2 Αυγ 2016

''Φωνή Ορθοδόξων Λαϊκών'': Ανοικτή επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για τη Σύνοδο της Κρήτης

Ανοικτή επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους
Σεβαστοί πατέρες, ευλογείτε.
   Απευθυνόμαστε σε εσάς, τους πνευματικούς προεστώτες της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, μετά βαθυτάτου ανησυχίας και αγανακτήσεως, εξ’ αφορμής των καταστροφικών αποφάσεων, της λεγομένης Αγίας και Μεγάλης συνόδου της Κρήτης.

   Κι ενώ γνωρίζουμε, πως μια Σύνοδος συγκαλείται, για να καταδικάσει αιρέσεις,, εδώ συνέβει το πρωτόγνωρο κι ανήκουστο γεγονός, της νομιμοποίησης της παναιρέσεως του αντίχριστου και επάρατου Οικουμενισμού. Αναγνωρίστηκε λοιπόν « η θεωρία των κλάδων » και έτσι αποδόθηκε εκκλησιαστικότητα στις αιρέσεις.
   Άρα, καταπατήθηκε και ισοπεδώθηκε το Σύμβολο της Πίστεως μας, που διακηρύσσει την ύπαρξη της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Εκκλησίας.
   Άρα, σεβαστοί πατέρες, μετακινήθηκαν τα όρια, « α, οι πατέρες έθεντο ». Τι πιο ληστρικό, τι πιο βλάσφημο, τι πιο λυπηρό;
   Το όλο σκηνικό αυτής της λεγομένης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, σας θύμιζε τίποτα από ευαγγελική ταπείνωση των επισκόπων; Σας θύμιζε μήπως σεμνή συμπεριφορά αρχιερέων; Εκεί είχαμε ένα κοσμικό, κοσμικότατο γεγονός, με έντονο παρασκήνιο, πιέσεις, υβριστικές αντιμετωπίσεις μεταξύ επισκόπων και Προκαθημένων! Συμμετοχή ακόμα - ακόμα υπερατλαντικών και ευρωπαϊκών πρακτόρων σε μία Ορθόδοξη Σύνοδο επισκόπων. Προφανώς όλα υποκινούμενα;
   Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό το κοσμικό πνεύμα, αυτή η κοσμική στάση με μια, κατά τα άλλα,, Ορθόδοξη Σύνοδο; Ουδεμία! Το διαβεβαιώνει προφητικά και περίτρανα ο μακαριστός πατήρ Αθανάσιος Μυτιληναίος, σε μια ομιλία του το 1991, αναφερόμενος στην Αποστολική Σύνοδο των Ιεροσολύμων. Έλεγε λοιπόν τα εξής συγκλονιστικά : « Σκοτεινές δυνάμεις προωθούν την Σύνοδο. Μια τέτοια Σύνοδο δεν την κινεί το Πνεύμα το Άγιο, αλλά την κινούν σκοτεινές δυνάμεις, με επικεφαλής την Μασονία. Προσέξτε. Οι σκοτεινές δυνάμεις έχουν ήδη χαλκεύσει και έχουν ήδη πείσει αυτούς τους ανθρώπους (υψηλόβαθμους ρασοφόρους), και έτσι κατέχονται από οικουμενιστικές θέσεις. Βεβαίως! Βεβαίως! Πλην εξαιρέσεων - το υπογραμμίζω αυτό - είναι Οικουμενιστές! Δυστυχώς. Γι’αυτό, εάν γίνει αυτή η Σύνοδος, θα χαρακτηριστεί Ψευδοσύνοδος. Δεν θα γίνει αποδεκτή ».
   Τι λοιπόν σεβαστοί πατέρες της Ιεράς Κοινότητας, θα καθίσετε με σταυρωμένα χέρια;
   Το Άγιον ¨Όρος αποκαλείται κάστρο, φρούριο και προπύργιο της Ορθοδοξίας και ως εκ τούτου, όταν οι Σύνοδοι επισκόπων δεν ορθοτομούν την Αλήθεια του  Ευαγγελίου και κατ’ επέκταση, δεν ακολουθούν την Πατερική διδασκαλία, ο Αγιορείτικος Μοναχισμός αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Πίστεως, φρουρεί και επαγρυπνεί υπέρ της Ορθοδοξίας, όπως έπραττε διαχρονικά.
   Ο μακαριστός γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης - σάρκα εκ της σαρκός σας - έλεγε :
« Οι μοναχοί για την αγάπη του Χριστού εγκατέλειψαν τον κόσμο, για να εφαρμόσουν πιο τέλεια το Ευαγγέλιο χωρίς συμβιβασμούς και τοιουτοτρόπως δεν είναι δυνατόν να ανεχθούν τις αιρέσεις, οι οποίες προσβάλουν το πανάγιο πρόσωπο του Κυρίου, την διδασκαλία Του και την Εκκλησία Του. Δεν είναι δυνατόν, οι μοναχοί να αδιαφορούν, όταν η Πίστις είναι το κινδυνευόμενον ». Μάλιστα, οι παλαιοί Αγιορείτες γέροντες του έλεγαν : « Εάν δεν διαμαρτυρώμεθα δια τας γενομένας παραβάσεις εις θέματα πίστεως, διατί φυλάμε αυτά τα βράχια »;
   Εμείς, ως ζωντανά και συνειδητά μέλη της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ εκκλησίας του Χριστού, βρισκόμαστε σε κρίση συνειδήσεως και σας παρακαλούμε, αλλά και απαιτούμε να πράξετε το αυτονόητο και να σώσετε την ψυχή σας.
   Κατατροπώστε τους κακοδόξους και χαροποιήστε τους Ορθοδόξους.
   Καταδικάστε και αποκηρύξτε την προκλητική και δαπανηρή Ψευδοσύνοδο της Κρήτης, και διακόψτε το μνημόσυνο του αρχιοικουμενιστή και πρωτεργάτη αυτής της Ψευτοσυνόδου κ. Βαρθολομαίο.
   Σε διαφορετική περίπτωση, θα βεβηλώσετε και θα αμαυρώσετε την ένδοξη παράδοση του Αγιορειτικού Μοναχισμού, όσον αφορά τους αγώνες του υπέρ της Ορθοδοξίας και θα καταγραφούν τα ονόματα σας με τα μελανότερα χρώματα στην ιστορία του Αγιορειτικού Μοναχισμού. Θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα στην Υπεραγία Θεοτόκο – που αποκαλεί εχθρούς της, τους Λατίνους – και θα είστε καταδικαστέοι από όλους τους φιλοαγιορείτες προσκυνητές:
   Εάν θέλετε να μην μολυνθεί η Αγία Πίστη με αιρέσεις και να είστε « επόμενοι τοις αγίοις Πατράσι », τότε οφείλετε να ακολουθήσετε τη γνωστή διακήρυξη του Συνοδικού της Ορθοδοξίας : « Οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν οι Διδάσκαλοι ως εδογμάτισαν,, η Οικουμένη ως συμπεφρόνηκεν…ο Χριστός ως εβράβευσεν, ούτω φρονούμεν, ούτω λαλούμεν, ούτω κηρύσσομεν… Αύτη η πίστις των Αποστόλων, αύτη η πίστις των Πατέρων, αύτη η πίστις των Ορθοδόξων, αύτη η πίστης την οικουμένην εστήριξε ».
Μετά βαθυτάτου σεβασμού

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στήν Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία δέν υπάρχουν πάπες... όπως θέλουν νά νομίζουν οι σχισματικοί. Οι παραβάτες τών Ιερών Κανόνων, μολύνουν καί ενοχοποιούν ενώπιον Τού Χριστού, μόνο τόν εαυτό τούς. Τό υπόλοιπο Σώμα δέν φέρει όμως απολύτως καμία ευθύνη ενώπιον Τού Θεού γιά τίς κανονικές παραβάσεις τών ποιμένων τού, ούτε μολύνεται απ´ αυτές, όπως μέ πανουργία προπαγανδίζουν οι σχισματικοί προσπαθόντας νά τρομοκρατήσουν τούς Χριστιανούς καί νά τούς στείλουν στήν απώλεια. Πλοῖο εἶναι ἡ Ἐκκλησία! Πλοῖο, πού πορεύεται πρός τή Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν, μέ Κυβερνήτη τόν ἴδιο τόν Κύριο. Ὁ διάβολος ἐπιχειρεῖ νά τό βυθίσει. Ἐπειδή, ὅμως, αὐτό εἶναι ἀδύνατο, προσπαθεῖ νά πείσει κάποιους, πού εἶναι μέσα, νά πηδήξουν στή θάλασσα. Τούς λέει ὅτι τό Πλοῖο κινδυνεύει νά τσακιστεῖ στά βράχια, γιατί οἱ ναῦτες (οἱ κληρικοί) δέν τό ὁδηγοῦν καλά, καί ὅτι ἡ μόνη λύση γιά νά σωθοῦν (!) εἶναι νά πέσουν στή θάλασσα. Κάποιοι ἀκολουθοῦν τήν προτροπή του καί, φυσικά, πνίγονται στά ταραγμένα νερά. Οἱ περισσότεροι, ὅμως, γνωρίζουν καλά ὅτι τό Πλοῖο «κλυδωνίζεται» μέν, ἀλλά οὐδέποτε «καταποντίζεται», κατά τόν ἱερό Χρυσόστομο, γνωρίζουν ὅτι «πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν» αὐτοῦ (Ματθ. 16,18) καί ὅτι, τελικά, τό Πλοῖο θά φτάσει στόν προορισμό του.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να φτάσει το πλοίο στον προορισμό του, η αγία μας Εκκλησία, προστατεύει το καράβι της από τα κύμματα των αιρέσεων.Ο πιστός λαός επαγρυπνεί.
Έχει εμπιστοσύνη στον κυβερνήτη του καραβιού που είναι ο Χριστός.
Όμως την ίδια ώρα έχει ευθύνη να κάνει και ο λαός το δικό του το χρέος.
Πρώτο και κύριο είναι η πνευματική τακτοποίηση του κάθε ενός από μας ξεχωριστά.Με προσευχή.Με νηστεία.
Με μετάνοια αληθινή.Δεν μπορούμε μόνο να ψέγουμε τα κακώς έχοντα.
Και εμείς ο λαός πρέπει να δώσουμε κάτι στο Θεό.Αυτό το λίγο που μπορούμε.
Αυτό σε καμιά περίπτωση όμως δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα, να ζητάμε από τα ΛΟΚ της Ορθοδοξίας, τους Αγιορείτες αδελφούς μας, οι οποίοι ετάχτηκαν να δέονται μέρα νύχτα για την Εκκλησία του Χριστού και τη σωτηρία των ανθρώπων, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Να σταθούν ως γνήσιοι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Τους έχουμε απόλυτη ανάγκη.
Είναι αυτοί που μας κράτησαν τόσα χρόνια ζωντανούς.
Ένας Άγιος Παΐσιος, ένας Άγιος Πορφύριος και άλλοι αγιασμένοι γέροντες δεν είναι αυτοί που κράτησαν εμάς το λαό ζωντανό τα τελευταία χρόνια?
Δεν είναι αυτοί που ενέπνευσαν με τους πνευματικούς αγώνες τους τόσους ανθρώπους να αγαπήσουν το θεό και να μισήσουν το διάβολο?
Αυτούς επικαλούμαστε και τώρα.
Τους Αγίους που μας αγάπησαν εμάς τους απανταχού αμαρτωλούς.
Έχουμε ανάγκη και τους Αγίους της Θριαμβεύουσας Εκκλησίας αλλά και αυτούς που κουβαλούν το σταυρικό αγγελικό σχήμα της Στρατευομένης Εκκλησίας.
Αγιορείτες Πατέρες δεχτείτε αυτή την επιστολή ως το χέρι που σας απλώνουμε εμείς ο απλός λαός για να πορευτούμε μαζί στο δύσκολο δρόμο.
Δεν γνωρίζω ποιοι έγραψαν την επιστολή.
Όμως βλέποντας ως πολύτεκνος πατέρας τα παιδιά μου στα μάτια, παρακαλώ τον άγιο θεό να φωτίσει κάποιους ανθρώπους να σηκώσουν το ανάστημά τους και να με βοηθήσουν και εμένα και όλους μας.
Δεν είναι ατομική υπόθεση η σωτηρία.
Δεν θέλω να σωθούν μόνο τα παιδιά μου αλλά όλα τα παιδιά του θεού.
Αγιορείτες σεβαστοί πατέρες βοηθείστε μας σας παρακαλώ.
Ο Θεός να δίνει δύναμη σε όλους μας και ζητώ συγνώμη που είπα πολλά.
Π.Κουρούσιης

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΤΑΞΗ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΝΕΥΜΑ . ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ Ή ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΡΧΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΤΟΥ ;ΥΠΑΚΟΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ .ΟΡΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο Π.ΣΑΒΒΑΣΑΥΣ ΦΥΓΕΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο τους. Ωραίο γράμμα. Ας στέλνουμε και άλλα, και άλλα, και άλλα.... Ας κάνουμε αποτυπώσεις και να τα στέλνουμε στην Ιερά Κοινότητα.

Απόστολο είπε...

Σωστό.

Απόστολο είπε...

Μα, τι λες 5.49; Τίποτα δεν παρακολουθείς;

Φαίη είπε...

Προς 2 Αυγούστου 2016 - 4:02 μ.μ.
-Ο παπικός τρόπος διεξαγωγής της ψευτοσυνόδου δεν πρέπει να σχολιαστεί; Έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα;
-Ο Ιησούς Χριστός γιατί είπε: «Αλλοτρίω δε, ου μη ακολουθήσωσιν, αλλά φεύξονται απ’ αυτού ..» Σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό θα έπρεπε να πει: «εάν δείτε ότι περιστοιχίζεστε από κακούς ποιμένες προσευχηθείτε δυνατά και εγώ, ως κεφαλή της Εκκλησίας, θα κατέβω να τους τακτοποιήσω..»
-Η φράση «ομολογία πίστεως» γιατί υπάρχει; Που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί;
-Οι Μάρτυρες που ήρθαν σε κόντρα με τους αιρετικούς της εποχής τους και θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή πήδηξαν έξω από το Πλοίο της Εκκλησίας;
-Ο λαός που δεν επέτρεψε στους ενωτικούς της Φεράρας Φλωρεντίας να κατέβουν στο λιμάνι αν δεν δώσουν όρκο μετανοίας για αυτά που υπέγραψαν έθεσε τον εαυτό του εκτός του Πλοίου της Εκκλησίας ή τους αιρετικούς που έκαναν τις προδοτικές συμφωνίες;
-Ο Άγιος Αντώνιος γιατί δεν κάθησε στις σπηλιές του να κάνει τον ασκητικό του αγώνα; Καλά δεν ήταν εκεί; Γιατί κατέβηκε να βοηθήσει στον αγώνα κατά της αίρεσης αφού στο τέλος θα τα τακτοποιούσε όλα ο Ιησούς Χριστός;
-Τι σημαίνει και τι προϋποθέτει εντέλει η φράση «είμαστε μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού;»
-«Τό υπόλοιπο Σώμα δέν φέρει όμως απολύτως καμία ευθύνη ενώπιον Τού Θεού γιά τίς κανονικές παραβάσεις τών ποιμένων τού, ούτε μολύνεται απ´ αυτές,..»
Ευθύνες για τις πράξεις των άλλων μπορεί να μην φέρουμε αλλά για το τι πράττουμε ο καθένας από τη θέση του όντας μάρτυρας αυτών των πράξεων είναι άλλο θέμα. Εκεί θα λογοδοτήσουμε. Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού δεν μολύνεται και δεν διασπάται, ισχύει όμως το ίδιο και για τα μέλη Της; Τότε για ποιον λόγο λέει ο ιερέας, «Παύσον τα σχίσματα των Εκκλησιών» και «τας των αιρέσεων επαναστάσεις ταχέως κατάλυσον τη δυνάμει του Αγίου σου Πνεύματος»;
-Το Πλοίο θα φτάσει τελικά στον προορισμό του. Πως όμως; Δια μαγείας; Τι εννοούσε ο Ιησούς Χριστός όταν είπε: «ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω ὑμᾶς ὡς πρόβατα ἐν μέσῳ λύκων· γίνεσθε οὖν φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις καὶ ἀκέραιοι ὡς αἱ περιστεραί.»

Τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο. Θέλει ταπείνωση, θέλει προσευχή, θέλει διάκριση, θέλει αγώνα. Θέλει αυτό που ο καθένας μπορεί να προσφέρει επικαλούμενος συνέχεια τη φώτιση και τη βοήθεια του Θεού. Είμαστε λογικά πρόβατα. Αυτό που δεν θέλει είναι απάθεια, χλιαρότητα και αδιαφορία. Ο Θεός μας παιδεύει γιατί έως τώρα είχαμε βάλει την Εκκλησία κάπου σε μια γωνιά της ζωούλας μας που δεν μας ξεβόλευε και τόσο από τα υπόλοιπα 'σημαντικά' πράγματα που κάναμε.




Ανώνυμος είπε...

H επαίσχυντη αυτή "σύνοδος" θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗΣ να καταστεί αντικείμενο σφοδρής αποδοκιμασίας,ακαταπαύστου πολεμικής, αποδομήσεως και απαξιώσεως από την πλευρά επισκόπων και λοιπών κληρικών, των ιερών μονών και των ιεραποστολικών αδελφοτήτων, της ΠΕΘ καθώς και του θρησκευτικού τύπου και των ορθοδόξως φρονούντων ιστολογίων.
Ουδεμία συνθηκολόγηση επιτρέπεται εν προκειμένω!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

στην παράβαση ιερών κανόνων εξαιτίας αμαρτίας ενός ποιμένα, ναι , δεν μολύνεται το ποίμνιο.
όμως αλλο πράγμα είναι η συμμετοχή και η κοινωνία με την αίρεση μην τα μπερδεύουμε

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ? ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ? ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ?

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιόν αναφέρεσαι Ανώνυμε 2 Αυγούστου 2016 -5:05 μ.μ?
Δεν κατάλαβα να προσπαθεί κανείς να διαστρεβλώσει κάτι.
Για εξήγησέ μας να καταλάβουμε κι εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Όσο οι ταγοι πνευματικοί ηγουμενοι, κληρικοί κλπ δεν παίρνουν θέση ΟΛΟΙ εχουμε προβλημα. Κοινωνούμε με αιρετικούς!

Αντιοικουμενιστής είπε...

Προς τον ανώνυμον "2 Αυγούστου 2016 - 5:49 μ.μ.": Αγαπητέ, απαντάς εις την λογικήν ή απαγγέλεις διαρκώς το αυτό "ποίημα"; Αναγνωρίζεις ή όχι ότι οι παπικοί, οι προτεστάνται και οι μονοφυσίται είναι, σύμφωνα με τους κανόνας της Αγίας Μιάς Ορθοδόξου Καθολικής, Αποστολικής και Πατερικής Εκκλησίας, αιρετικοί; Τι εστί ορατή "εκκλησία" δια σε; Έν σύνολον ιερατείου άνευ... πιστών; Αν δια σε αυτό εστί η "ορατή εκκλησία" δια τους Αγίους Ορθοδόξους Πατέρας, τους Αγίους Κανόνας και την δισχιλιετή Αγίαν Παράδοσιν, ΔΕΝ είναι. Υπάρχει η παραδοχή, ακόμα και εξ εκείνων των πλέον ακραίων φανατικών, των φονταμενταλιστών του οικουμενισμού, ότι άπασαι αι αποφάσεις ελήφθησαν, τόσο προσεδριακώς, όσο και κατά την διάρκειαν του "συνεδρίου" της Κρήτης κρυφίως, ουχί μόνον ερήμην του Αγίου, Φιλοχρίστου Λαού, αλλά ακόμα και εκ των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, αίτιναι δεν εγνώριζαν ουδέν των ειλημμένων και ήδη προαποφασισμένων; Τι είναι τελωσπάντων "Ορθοδοξία" δια σε; Είναι εν ιερατείον βουτηγμένον εις τον χρυσόν, εις την ακραίαν πολυτέλειαν, έμπροσθεν εις τους τηλεοπτικούς και φωτογραφικούς φακούς, οίον έχει προφυλακήν μπράβους, γορίλας και οπλισμένους μυστικούς αστυνομικούς - ακροβολιστάς; Συ δε νιώθεις ότι εις αύτους ουδέν Ορθόδοξον υφίσταται; Και τι, απολύτως ψευδές, οίον διαρκώς αναφέρεται σκοπίμως, εξ ασχέτων ή εγκαθέτων: δεν συνήλθε "σύνοδος" μετά την παρέλευσιν "χιλίων ετών". Σύνοδοι επραγματοποιήθησαν ικαναί, μερικαί δε εξ αυτών ληστρικαί, όπως ακριβώς και το "συνέδριον" της Κρήτης: λ.χ. έλαβε χώραν ληστρική "σύνοδος" των ετών 869 – 870, οία καθήρεσε τον Άγιον Φώτιον, ετέρα, Οικουμενική Σύνοδος του έτους 879 επί Αγίου, Πατριάρχου Φωτίου, οία κατεδίκασε την φοβεράν αίρεσιν του "φιλιόκβε", Οικουμενικαί Σύνοδοι των ετών 1341, 1349, 1351 οίαι κατεδίκασαν την "κτιστήν χάριν". Αι ληστρικαί σύνοδοι της Λυώνος (1274) και της Φερράρας - Φλωρεντίας (1438 - 39). Πολλαί Ενδημούσαι Σύνοδοι συνήλθαν εις το χρονικόν διάστημα μεταξύ 15ου έως και 19ου αιώνος, των οποίων αι αποφάσεις αναγνωρίσθησαν εκ του συνόλου των ανά την Γην Ορθοδόξων Αγίων Εκκλησιών. Παύσατε λοιπόν να πιπιλάτε διαρκώς την αυτήν καραμέλαν ότι συνήλθε "σύνοδος" έπειτα από χίλια έτη και ερευνήσατε την Ορθόδοξον Εκκλησιαστικήν Ιστορίαν. Και τι τελευταίον: δια το σχίσμα των παλαιοημερολογιτών ή τινών ετέρων αποτειχισμένων, ως συ τους αποκαλείς, συ ανώνυμε "2 Αυγούστου 2016 - 5:49 μ.μ." δεν αισθάνεσαι θλίψιν; Δεν κλαίει η ψυχή σου δια το ότι υφίστανται Ορθόδοξοι, καθόλα, Χριστιανοί Αδελφοί οίτινες ευρίσκονται εις ακοινωνησίαν; Και τι; Επιθυμούμε την εκκλησιαστικήν, πλήρην κοινωνίαν με τους υβριστάς της Αγίας Τριάδος; Τους πτύοντας τας εικόνας; Τους υβριστάς της Αγίας Θεοτόκου Παρθένου; Δηλαδή δια σε η ένωσις με αύτους πότε θα επέλθει; Όταν ειδής λεσβίας παστόρισσας να εκφωνούν εκ του Αγίου Βήματος - μη γένοιτο Κύριε - "μετά θράσους και αναιδείας, προσέλθετε"; Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα ααποδείξεων άπλα είναι οικουμενιστες

Ανώνυμος είπε...

Η Ορθόδοξος Εκκλησία μάς, αγαπητοί έν Χριστώ αδερφοί, είναι τό Σώμα τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, κατά τό ρηθέν υπό τού Αγίου Αποστόλου Παύλου: “πάντα ὑπέταξεν ὑπὸ τοὺς πόδας αὐτοῦ, καὶ αὐτὸν ἔδωκε κεφαλὴν ὑπὲρ πάντα τῇ ἐκκλησίᾳ, ἥτις ἐστὶ τὸ σῶμα αὐτοῦ”(Εφ. α΄ 22-23). Η Εκκλησία, δέν είναι κάποιο φιλοσοφικό ίδρυμα, τού οποίου τίς θεωρίες, όποιος τηρεί σώζεται..., αλλά είναι τό Σώμα τού Ιδίου τού Σωτήρος, μέ τό οποίο πρέπει, απαραιτήτως νά είναι ενωμένοι όσοι άνθρωποι επιθυμούν νά σωθούν. Η ενότης τής Εκκλησίας, είναι ένα από τά βασικά δόγματα πού εμπεριέχονται στό Σύμβολο τής Ορθοδόξου πίστεως: “Πιστεύω… εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν”. Οι « ΓΟΧ » καί οι '' Αποσχιστές '', πασχίζουν νά μάς πείσουν πώς μολύνονται όλοι όσοι έχουν εκκλησιαστική κοινωνία μέ τούς Πατριάρχες καί Επισκόπους, πού συμπροσεύχονται μέ αιρετικούς ή υιοθετούν κάποιο αιρετικό φρόνημα. Ισχυρίζονται δηλαδή πώς μεταδίδεται μολυσμός στό υπόλοιπο σώμα, από τίς παραβάσεις τούς έναντι τών ιερών κανόνων κ.λ.π.! Έτσι όμως, μετατρέπουν τήν Εκκλησία από Σώμα Χριστού σέ... σώμα τού εκάστοτε Επισκόπου ή Πατριάρχη! Άν ήταν όμως όντως έτσι, τότε... αλοίμονο! Θά μετεδίδετο μολυσμός στό σώμα Τού Χριστού καί από τίς υπόλοιπες αμαρτίες τούς! Οπότε, ουδείς ο σωζόμενος!

Ξένος είπε...

Ανώνυμος 11:10. Ασφαλώς η Εκκλησία ουδέποτε παραβλάπτεται, ούτε μολύνεται από τους όποιους αιρετικούς κληρικούς της. Εκείνοι που μολύνονται οπωσδήποτε είναι όποια μέλη της, κληρικοί ή λαϊκοί, κοινωνούν με τους αιρετικούς ποιμένες. Τί νομίζεις δηλαδή, όσοι άγιοι Πατέρες μαρτύρησαν γιατί δεν υπέκυψαν στις πιέσεις τών αιρετικών δεσποτάδων, ήταν ανόητοι και κορόϊδα; Ενώ οι χαρτοπολεμιστές είναι οι έξυπνοι; Το πρόβλημα του μολυσμού λοιπόν αφορά τους πιστούς και όχι την Εκκλησία. Τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Η θεωρία περί '' μολυσμού '' και '' συγκοινωνούντων δοχείων '' που διακινούν διάφοροι '' αποσχιστές '' είναι κακόδοξη. «...Δὲν ὑπάρχει κίνδυνος νά... μολυνθῶμεν, οὔτε μνημονεύοντες τοὖ Πατριάρχου (ἐφ' ὅσον ἀκόμη δὲν κατεδικάσθη), οὔτε, πολλῶ μᾶλλον, δεχόμενοι εἰς κοινωνίαν τοὺς μνημονεύοντας αὐτοὖ. Τὰ ἀντιθέτως λεγόμενα εἶνε ἀνόητοι «ζηλωτισμοί». Ὁ ἅγιος Κύριλλος Ἱεροσολύμων δὲν ἐμολύνθη καίτοι ἔλαβε χειροτονίαν ἐπισκοπικὴν παρὰ τοὖ Μητροπολίτου Καισαρείας Ἀκακίου, ὁ ὁποῖος ἦτο μὲν δεδηλωμένος ἀρειανὸς (καὶ μάλιστα ἀρχηγὸς μίας μερίδος τῶν ἀρειανῶν), ἀλλ’ ἀκόμη διετέλει καὶ ἐνήργει ἐντός της Ἐκκλησίας. Ὁ ἅγιος ἀνατόλιος ἐχειροτονήθη καὶ αὐτὸς ἐπίσκοπος (καὶ μάλιστα Πατριάρχης Κῶν/πόλεως) παρὰ τοὖ Πατριάρχου Ἀλεξανδρείας Διοσκόρου, ὁ ὁποῖος ἦτο μὲν μονοφυσίτης καὶ μέγας προστάτης τοὖ αἱρεσιάρχου Εὐτυχοὖς, ἀλλὰ δὲν εἶχεν ἀκόμη καταδικασθῆ ὑπὸ τῆς Δ' Οἰκουμενικῆς Συνόδου. Ἂν λοιπὸν δὲν μολύνη οὕδ' αὔτη ἡ χειροτονία παρ' Ἐπισκόπων, κηρυσσόντων μὲν αἱρετικὰ φρονήματα, ἀλλὰ μήπω Συνοδικῶς καταδικασθέντων, παραμενόντων δ' ἀκόμη ἐντός της Ἐκκλησίας, πολλῶ μᾶλλον δὲν μολύνει τὸ μνημόσυνον αὐτῶν καὶ ἀκόμη περισσότερον δὲν μολύνει ἡ κοινωνία μετὰ προσώπων ἀνεχομένων οἰκονομικῶς αὐτοὺς καὶ διατηρούντων τὸ μνημόσυνον αὐτῶν. ......» (Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος)

Ανώνυμος είπε...

Το "Filioque" εισήχθη στη Δύση κατά τον 6ον αι. Σιγά-σιγά γενικεύθηκε (9ο αι.) σε όλη τη Δυτική Εκκλησία. Και ενώ η Εκκλησία μας είχε κάθε λόγο, να αποκηρύξει και να αναθεματίσει τη Δυτική, αιρετική Εκκλησία, δεν το έκανε! Οι '' αποσχιστές '', έχουν συνειδητοποιήσει, ότι ανήκουν στην Εκκλησία, που επί πέντε αιώνες (6ον-11ον αι.) ήταν σε «Κοινωνία» με αιρετική Εκκλησία;

Φαίη είπε...

3 Αυγούστου 2016 - 11:10 π.μ.

«Άν ήταν όμως όντως έτσι, τότε... αλοίμονο! Θά μετεδίδετο μολυσμός στό σώμα Τού Χριστού καί από τίς υπόλοιπες αμαρτίες τούς! Οπότε, ουδείς ο σωζόμενος!»

Η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο των αμαρτωλών ψυχών και ουδείς αναμάρτητος. Για τους αμαρτωλούς ήρθε ο Ιησούς Χριστός στη γη. Αν η Εκκλησία εμολύνετο από αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να θεραπεύσει τότε δεν θα ήταν Εκκλησία.
Η Εκκλησία όμως διαφυλάττει την ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ, η οποία αποτελεί ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΔΟ προς τη σωτηρία. ΕΙΔΙΚΑ μετά την ψευτοσύνοδο της Κρήτης που φύτρωσαν και άλλες «εκκλησίες» εάν δεν διατηρήσουμε τα ορθά δόγματα όπως αυτά παραδόθηκαν από τους Αποστόλους και ερμηνεύθηκαν από τους θεόπνευστους Πατέρες τότε θα γίνουμε και εμείς μία από τις 'πολλές εκκλησίες', η οποίες δηλώνουν και αυτές ότι είναι Σώμα του Χριστού. Που θα βρίσκεται η διαφορά ;;;;;; «Μιμεῖσθε τήν πίστιν» είχε πει ο Απόστολος Παύλος. Μην ανακατεύεις λοιπόν την αμαρτωλότητα με την Πίστη.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσετε να βάζετε ταμπέλες σε αυτούς που διαμαρτύρονται στην Προδοσία του Κολυμπαρίου. Έχει καταντήσει κουραστικό πια αλλά και εξοργιστικό διότι καταδεικνύει τον δόλο που κρύβεται από πίσω.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Η "μόλυνσις" είναι λανθασμένος και άστοχος έκφρασις, αγαπητέ ανώνυμε "3 Αυγούστου 2016 - 11:10 π.μ." . Η ορθή έκφρασις είναι αξιότης ή αναξιότης. Εάν τις ιερωμένος καταπατά τους Αγιούς και Ιερούς Κανόνας ισχυριζόμενος ότι η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος είναι ατελής εις αυτόν, άρα και εις τα Άγια και Ιερά Μυστήρια που τελεί δια της επικλήσεως του Αγίου Πνεύματος και αυτά εισίν ατελή και αναμένει την τελείωσιν δια των συμπροσευχών με τους απολύτους αρνητάς της ιδίας αυτής Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος, τότε δε θέτει υπό αμφισβήτηση την Αγιότητα των μυστηριακών του Πράξεων; Μόνος του δεν αρνείται ότι αι μυστηριακαί του Πράξεις δεν αγιάζουν, άρα δεν (αυτο) καθίσταται ανάξιος ως ιερωμένος, αφού ούτε οι Πιστοί αγιάζονται ούτε και ίδιος αγιάζει και αγιάζεται! Ο μη αγιάζων δεν αποκόπτεται εκ της Μιάς, Αγίας, Καθολικής, Αποστολικής και Πατερικής Εκκλησίας; Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Αντιοικουμενιστής είπε...

"Το "Filioque" εισήχθη στη Δύση κατά τον 6ον αι. Σιγά-σιγά γενικεύθηκε (9ο αι.) σε όλη τη Δυτική Εκκλησία. Και ενώ η Εκκλησία μας είχε κάθε λόγο, να αποκηρύξει και να αναθεματίσει τη Δυτική, αιρετική Εκκλησία, δεν το έκανε! Οι '' αποσχιστές '', έχουν συνειδητοποιήσει, ότι ανήκουν στην Εκκλησία, που επί πέντε αιώνες (6ον-11ον αι.) ήταν σε «Κοινωνία» με αιρετική Εκκλησία;" Είναι παντελώς διαστρευλωμένα, απλουστευμένα και εκ του πονηρού όσα γράφονται. Το "φιλιόκβε" κατεδικάσθη οριστικώς και αμετακλήτως εκ της Αγίας Οικουμενικής Συνόδου του 879 - 880 επί Αγίου Πατριάρχου Φωτίου και αναθεματίζει, άρα αφορίζει και αποκόπτει εκ της Αγίας Μιάς Καθολικής, Αποστολικής και Πατερικής Εκκλησίας όσους αλλοιώνουν δια της κακοδόξου ταύτης προσθήκης το Σύμβολον της Πίστεως, επομένως και το Πατριαρχείον της Ρώμης. Αυτό δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυσιν ούτε απόδειξιν καθότι εκ του έτους 1009 δεν υφίσταται κοινωνία μεταξύ Ρώμης και σύνολης Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τώρα, διατί ο Βενιζέλος και προκειμένου να δείξη την πλήρην υποταγήν εις τα μασωνικά και ιλουμινάτι ευρωπαϊκά αφεντικά του εποίησε εις τας αρχάς του 1923 σκληρόν, μισάνθρωπον και αντίθεον σχίσμαν εις την Ορθόδοξον Εκκλησίαν αλλοιώνοντας το Εκκλησιαστικόν Εορτολόγιον - αλήθεια διατί δεν ησχολήθη μόνον με το πολιτικόν ημερολόγιον και ανεκατεύθη και εις το Εκκλησιαστικόν; - δύναται όπως ερευνήσει και ασχοληθή μια μέλλουσα σοβαρή Εκκλησιαστική Ορθόδοξος Σύνοδος, οία θα λειτουργήσει με ελεύθερον, δημοκρατικόν και εν γένει Ορθόδοξον Συνοδικόν και Πατερικόν τρόπον. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ξένος είπε...

Εσείς όλοι που μιλάτε για κακόδοξη Θεωρία μολυσμού, για αξιότητα ή αναξιότητα ιερέων, για αποσχιστές είναι συμφερώτερο για σάς να παίζετε με κινούμενα σχέδια, διότι είναι ολοφάνερο πως αγνοείτε στοιχειώδη πράγματα του Εκκλησιαστικού Δικαίου παίρνοντας έτσι το κρίμα στο λαιμό σας. Αφήσατε το καθαρό νερό που μας κληροδότησαν άφθονο οι άγιοι Πατέρες, Μάξιμοι, Γρηγόριοι, Στέφανοι, Βασίλειοι καί άλλοι αμέτρητοι ομολογητές, και πίνετε τα θολά νερά των νεωτέρων ψευτοαγίων (πώς γάρ άγιοι κοινωνικοί όντες μέ τήν αίρεσι;) Δια τούτο αυτοί λήψονται περισσότερον κρίμα.

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Ξένος. Νεωτέρων ψευτοαγίων ;;;; Τί λες ΒΛΑΣΦΗΜΕ;;;; ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ, ΕΩΣ ΕΔΩ !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Από τό 1924 (διόρθωση τού ημερολογίου) μέχρι σήμερα, Ο Θεός δώρισε στήν Εκκλησία Τού, « νέφος », επίσημα ανακηρυχθέντων Αγίων καί πλήθος άλλων πού μέλλουν να ανακηρυχθούν. Αντιθέτως στούς Παλαιοημερολογίτες, ούτε έναν! Όπως αφέθηκε ο οίκος τών Εβραίων έρημος, χωρίς Προφήτες, γιά πάνω από 2000 χρόνια, έτσι αφέθηκε καί ο οίκος τών παλαιοημερολογιτών, γιά έναν αιώνα σχεδόν, χωρίς Αγίους!!! Αντί όμως να ταπεινωθούν, μάχονται σχεδόν (! ;) όλους τούς Αγίους τής Εκκλησίας μάς, από τό 1924 καί μετά!!! Λέω σχεδόν, επειδή διεκδικούν ορισμένους από τούς Αγίους μάς (!), όπως: τόν Άγιο Σάββα έν Καλύμνω, τόν Άγιο Ιωάννη Μαξίμοβιτς, τόν Όσιο Ιωάννη τόν Ρουμάνο, εσχάτως δέ καί τόν γέροντα Βησσαρίων! Ενώ άλλους τούς δέχονται, όπως τόν Άγιο Φιλούμενο Ιεροσολύμων, τόν Άγιο Λουκά Κριμαίας, τόν Όσιο Σιλουανό τόν Αθωνίτη κ.α., επειδή τά Πατριαρχεία τούς (τής Ρωσσίας, τών Ιεροσολύμων κ.λ.π.) δέν έχουν διορθώσει τό ημερολόγιο!!!Όλοι όμως αυτοί οί Άγιοι Πατέρες, είχαν εκκλησιαστική κοινωνία μέ όλα τά Πατριαρχεία τής Εκκλησίας καί συνεπώς μέ όλους τούς οπαδούς τού Οικουμενισμού! Μόνο οί Ρώσσοι τής Διασποράς επί Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς, είχαν διακόψει τήν κοινωνία μέ τό Πατριαρχείο τής Μόσχας, λόγω τού Εβριοκομμουνιστικού φασιστικού καθεστώτος. Όχι όμως καί μέ τήν υπόλοιπη Εκκλησία, όπως ψευδώς διαδίδουν οί Παλαιοημερολογίτες...!

Ανώνυμος είπε...

Οι οικουμενιστες ας αφήσουν τα τσιτατα με τους παλαιοημερολογητες τσουβαλιαζοντας τους παντες, γιατί το θέμα μας δεν ειναι το ημερολόγιο αλλά η παναιρεση του οικουμενισμου και η οικουμενιστικη σύνοδος. Αλλά εκεί έχουν καταντήσει οι θιασώτες του οικουμενισμού πασχίζουν να βγάλουν αιρετικούς τους παλαιοημερολογητες κσι καταπίνουν τη κοδοξια των "εταιροδοξων χριστιανικών Εκκλησιών"
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΥΜΝΙΣΤΗΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΔΕ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ "εταιροδοξες χριστιανικές Εκκλησίες".
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΝΕΣΕ ΤΟ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΠΣΕ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com