28 Ιουν 2016

Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος: Διαψεύδω όσους ισχυρίζονται ότι δεν υπέγραψα


Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος

Την βαθύτατη ενόχληση αλλά και έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου προκάλεσαν πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και τον εμφανίζουν ότι αρνήθηκε να υπογράψει τα κείμενα των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Ο Μητροπολίτης Βασίλειος διαψεύδει κατηγορηματικά με δήλωσή του στο Amen.gr όλες τις σχετικές πληροφορίες τονίζοντας ότι υπέγραψε όλα τα κείμενα όπως του επιβάλλει η Αρχιερατική συνείδησή του.

«Έχει κυκλοφορήσει σε ορισμένα μέσα ηλεκτρονικής πληροφόρησης ότι δεν έχω υπογράψει τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Διαψεύδω κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή την οποία θεωρώ υποβολιμαία» τονίζει o Μητροπολίτης Κωνσταντίας στη δήλωσή του προς το Amen.gr  και συνεχίζει: «Εάν μερικοί επιθυμούν να έχουν οπαδούς για να αυξήσουν τον αριθμό εκείνων που αρνήθηκαν να υπογράψουν, να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Εκκλησία της Κύπρου ή να γίνουν αίτιοι διχασμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνω συνεργός σε αυτή την προσπάθειά τους. Υπέγραψα κανονικά όλα τα κείμενα όπως μου επιβάλλει η αρχιερατική μου συνείδησή».
Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμόχωστου είναι ένας από τους Ορθόδοξους Ιεράρχες που έχει εργαστεί συστηματικά για την ενότητα των χριστιανών και έχει προσφέρει σημαντικά στην οικουμενική κίνηση.
Απάντηση σε δημοσίευμα περί μη υπογραφής κειμένου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου (28-6-2016)
Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου απαντά σε σχετικά δημοσιεύματα διαφόρων ιστοσελίδων ( 123 <ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα>), που κάνουν λόγο για Ιεράρχες (πλείονας της Εκκλησίας Κύπρου) οι οποίοι δεν υπέγραψαν το κείμενο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον».

Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου και αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος έχει υπογράψει το πιο πάνω κείμενο, καθώς επίσης και όλα τα επίσημα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, μιας τόσο κορυφαίας και σημαντικής στιγμής στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

10 σχόλια:

GeorGRE είπε...

Έλεος!!! Θιχτηκε ο σεβασμιότατος. Σε λίγο θα πούνε ότι συμφωνεί με τον Αγιο Παισιο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ!

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ !!!!!!!!!!

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑ -ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ-ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ, ΠΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΣΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΝΩΘΕΝ!

Ανώνυμος είπε...

Έχει πλάκα.
Πίστεψε πως πιστέψαμε ότι δεν υπέγραψε?
Αφού είσαι από τους αρχιτέκτονες Πανιερώτατε αυτού του συνεδρίου της Κρήτης.
Έ ρε γέλια.
Είμαστε για κλάματα.

Ανώνυμος είπε...

"Υπέγραψα κανονικά όλα τα κείμενα όπως μου επιβάλλει η αρχιερατική μου συνείδησή».
Aυτό επέβαλλε η αρχιερατική σας συνείδηση πανιερώτατε;
Πολύ λυπηρό!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας όλων των βουβών επισκόπων που τους φύλατε. αισχος

Ανώνυμος είπε...

Καμάρωνε, λοιπόν, επίσκοπε της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας για τη φοβερή σου διάψευση. Μη φοβάσαι, δε σου κλέβουν τη δόξα, που αποκόμισες από αυτήν την ομολογιακή σταση!

Ανώνυμος είπε...

δεν νομιζω οτι χρειαζεται εντονη και εφαμαρτη κριτικη δια τις θεσεις του μητροπολιτου ειναι ελευθερος και υπευθυνος στις επιλογες του και θα κριθει
υπο του δικαιοκριτου ΘΕΟΥ
τις ει ο κρινων αλλοτριον οικετην
μοναχος νικολαος

Ανώνυμος είπε...

Κριτική πρέπει να γίνεται.
Όχι όμως με εμπάθεια.
Συμφωνώ με το σχόλιο του μοναχού.
Όμως ο Πανιερώτατος προχώρησε με τις δηλώσεις του και ένα βήμα παραπάνω προκαλώντας αντιδράσεις.
Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε όλοι.
Ας εκφραζόμαστε θεοπρεπώς.
Και αν κάνουμε και λάθος καμιά φορά ας ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη.
Δεν είναι καιρός για κοκορομαχίες.
Ο Θεός να μας φωτίζει όλους.

Ανώνυμος είπε...

Απ` ό,τι φαίνεται στα σχόλια δεν κρίνεται η ζωή του μητροπολίτη αλλά η θέση του απέναντι στην αλήθεια. Και εδώ έχει δικαίωμα και μάλιστα χρέος ο καθένας να τον ελέγξει, διότι δεν μένει στην πίστη των πατέρων. Το: "συ τις ει ο κρίνων..." αφορά στην προσωπική ζωή. Εκεί μάλιστα.

Ανώνυμος είπε...

Υπογράψατε κατά συνείδηση!!! Μάλλον δε λειτουργεί στη περίπτωσή σας! Ο Θεός να σε ελεήσει όταν βρεθείς ενώπιον Του και θα πρέπει να απολογηθείς για την μέγιστη προδοσία!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com