυπάμαι και αγανακτω για τον άδικο διωγμό κατα του π. Παισιου;Εδω ,λυπάμαι,αλλα ταιριάζει η λαϊκή παροιμία:Οσα δεν φτάνει η αλεπού ,τα κανει κρεμασταρια.Ειστε ολοι σας ΔΕΙΛΟΙ και καλοπερασακηδες.Ο Θεος να σας ελεησει.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:12 μ.μ. εσύ είσαι δειλός και καλοπερασάκιας.
Δεν αξίζεις να πιάνεις στο στόμα σου τον πατέρα Αυγουστίνο!
Ο πατέρας Αυγουστίνος δεν είπε ποτέ να διακόπτουμε το μνημόσυνο Ορθόδοξου επισκόπου, του Φλωρίνης Θεόκλητου! Εντάξει;
Κάνε μας τη χάρη ανώνυμε και μην γράφεις ό,τι σου κατέβει στην κεφάλα σου.

Ανώνυμος είπε...

Το αγωνιστικό και ομολογιακό πνεύμα του μακαριστού Αυγουστίνου είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο στη Φλώρινα. Αντί να είναι δεδομένο είναι ζητούμενο.
Εδώ και δεκαέξι χρόνια έχει εγκαινιασθεί άλλο πνεύμα στη μητρόπολη. Ποιος θα το περίμενε αρχιμανδρίτες της μητροπόλεως όπως π.χ. ο π.Σεβαστιανός Τοπάλης, να υμνούν τον αιρεσιολόγο Βαρθολομαίο, ο σκιώδης μητροπολίτης να τον υποδέχεται με τιμές ακόμη και σε άλλες μητροπόλεις, η μητρόπολη να έχει καταντήσει κέντρο διερχόμενων οικουμενιστών όπως ο Δημητριάδος και ο Σύρου, ο Προικονήσου Ιωσήφ να λέει ό,τι θέλει σε ημερίδα στη Φλώρινα, ο Προύσης να συλλειτουργεί με τον υποτιθέμενο συνεχιστή του πνεύματος του π.Αυγουστίνου, να γίνονται "γαμοβαφτίσια", να γίνονται συχνά συλλείτουργα στη Φλώρινα και άλλα που δεν τα αναφέρουμε για διαφόρους λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Προς 3:30: θα σοβαρευθείς επιτέλους;
Με ποιο δικαίωμα χαρακτηρίζεις σαν καλοπερασάκια τον πρώτο ανώνυμο επειδή διαφωνεί με τη δική σου αξιολόγηση για το σημερινό μητροπολίτη;
Τι συμπεριφορά είναι αυτή;
υ.γ. Δεν είμαι ο πρώτος ανώνυμος.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 3•30 μ.μ. Μάθε πρώτα να διαβάζεις ελληνικα και μετα να σχολιασεις.Εγραψα: είμαι μια π ιστη(και όχι.......δειλός.Αλλα ο αρρωστημενος σου φανατισμός σε κανει αναξιοπρεπη και ανεδη.Συν των άλλων είσαι και πλήρως ανημερωτος.Ο π.Αυγουστινος υπήρξε ο πρώτος δίδαξας,ως αναφορά την διακοπή μνημοσύνου.Οποτε ,βάλε την δική σου ΚΕΦΑΛΑ να δουλεψει αμορφωτο όν.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμη 4:01 π.μ. εσύ είσαι αμόρφωτη και φανατικιά και αναξιοπρεπής.
Βάλε μυαλό στην κεφάλα σου και προσπάθησε να καταλάβεις ότι ο πατέρας Αυγουστίνος δεν δίδαξε να διακόπτουμε το μνημόσυνο Ορθόδοξου επισκόπου.
Τα έχεις μπερδέψει πολύ στην κεφάλα σου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:53 μ.μ. πότε θα σοβαρευτείς επιτέλους;
Περιμένουμε λίγη σοβαρότητα και λίγο μυαλό.
Ρωτάς με ποιό δικαίωμα λέω καλοπερασάκια τον πρώτο ανώνυμο. Δεν ρωτάς όμως με ποιό δικαίωμα λέει αυτός καλοπεράκηδες όλα τα παιδιά του πατέρα Αυγουστίνου.
Βάλε λίγη σοβαρότητα στην κεφάλα σου. Μην παραβλέπεις αυτά που κάνουν και λένε όσοι συμφωνούμε με τις δικές σου απόψεις και μην βλέπεις μόνο κακό στις απαντήσεις στις άδικες προκλήσεις αυτών που έχουν τις δικές σου απόψεις.
Εντάξει;

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:53 μ.μ.
η συζήτηση των δύο πρώτων σχολιαστών δεν αφορούσε τον σημερινό μητροπολίτη αλλά τα παιδιά του πατέρα Αυγουστίνου, που όλα τα συκοφάντησε η πρώτη ανώνυμη.
Φαντάσματα βλέπεις και βάζεις στη συζήτηση τον σημερινό μητροπολίτη;
Δεν κάνουν καλό τα φαντάσματα που βλέπεις.

Ανώνυμος είπε...

To έχει παρατραβήξει το σκοινί ο υποστηρικτής του μητροπολίτη Θεοκλήτου που και οι πέτρες της Φλώρινας ξέρουν ότι δε βαδίζει στη γραμμή του π.Αυγουστίνου.

Ανώνυμος είπε...

Το παρατράβηξε το σκοινί ο κατήγορος του μητροπολίτη Θεόκλητου!
Και οι πέτρες της Φλώρινας ξέρουν ότι το παρατράβηξαν το σκοινί ορισμένοι κατήγοροι του μητροπολίτη Θεόκλητου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:53 μ.μ. Βάλε λίγη σοβαρότητα στην κεφάλα σου. Μην παραβλέπεις αυτά που κάνουν και λένε όσοι συμφωνούνε με τις δικές σου απόψεις και μην βλέπεις μόνο κακό στις απαντήσεις στις άδικες προκλήσεις αυτών που έχουν τις δικές σου απόψεις.


(είχε γραφτεί απο λάθος συμφωνούμε)

Ανώνυμος είπε...

Έχεις την εντύπωση 2:44 μ.μ. ότι εσύ είσαι η Φλώρινα; Εσύ εκφράζεις καμμιά δεκαριά σαν και εσένα. Εσύ βλέπεις μονόπλευρα μόνο τα λάθη του μητροπολίτη Θεόκλήτου και όχι των κατηγόρων του.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:44 μ.μ. είσαι ο χθεσινός 11:53 μ.μ. που βλέπει φαντάσματα. Δεν μιλήσαμε για τον μητροπολίτη Θεόκλητο. Κρίμα σου να βλέπεις φαντάσματα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:53 μ.μ. που παρατράβηξες το σχοινί.
Γιατί είσαι άδικος;
Γιατί δεν αναρωτήθηκες με ποιό δικαίωμα η πρώτη ανώνυμη χαρακτηρίζει σαν δειλούς και καλοπεραδάκηδες όλους εκτός από τον π. Παϊσιο;
Δεν είδες τί γράφει η πρώτη ανώνυμη; "Ειστε ολοι σας ΔΕΙΛΟΙ και καλοπερασακηδες."
Αλλά πού μυαλό σε ένα φανατισμένο κατήγορο του μητροπολίτη Θεόκλητου σαν και εσένα!

Ανώνυμος είπε...

Προ: 1.53
Ποιος ειπε πως οπρωτος σχολιαστης ειναι η πρωτη ανωνυμη που βλεπει φαντασματα;
Για συνελθετε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβες τί γράφουν ανώνυμε 4,24.
Για την πρώτη ανώνυμη κανείς δεν είπε ότι βλέπει φαντάσματα. Τα φαντάσματα τα βλέπει ο 11,53. Αυτό είπε ο 1,53 και σωστά.
Πριν απαντήσεις να διαβάζεις καλά τί σου γράφουν.

Μη Φλωρινιώτης

Ανώνυμος είπε...

Ο δεύτερος σχολιαστής 20 Νοεμβρίου 2016 - 3:30 μ.μ. δεν είναι υποστηρικτής του μητρ. Θεόκλητου. Είπε μόνο τα σύκα σύκα όπως λέει και η παροιμία.

Μη Φλωρινιώτης

Ανώνυμος είπε...

Το δίκαιο το έχει ο δεύτερος ανώνυμος που απαντάει στην πρώτη ανώνυμη.

Ανώνυμος είπε...

"Mη Φλωρινιώτη", πόσα σχόλια έγραψες;

Ανώνυμος είπε...

http://eordaia.org/index.php/13-2016-noenvrios/713-logia-agapis-ekpompi-flash-tv-me-ton-p-athanasio-me-ton-theologo-giorgo-tryfonopoulo

Φλωρινιώτες ,αυτά γίνονται στη Φλώρινα ; Ακούστε από το 25ο λεπτό και μετά .....


Στην Φλώρινα απ'ότι βλέπουμε στήνονται οικουμενιστικά πανηγυράκια !

Ανώνυμος είπε...

Αυτό σε μάρανε ανώνυμε 7:28 π.μ. ; Πόσα σχόλια έγραψε ο "Mη Φλωρινιώτης";
Μου θυμίζεις τους γραμματείς και τους φαρισαίους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που γράφει ο 11:46 π.μ. είναι σοβαρά και πρέπει ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος να λάβει αυστηρά μέτρα για όλους τους οικουμενιστές κληρικούς και "θεολόγους".

Σώφρων

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com