6 Απρ 2015

Πως ο Σαουδαραβικός ουαχαμπιτισμός είναι η πηγή της Ισλαμιστικής τρομοκρατίας

WAHHABISM
ΠΩΣ Ο ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΟΣ ΟΥΑΧΑΜΠΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ο Dr. Yousaf Butt είναι ένας αρχικός σύμβουλος British American Security Information Council και διευθυντής στο Cultural Intelligence Institute.Οι παρατιθέμενες απόψεις είναι δικές του.(huffingtonpost 22/3/2015)Ένα πράγμα είναι ολοφάνερο: η πηγή του εξτρεμιστικού ισλαμισμού που ενδυναμώνει και νομιμοποιεί αυτή τη βία βρίσκεται στο φανατικό «wahhabite» στρώμα του ισλάμ στη Σαουδική Αραβία.Και αν o κόσμος θέλει να κάνει κάτι και να περιορίσει έναν τέτοιο βίαιο εξτρεμισμό οφείλει να εναντιωθεί απέναντι στον αρχικό υποδοχέα και διευκολυντή.

Αλλά δυστυχώς εδώ και δεκαετίες οι Σαουδάραβες χρηματοδότησαν γενναία και πλουσιοπάροχα την προπαγάνδα του στο εξωτερικό. Οι ακριβείς αριθμοί δεν είναι γνωστοί αλλά ξοδεύτηκαν περισσότερα από 100 δις δολάρια στην εξαγωγή του φανατικού ουαχαμπισμού σε διάφορα μουσουλμανικά έθνη από τα πιο φτωχά του κόσμου στις 3 αυτές τελευταίες δεκαετίες.Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι και διπλάσιος.
Μοιάζει όλο αυτό το εγχείρημα με μια μνημειώδη εκστρατεία για να ξεριζώσει τα πιο μετριοπαθή στρώματα του ισλάμ και να τ΄αντικαταστήσει από την θεοφασιστική ποικιλία.
Για παράδειγμα τα Wikileaks αναφέρουν ευκρινώς ότι η Hillary Clinton είχε δηλώσει ότι «οι δωρητές της Σαουδικής Αραβίας δομούν την πιο σημαντική πηγή χρηματοδότησης των σουνιτικών τρομοκρατικών οργανώσεων σε ολόκληρον τον κόσμο.» Η Σαουδική Αραβία παραμένει μια βάση ουσιαστικής χρηματικής υποστήριξης για την al-Qaïda, τους Ταλιμπάν,και τα άλλα τρομοκρατικά  γκρουπ.» Κια δεν είναι μόνο οι σαουδάραβες: Qatar, Koweït και Ενωμένα Εμιράτα ενέχονται ομοίως. Από τα Wikileaks διοχετεύονται στοιχεία που περιγράφουν πως οι αραβικές εταιρείες χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτούν την τρομοκρατία στο εξωτερικό.Την προηγούμενη χρονιά ο αντιπρόεδρος δήλωσε στο Kennedy School of Government de Harvard,:
«Οι σύμμαχοί μας στην περιοχή ήταν το πιο μεγάλο μας πρόβλημα στη Συρία. Οι Τούρκοι ήταν οι καλύτεροι φίλοι … [και] οι Σαουδάραβες,τα Εμιράτα κλπ.Τι έκαναν ; …. αυτοί διοχέτευσαν εκατοντάδες εκατομύρια δολαρίων και δεκάδες τόνους όπλων σε όλους αυτούς που μάχονται κατά του Άσαντ – εκτός από τα άτομα που διοχετεύθηκαν ήταν της al-Nusra, al-Qaïda και οι εξτρεμιστές τζιχαντιστές που ήρθαν από όλον τον κόσμο».
Ο τ.γερουσιαστής της Φλώριδα Bob Graham δήλωνε ότι η  «Σαουδική Αραβία δεν σταμάτησε να εδιαφέρεται για την εξάπλωση του ακραίου ουαχαμπιτισμού.Η ISIS …το παράγωγο των σαουδαραβικών ιδανικών  , του χρήματος και οργανωτικής υποστήριξης της Σαουδικής Αραβίας ακόμη και τώρα που αυτοί εμφανίζονται ως anti-ISIS ».Περίπου 2.500 Σαουδάραβες πολεμούν στις γραμμές της ISIS.
Τα χρήματα που διοχετεύει η Σαουδική Αραβία πηγαίνουν για την ανέγερση τζαμιών και madrassas που κηρύσουν τον ριζοσπαστικό ουαχαμπιτισμό.Χρησιμοποιούνται για την χρηματοδότηση για την εκπαίδευση των ιμάμηδων,την ευαισθητοποίηση και την μιντιοποίηση της ιδεολογίας.Για την διάδοση των εγχειριδίων του ουαχαμπιτισμού για δωρεές σε πανεπιστήμια και πολιτιστικά κέντρα.Μια διδασκαλία του μίσους κατά των απίστων.
Οι αυτόχθονες πιο μετριοπαθείς μουσουλμανικές εκδοχές επικαλύπτονται από το τσουνάμι των χρημάτων που διοχετεύονται αφειδώς για την εδραίσωση του θεοφασιστικό ουαχαμπιτισμό.
Η μάχη κατά της ISIS και της  Al-Qaïda που κήρυξε η Δύση είναι βαθύτατα αντιφατική αφού οι οργανώσεις αυτές δημιουργήθηκαν και διατηρήθηκαν εν μέρει από τα χρήματα που καταβάλουμε στα Σαουδαραβικά έθνη του Κόλπου για να αγοράσουμε το πετρέλαιό τους.(huffingtonpost 22/3/2015)
Στο βιβλίο του ο Imâm Ibnou ‘Âbidîn μιλάει για τη σέκτα του ουαχαμπιτισμού.Οι ουαχαμπίτες με τη βοήθεια των βρετανών κατόρθωσαν να επιβληθούν των υπόλοιπων μουσουλμάνων της περιοχής και να κατακτήσουν Μέκκα και Μεδίνα και να δημιουργήσουν ένα ουαχαμπίτικο κράτος αυτό που σήμερα είναι η Σαουδική Αραβία. (islamsunnite.net)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com