28 Ιουν 2016

Μια... Ορθόδοξη παρέμβαση από το Αμερικανικό Υπουργείο ΕξωτερικώνΜε παρέμβαση του αμερικανικού ΥΠΕΞ «πείσθηκαν» και έστειλαν εκπροσώπους τους στην Πανορθόδοξη Σύνοδο και δύο από τα Πατριαρχεία της Αν. Ευρώπης.
Μπορεί το θέμα να αφορά σε μια ιστορία που πλέον έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο δεν χάνει το ενδιαφέρον του, γιατί εξηγεί πράγματα και γεγονότα τα οποία με μια πρώτη ματιά φαντάζουν δυσεξήγητα.
Ο λόγος, εν προκειμένω, έχει να κάνει με την Πανορθόδοξη Σύνοδο των Εκκλησιών, που ως γνωστόν, πραγματοποιήθηκε-μετά από 55 χρόνια προετοιμασίας-στο Κολυμπάρι των Χανίων.

Ως γνωστόν, όταν ξεκίναγε, υπήρχαν ηχηρές απουσίες πατριαρχείων, που εξασθένιζαν την αίγλη της Συνόδου. Ωστόσο, όπως γίνεται τώρα γνωστό, με παρέμβαση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών «πείσθηκαν» και έστειλαν εκπροσώπους τους στην Πανορθόδοξη Σύνοδο και δύο από τα Πατριαρχεία της Ανατολικής Ευρώπης. Ετσι λύθηκε το μυστήριο της συμμετοχής τους..
Μας λένε μάλιστα ότι υπάρχει και σχετικό έγγραφο που επιβεβαιώνει αυτή την παρέμβαση από τις ΗΠΑ, η οποία στηρίζει πολύ το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com