2 Αυγ 2016

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Ο διωγμός μας, ως χριστιανών, άρχισε!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ
          Ναι, είναι αλήθεια! Τώρα μας καταδιώκουν μέσα στο σπίτι μας! Το ακούσατε!  Στη Θεσσαλονίκη χθές μια ομάδα αναρχικών Ελλήνων– παιδιών δηλ. της ταλαίπωρης Ελλάδος- ώρμησαν στον ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, το πρωΐ, δηλ. την ώρα που ετελείτο η θεία λειτουργία, και τα έκαμαν «γυαλιά-καρφιά» !!!!!

Το γεγονός αυτό μας έθλιψε βαθύτατα! Τώρα πια είμαστε απροστάτευτοι μέσα στο σπίτι μας. Η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της φροντίζουν, και πολύ μάλιστα, για την ασφάλεια και την προστασία των μεταναστών, όχι όμως ημών των μονίμων κατοίκων, συγχρόνως δε και νομίμων πολιτών,  του ιστορικού αυτού τόπου! 
            Για να εκφράσουμε την λύπη μας απεστείλαμε ένα μήνυμα συμπαθείας πρός τον Παναγιώτατον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμον, το οποίον και σας γνωστοποιούμεν.
          Αδελφοί μου, σηκωθήτε από τον καναπέ της ραστώνης! Σκεφθήτε στοχαστικά: Θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας; Θα τους αφήσουμε να πολεμάνε την πίστη μας; Θα τους αφήσουμε να επαναλάβουν, ό,τι έκαμαν στη Θεσσαλονίκη;  Μήπως ήλθε η ώρα να αντισταθούμε; Να αντισταθούμε νόμιμα μεν, αλλά και δυναμικά; Η αναρχία θέλει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ;  Αλλοιώς ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩ-ΠΙΖΕΤΑΙ!
        Είμαστε έτοιμοι να συγχωρήσουμε αυτούς, που μας αδικούν ως άτομα! Αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να βλάψουν την αμώμητη πίστη μας! Μήπως, λοιπόν, θα χρειασθούν κάποιοι Πρωτομάρτυρες, Μάρτυρες και Μεγαλομάρτυρες, για να υπερασπισθούν τον Σωτήρα Χριστό; Σκεφθήτε το.
          Στο Βοτανικό των Αθηνών κάποιοι γενναίοι απόστρατοι Έφεδροι Αξιωματικοί άρχισαν ήδη μια ειρηνική Επανάσταση!  «Η ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ», μας έγραψε ένας πιστός Χριστιανός και γενναίος  Έλληνας!
Καλάβρυτα, 2 Αυγούστου 2016
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
***********************
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΝ
Παναγιώτατε καί Αγαπητέ μοι εν Χριστώ Αδελφέ,
Παρακαλώ, δεχθήτε την έκφρασιν της συμπαθείας μου διά την χθεσινήν εγκληματικήν ενέργειαν μερικών αθέων -και συγχρόνως αναρχικών- προσώπων, τα οποία επετέθησαν εν ώρα της θείας λατρείας εις τον Ιερόν Ναόν Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά κλπ.
Εύχομαι και προσεύχομαι, ίνα ο Πανάγαθος Θεός συγχωρήση εις αυτούς το διαπραχθέν έγκλημα καί να τους σώση. Να τους δώση μετάνοιαν και επιστροφήν  προς σωτηρίαν της ψυχής των.
Παναγιώτατε,
    Αυτά και άλλα παρόμοια φαινόμενα θα είναι -δυστυχώς-  εφ΄εξής τα έργα ανευθύνων ή και περιθωριακών προσώπων, άτινα όμως άρχισαν να εμφανίζωνται «διά πρώτην φοράν εις την Πατρίδα μας» όπως ορθώς υπογραμμίσατε, επί των ημερών ενός αθέου Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, του   κ. Νικ. Φίλη, ο οποίος
1. έχει κηρύξει τον πόλεμον:
κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών,
κατά του εκκλησιασμού των Μαθητών,
κατά της πρωϊνής προσευχής εις τα  δημόσια Σχολεία,
2. διατηρεί ως Συμβούλους του Πανεπιστημιακούς Καθηγητάς, οι οποίοι - δυστυχώς-  χρησιμοποιούνται συγχρόνως και υπό της ....... Ιεράς Συνόδου,
3. έχει απαγορεύσει την παρουσίαν ημών των Κληρικών εις τα Δημόσια Σχολεία!
    Ας τον χαίρωνται, λοιπόν, οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο Οποίος, καθώς θρυλείται, επέστησε την προσοχήν του Υπουργού κ. Φίλη δια του εξής μηνύματός του:«πρόσεχε, να μη στενοχωρήσης προσωπικώς τον Μακαριώτατον  Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμον, διότι αυτός είναι Φίλος μου»!
Καλό είναι αυτό, κ. Τσίπρα, αλλά δεν φθάνει!    Πάνω από τα πρόσωπα  είναι ο Σωτήρ του κόσμου, ο Χριστός!
 Μακάρι όλα αυτά να είναι ψέμματα!
Ολοψύχως Σας εύχομαι την παρά Κυρίου ενίσχυσιν καί προστασίαν και καλόν Δεκαπενταύγουστον.
Επί δε τούτοις διατελώ
Μετ' αδελφικών ασπασμών
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Καλάβρυτα, 01. 08.2016

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πουμε οι χριστιανοι!
Κατι τετοια εκαναν οι ουνιτες στην Ουκρανια και επαιρναν με τη βια τους Ορθοδοξους ναους!
Θα ερθουν και εδω ,οχι μονον αυτα και αλλα εκτροπα!

Μηπως ειναι βαλτοι των σκοτεινων δυναμεων;Κατι τετοιο μου φαινεται!

...........Ανοιξτε πυλες να εισελθη οχι ο Βασιλευς της Δοξης,αλλα ο Δουρειος ιππος της Πανθρησκειας του Αντιχριστου με το επιτειδευμενο κηρυγμα της ''αγαπης'' πανταχοθεν ,στους Ορθοδοξους με τη συγκαλυμμενη βια η απροκαλυπτο διωγμο!..............

Τι τωρα,να ασχολουμαστε με τους ''πατερινους'';;;

Πηραν Τον Κυριον μου και δεν ηξευρω που μου τονε πηγαν!
********************************************************************
Ειπαμε λογω του δεκαπενταυγουστου της Παναγιας να ειρηνευσουμε λιγο,καθως οι χριστιανοι επιζητουν την ειρηνη και την αγαπη,αλλα δυστυχως,ειρηνη δεν υπαρχει,οπου υπαρχει αταξια,μας εμαθαν οι αγιοι Πατερες! Αλλα ολα αυτα τα ''τραυματα''της Ορθοδοξου εκκλησιας,χρειαζονται πολυ κοπο και δακρυ ,προσευχη και ομιλιες και πιστη στο αγαπητικο εργο Του Κυριου μας.
Ευχομαι καλη Παναγια!
καταδικαζουμε απο οπου και αν προερχονται τα εκτροπα!
Ντροπη μας να ειμαστε λαος Ορθοδοξος και να φερομαστε ετσι αδιαντροπα!

Απόστολο είπε...

Μα, οι πρωθυπουργοί επιλέγουν τους υπουργούς τους, αποκλειστικά.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com