4 Φεβ 2015

Ο άθεος άνθρωπος κάτω από το φως της Αγίας Γραφής



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
‘‘Ο  ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ’’
ΕΔΕΣΣΗΣ  43  Τ. Κ.  12137   ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ                                  Περιστέρι 4-2-2015
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ. 613/1998                     
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.504                         
Προς τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, τους Σεβ. Μητρ. της Εκκλησίας της Ελλάδος και  τις Ιερές Μονές του Αγίου ΄Ορους.        
Μέσω των Ιστολογίων ‘‘ΑΚΤΙΝΕΣ’’, ‘’ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ’’, ‘‘ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ΄΄ και ‘‘Πατερική Παράδοση και Οικουμενισμός’’
Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι και σεβαστοί πατέρες ευλογείτε,
    Συμπληρώθηκαν 10 ημέρες αφότου ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση της Ελλάδος. Ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας και όλοι σχεδόν οι Υπουργοί της Κυβερνήσεως που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ορκίστηκαν επί του Ιερού Ευαγγελίου, όπως έπραξαν από το 1828 όλοι όσοι κυβέρνησαν την πατρίδα μας. ΄Εδωσαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας διαβεβαίωση-τον λεγόμενο πολιτικό όρκο. Διαβεβαίωσαν-ορκίστηκαν στη συνείδησή τους.

Δεν τοποθετηθήκαμε αμέσως στο σοβαρό αυτό θέμα. Περιμέναμε να δούμε εάν υπάρξουν ανακοινώσεις ή αντιδράσεις από εσάς. Τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα 6 Μητροπολίτες. Δύο, ο Μητρ. Αλεξανδρουπόλεως κ. ’Ανθιμος  και ο Μητρ. Αργολίδος κ. Νεκτάριος, όχι μόνο δεν αντέδρασαν αρνητικά  στην πολιτική ορκωμοσία, αλλά τη δικαιολόγησαν!
Ορθά τους ασκήθηκε κριτική από πολλά πρόσωπα, ότι στο παρελθόν δεν ζήτησαν την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, αλλά τη ζήτησαν μετά την άρνηση του κ. Τσίπρα να ορκιστεί επί του Ιερού Ευαγγελίου. Ορθά επίσης τους υπενθύμισαν ότι οι  ίδιοι την ημέρα της χειροτονίας τους στο βαθμό του επισκόπου, έδωσαν διαβεβαιώσεις-όρκους επί του Ιερού Ευαγγελίου.
Ο Mητρ. Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, όπως διαβάσαμε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ‘‘ΡΟΜΦΑΙΑ’’ 2-2-2015,, στο δελτίο ειδήσεων του Ionian, την 30-1-2015, για το ζήτημα του θρησκευτικού όρκου των πολιτικών, και όχι μόνο, είπε μεταξύ των άλλων «Αποτελεί περισσότερο θέμα συνέπειας του πιστεύω και της κουλτούρας κάποιου, τα οποία δεν μπορούμε να τα επιβάλλουμε…Προσωπικά, ως κληρικός και πιστός, θα ήθελα να ορκίζονται όλοι θρησκευτικά, αλλά αν ορκίζονταν χωρίς να πιστεύουν, θα αποτελούσε εμπαιγμό…». Τρεις Μητρ. οι Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, τοποθετήθηκαν αρνητικά. Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες μέχρι σήμερα δεν τοποθετήθηκαν, ‘‘εποίησαν την νήσσαν’’!
Εμείς, θα εστιάσουμε την κριτική μας στην άρνηση των ανωτέρω να ορκιστούν επί του Ιερού Ευαγγελίου, όχι γιατί επικαλέστηκαν λόγους θρησκευτικής συνειδήσεως, το Γραφικό «μη ομόσαι όλως»1, αλλά γιατί δεν πιστεύουν στον Θεό! Η κριτική μας δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, πολύ περισσότερο  κομματικό.
Ο άνθρωπος, σύμφωνα με το Ιερό Βιβλίο της Πίστεώς μας, την Αγία Γραφή, είναι ελεύθερος να επιλέξει το «αγαθό ή το πονηρό»2. Ο Σοφός Σειράχ, στο βιβλίο του «Σοφία Σειράχ»κεφ. 15 λέγει χαρακτηριστικά Στίχ. 14 «αυτός εξ’ αρχής εποίησενάνθρωπον και αφήκεν αυτόν εν χειρί διαβουλίου αυτούστίχ. 15 εάν θέλης συντηρήσεις εντολάς και πίστινποίησαι ευδοκίας. Στίχ. 16 παρέθηκέ σοι πυρ και ύδωρ’ ου εάν θέλης, εκτενείς την χείρα σου. Στίχ. 17 έναντι ανθρώπων η ζωή και ο θάνατος, και ο εάν ευδοκήση, δοθήσεται αυτώ».Ελεύθερος είναι ο άνθρωπος  να ξεδιψάσει από ‘’το ύδωρ το ζων’’3 το οποίο  χορηγεί ο Ιησούς Χριστός4. Το ζωντανό νερό είναι το ‘ Αγιο Πνεύμα5.Με την επιλογή αυτή ο άνθρωπος  κληρονομεί την αιώνια ζωή6. Ελεύθερος είναι να επιλέξει «οδόν, η δοκεί παρά ανθρώποιςορθή είναι, τα δε τελευταία αυτής έρχεται εις πυθμένα άδου»7, ζωή απιστίας μακριά από τον Ιησού, και να πορευτεί με δική του υπαιτιότητα στο πυρ το αιώνιο, το άσβεστο, στην λίμνη που καίγεται η πνευματική φωτιά και το θειάφι8. Με την επιλογή του αυτή, αντί για την αιώνια ζωή γνωρίζει τον δεύτερο θάνατο9!
Επίσης ελεύθερος είναι ο άνθρωπος να πιστέψει ή να μη πιστέψει στον Ιησού Χριστό, ως τον Μεσσία, τον Μονογενή Υιό και Λόγο του Θεού Πατέρα, ως τον Κύριό του και Θεό του10. Να τον ακολουθήσει ή να τον απορρίψει, με όλες τις αιώνιες συνέπειες που θα υπάρξουν  από την επιλογή του11.
Ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας αυτοπροσδιορίστηκε ως  ά  θ  ε  ο  ς. Δεν τέλεσε Γάμο, ούτε καν πολιτικό, αλλά υπέγραψε Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Τα δύο του τέκνα δεν τα βάπτισε, αλλά επέλεξε την τελετή της ονοματοδοσίας. Με την επιλογή του αυτή απέρριψε στην πράξη την εντολή του Ιησού για το Χριστιανικό Βάπτισμα και το Γάμο12.  Ο κ. Τσίπραςαποδεικνύει εαυτόν λόγω και έργω ότι είναι άθεος. ΄Εκανε συνειδητά την επιλογή του αυτή!
Επειδή σήμερα ο κ. Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, θα τον κρίνουμε ως Δημόσιο πρόσωπο για τις ανωτέρω επιλογές του, με «μέτρο»τον αιώνιο λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή, Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Οενανθρωπήσας Θεός Λόγος, ο Κύριος Ιησούς Χριστός λέγει«εκ γαρ των λόγων σου δικαιωθήση και εκ των λόγων σου καταδικασθήση»13.
Αρχίζουμε με την έννοια του όρου «άθεος».  Σύμφωνα με το εγκυρότατο «ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ» των Η. LIDDELL-R. SCOTT «ά-θεος,ον, ο άνευ Θεού, ο αρνούμενος τους θεούς, ιδία τους υπό της πολιτείας ανεγνωρισμένους,(ακολουθούν παραπομπές σε αρχαία κείμενα) 2)καθόλου: ασεβής, άθεος,(ακολουθούν παραπομπές)…3)εγκαταλελειμμένος υπό των θεών,Σοφ. Ο. Τ. 661. 4) μη εμφαίνων όνομα Θεού, εν αντιθέσει προς το θεοφόρος, επί ονομάτων, ως π.χ.Κλεώνυμος, Αθήν. 448Ε.ΙΙ.Επίρρ.-ως, ασεβώς, Σοφ. Ο. Τ. 254, Ηλ. 1181:-Yπερθ.-ώτατα=κατά τρόπον αθεώτατον, δηλ. ασεβέστατον, αυτόθι 124. αθεότης,ητος, η, ασέβεια (ακολουθούν παραπομπές) ΙΙτο μη πιστεύειν εις θεόν, αθεΐα, Φίλων 1. 360, 368,κτλ». Όπως διαπιστώνουμε, οι αρχαίοι πρόγονοί μας έδωσαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς στον άθεο άνθρωπο.
Τον ίδιο χαρακτηρισμό του α σ ε β ο ύ ςδίνει και η Αγία Γραφή,Ψαλμ. 10: 4 κατά το Μασ.(Εβρ.). «Ο ασεβής,(«ο αμαρτωλός» κατά τους (Ο’). Εδώ ο όρος «αμαρτωλός» είναι συνώνυμος του ασεβούς) δια την αλαζονείαν του προσώπου αυτού, δεν θέλει εκζητήσειτον Κύριον’πάντες οι διαλογισμοί αυτού είναι, ότι δεν υπάρχει Θεός». Στους Ψαλμ. 13(14):1 και 52(53(1) χρησιμοποιεί άλλον χαρακτηρισμό. «Είπενάφρων εν καρδία αυτού ουκ εστι Θεός. Διεφθάρησαν και εβδελύχθησαν εν επιτηδεύμασιν, ουκ εστιποιών χρηστότητα…».
Το ΄Αγιο Πνεύμα δια του προφητάνακτος14 χαρακτηρίζει όχι μόνο ως ασεβή, αλλά και ως άφρονα εκείνον τον άνθρωπο που απλά θα σκεφτεί ότι δεν υπάρχει Θεός! Πολύ περισσότερο επιβαρυντική είναι η περίπτωση του ανθρώπου που θα διακηρύξει τον αθεϊσμό του και θα καθορίσει τη ζωή του σύμφωνα με την αθεΐα του!
Στην ελληνική γλώσσα η λέξη «άφρων» σημαίνει σύμφωνα με το ανωτέρω λεξικότων Η. LIDDELL-R. SCOTT «άφρων,ον,γεν. ονος(φρην)στερούμενος φρενών, επί αγαλμάτων, Ξεν. Απομν. 1.4, 4:-και επομένως παράφρων, μανιώδης, άφρονα κούρην (ακολουθούν παραπομπές σε κείμενα) το άφρον=αφροσύνη…-Συγκρ. Και υπερθ. αφρονέστερος,-έστατος.-Επίρρ. αφρόνως, ανοήτως, Σοφ. Αι. 766, κτλ». Συνώνυμο του «άφρονος» είναι το «ανόητος».
 Η Γραφή δίνει τον ανωτέρω χαρακτηρισμό στον άθεο, γιατί με την πεπερασμένη λογική του, απορρίπτει την ύπαρξη του Θεού ως απολύτου Πνευματικού Όντος, δημιουργού, και Κυβερνήτη του Σύμπαντος.Ο άθεος γίνεται ΚΤΙΣΜΑΤΟΛΑΤΡΗΣ15! Αποδίδει δηλαδή τις ιδιότητος του Θεού, στην ύλη, την «τύχη» και την σύμπτωση!Ο  Διάβολος  και οι δαίμονες δεν απορρίπτουν την ύπαρξη του Θεού16. Ο άθεος την απορρίπτει! Κατόπιν των ανωτέρω, η αθεΐα μήπως είναι μία μορφή τρέλας;
Απόρροια αυτής της «λογικής» του άθεου, είναι να απορρίπτει και τον Ιησού Χριστό, ως τον Μονογενή Υιό και  Λόγο του Θεού Πατέρα και δημιουργό του κόσμου17. Τον απορρίπτει επίσης ότι είναι το αΐδιο φως, το φως του κόσμου, το φως που φωτίζει ‘‘πάντα άνθρωπονερχόμενον εις τον κόσμον’’, η αλήθεια,  ο Σωτήρας του ανθρωπίνου γένους, η Ανάσταση και η Ζωή18. Απορρίπτει το Λυτρωτικό του έργο και την Ανάστασή του.
Εάν ο άθεος αναλάβει την εξουσία σε ένα κράτος, και έχει τη δυνατότητα να επιβάλει το αθεϊστικό του «πιστεύω», θα το επιβάλει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδεύσεως και στη Δημόσια ζωή. Οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές, όπως ήταν στις χώρες που δια της βίας επιβλήθηκε ο Μαρξισμός. Επιβλήθηκε ο διαλεκτικός υλισμός σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδεύσεως! Τον αθεϊσμό βιώνουν μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας. Ο Μαρξισμός ενώ κατέρρευσεως οικονομικοπολιτικό σύστημα, εν τούτοις το δηλητήριο του αθεϊσμού είναι ενσταλαγμένο στις ψυχές πολλών πρώην και νυν Ελλήνων Μαρξιστών!
Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα και των ομοφρόνων του Υπουργών, η σημειολογία και το «μήνυμα» που έστειλαν στην ελληνική κοινωνία  με τον πολιτικό όρκο, για λόγος αθεΐας, είναι ότι αυτοί ως αυτοπροσδιοριζόμενοι προοδευτικοί, δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του  Θεού, και συνεπώς όσοι πιστεύουν στη θεοπνευστία του Ευαγγελίου, είναι αναχρονιστικοί,   εύπιστοι και αφελείς! Σύμφωνα όμως με τα ανωτέρω που παρουσιάσαμε,η πράξη τους αποδεικνύει εαυτούς, ως ασεβείς και άφρονες ενώπιον του Παντοδυνάμου Τριαδικού Θεού! Αυτομάτως έθεσαν εαυτούς αντιπάλους και εχθρούς του Ιησού Χριστού, σύμφωνα με το λόγο Του ‘‘ο μη ων μετ’εμού κατ’ εμού εστι, και ο μη συνάγων μετ’ εμού σκορπίζει’’19.
Γνωρίζουμε από την ιστορία πόσο αληθινός είναι ο λόγος της Γραφής για τον Ιησού στο Δαν. 2: 34-35. «εθεώρεις έως ου ετμήθη λίθος εξ όρους άνευ χειρών και επάταξε την εικόνα…τότε ελεπτύνθησαν εις άπαξ το όστρακον…και εγένετοωσει κονιορτός από άλωνος θερινής…και τόπος ουχ ευρέθη αυτοίςκαι ο λίθος ο πατάξας την εικόνα εγενήθη όρος μέγα και επλήρωσε πάσαν  την γην».
‘ Ισως διερωτηθεί κάποιος. Το 38,5ο/ο που ψήφισε τον κ. Τσίπρα συμφωνεί  και επιδοκιμάζει τον αθεϊσμό του και την αντιευαγγελική  ζωή του στο θέμα του Συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και της ονοματοδοσίας των δύο παιδιών του; ΄Όχι βέβαια! Απλά οι περισσότεροι ΄Ελληνες ψηφίζουν κυρίως με οικονομικά κριτήρια! Λίγοι είναι οι πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί που ιεραρχούν τα κριτήρια της ψήφου. Πρώτα θέτουν τα της Πίστεως και της Εκκλησίας, δεύτερα τα εθνικά θέματα και τελευταία τα οικονομικά20.
Κλείνουμε την επιστολή μας σχετικά με τις εξουσίες του κόσμου τούτου. Ποια είναι η θέση της Αγίας Γραφής; Οι εξουσίες ως θεσμός δόθηκαν στους ανθρώπους από τον Θεό21. Στον Ιησού μετά την ανάστασή, ό,τι είχε ως Θεός, έλαβε και έχει ως  άνθρωπος, κάθε εξουσία στον ουρανό και στη γη22. Ο Τριαδικός  Θεός δίνει την εξουσία σε άρχοντες είτε κατ’ ευδοκία, είτε κατά παραχώρηση23. Κατ’ ευδοκία δίνει ευσεβείς και ενάρετους άρχοντες σε λαούς πιστούς  σ’ αυτόν και τηρητές των εντολών Του24. ΄Όταν όμως ένας λαός απομακρυνθεί από τον Θεό, και ζει στην ασέβεια και στη διαφθορά, τότε ο Θεός παραχωρεί για παιδαγωγικούς λόγους να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι όργανα του Σατανά, ασεβείς και διεφθαρμένοι25.
Η εκλογή στην πατρίδα μας αρχόντων που αυτοπροσδιορίζονται ως άθεοι, είναι  σύμπτωμα μιας κοινωνίας που νοσεί βαρύτατα από πνευματική άποψη! Την κύρια ευθύνη, σύμφωνα με τον αιώνιο λόγο του Θεού, φέρουν οι ποιμένες της Εκκλησίας και ιδιαίτερα οι επίσκοποι, γιατί τα τελευταία 40 χρόνια άφησαν ουσιαστικά αποίμαντο τον λαό του Θεού!  ΄Εχουν πλήρη εφαρμογή στα πρόσωπά τους τα κατωτέρω θεόπνευστα λόγια της Γραφής. Παραθέτουμε από το Εβραϊκό, σε μετάφραση του Βάμβα, για καλύτερη κατανόηση του νοήματος από τους αναγνώστες των ιστολογίων. Οι  εντός παρενθέσεως λέξεις είναι δικές μας.
Ιεζ. Λδ.«ΚΑΙέγεινε λόγος Κυρίου προς εμέ λέγων, 2 Υιέ ανθρώπου, προφήτευσον επί τους ποιμένας του Ισραήλ’ (του νέου Ισραήλ, της χάριτος) προφήτευσον, και ειπέ προς αυτούς, Ούτω λέγει Κύριος ο Θεός προς τους ποιμένας’ Ουαί εις τους ποιμένας του Ισραήλ, οίτινεςβόσκουσινεαυτούς! Οι ποιμένες δεν βόσκουσι τα ποίμνια;3Σεις τρώγετε το πάχος, και ενδύεσθε το μαλλίον, σφάζετε τα παχέα’ δεν βόσκετε τα ποίμνια. 4 Δεν ενισχύσατε το ασθενές, και δεν ιατρεύσατε το κακώς έχον, και δεν εκάμετεεπίδεσμα εις το συντετριμμένον, και δεν επανεφέρατε το πελπανημένον, και δεν εζητήσατε το απολωλός’ αλλά εν βία και εν σκληρότητιεδεσπόζετεεπ΄αυτά.
5 Και διεσκορπίσθησαν, επειδή δεν υπήρχεν ποιμήν’ και έγεινανκατάβρωμα εις πάντα τα θηρία του αγρού, και διεσκορπίσθησαν. 6 Τα πρόβατάμου περιεπλανώντο επί παν όρος, και επί πάντα λόφονυψηλόν’ και επί παν το πρόσωπον της γης, ήσανδιεσκορπισμένα τα πρόβατά μου’ και δεν υπήρχεν ο ερευνών, ουδέ ο ζητών…8 ζω εγώ, λέγει Κύριος ο Θεός, εξάπαντος, επειδή τα πρόβατά μου έγεινανλάφυρον, και τα πρόβατά μου έγεινανκατάβρωμα πάντων των θηρίων του αγρού δι’  έλλειψιν ποιμένος, και δεν εζήτησαν οι ποιμένες μου τα πρόβατά μου, αλλ’ οι ποιμένες εβόσκησαν εαυτούς, και δεν εβόσκησαν τα πρόβατά μου.
9 δια τούτο, ακούσατε, ποιμένες, τον λόγον  του Κυρίου’ 10 Ούτω λέγει Κύριος ο Θεός’ Ιδού, εγώ είμαι εναντίον των ποιμένων’ και θέλω εκζητήσει τα πρόβατά μου εκ της χειρός αυτών, και θέλω παύσει αυτούς από του να ποιμένωσι τα πρόβατα’ και δεν θέλουσι πλέον βόσκει εαυτούς οι ποιμένες’ διότι θέλω ελευθερώσει εκ του στόματος αυτών τα πρόβατά μου, και δεν θέλουσινείσθαικατάβρωμα εις αυτούς…31 Και σεις, πρόβατά μου, τα πρόβατα της βοσκής μου, σεις είσθε άνθρωποι, και εγώ ο Θεός σας, λέγει Κύριος ο Θεός».Οι πολιτικοί άρχοντες έχουν μικρότερη ευθύνη από τους κληρικούς.
Ο Ιησούς που είναι οενανθρωπήσας Θεός Λόγος και φωτίζει ‘’πάντα άνθρωπονερχόμενον εις τον κόσμον’’26, ο ερευνών νεφρούς και καρδίας, ενδέχεται λόγω πωρώσεως των αρχόντων και μεγάλου μέρους του λαού, να αποσύρει το φωτισμό του από τους άρχοντές μας, με αποτέλεσμα να συσκοτιστεί η διάνοιά τους και να διακυβερνήσουν κατά τρόπο που θα μας οδηγήσουν σε πολύ άσχημες καταστάσεις! Ακόμη ναεπιτρέψει να βιώσουμε μεγάλες φυσικές καταστροφές27!Το απευχόμαστε!
Στον σαρκικό Ισραήλ πολλές φορές επέτρεψε να εισβάλουν οι Φιλισταίοι, και αργότερα άλλοι επιδρομείς-κατακτητές. Αποτέλεσμα; Aπό το 586 π. Χ. μέχρι το 1948 μ. Χ., οι Εβραίοι γνώρισαν κατοχή από διάφορα έθνη,  δύο φορές την καταστροφή του Ναού τους, σφαγές, και για 1900 έτη ήταν μακριά από τη γη του Ισραήλ.28  Εμείς οι ΄Ελληνες γνωρίσαμε 400(500) χρόνια κατοχής από τους αντίχριστους Τούρκους. Δεν θα εκπλαγούμε,εάν λόγω της αποστασίας από την Ορθόδοξη Πίστη μεγάλου μέρους του Ελληνικού λαού, στις ημέρες μας δούμε να εκπληρώνεται η προφητεία του αγίου Κοσμά «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως στα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά…»29!
Απευθυνόμαστε στον Μακαριώτατο, τους Σεβ. Μητροπολίτες και τους Ηγουμένους των Ι.Μ. του Αγίου ΄Ορους. ΄Εχετε ιερό καθήκον, από αγάπη στην αλήθεια, την πνευματική προστασία του λογικού ποιμνίου, και  τη σωτηρία των ψυχών  των αρχόντων, αφού και γι’ αυτούςο Ιησούς έχυσε το πανάγιο αίμα Του, να ασκήσετε καλοπροαίρετο έλεγχο, με την ελπίδα μήπως κάποιοι άθεοι έρθουν σε μετάνοια. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε παραδείγματα από την Αγία Γραφή και την εκκλησιαστική ιστορία. Ο καλός ποιμένας, αφού ασφαλίσει τα 99 πρόβατα ψάχνει το απολωλός πρόβατο30.
Σε περίπτωση εμμονής στην αθεΐα τους31, τότε εσείς θα είστε απαλλαγμένοι ενοχής, γιατί θα έχετε δώσει τη μαρτυρία σας. Εάν σιωπήσετε από έλλειψη θάρρους, ή για οικονομικά συμφέροντα του κλήρου και προνόμια δικά σας,  όπως σχεδόν όλοι σιωπήσατε σε προδοσίες της Ορθοδόξου Πίστεως από τους Οικουμενιστές, τότε θα αποδείξετε ότι δεν έχετε ομολογιακό φρόνημα και θέτετε τον «χρυσό» πάνω από τον Χριστό32. Την ημέρα του θανάτου σας και την Βα Παρουσία του Κυρίου, ο Ιησούς θα σας καταλογίσει άρνηση ομολογίας στο Πρόσωπό του και θα σας καταδικάσει με τον αιώνιο χωρισμό, την αιώνια κόλαση δηλαδή33.
Δεν αποκλείουμε στις ημέρες μας να γίνει πλήρης χωρισμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Ελληνικό Κράτος. Ίσως μέσα στο σχέδιο του Θεού είναι να γίνει πραγματικότητα το «όραμα»-σύνθημα του μακαριστού πρ. Μητρ. Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτου «ΖΗΤΟΥΜΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ ΚΑΙ ΖΩΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ»! Ο καιρός θα δείξει.
Διανύουμε την κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου, περίοδο κατ’ εξοχήν μετανοίας και ταπεινώσεως. Ας μετανοήσουμε όλοι μας, άρχοντες και λαός, με αληθινή μετάνοια,  ώστε για χάρη των ευσεβών, το Αρνίο το εσφαγμένο από καταβολής κόσμου, να μετριάσει τη δίκαιη οργή Του και τις επερχόμενες θλίψεις μας34.
                                         Τα ανωτέρω γράψαμε εν αληθεία και αγάπη35.
ΖΙΩΓΑΣ   ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΧΟΡΤΑΤΟΥ   ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ
1.      Ματθ. 5: 34, Ιακ. 5: 12
2.      Γέν. 2: 16-17, 3: 1-3, 6-7, 11, 17
3.      άν. 4:  10
4.      Ιωάν. 4: 10, 14, 7: 37-38
5.      Ιωάν. 7: 39
6.      Mατθ. 25: 34, 46
7.      Παροιμ. 14: 12, 16: 25
8.      Mατθ. 3: 7-12, 11: 20-24, 13: 42, 25: 46, Αποκ. 20: 10
9.      Aποκ. 21: 8
10. Ματθ. 16 15-17, Ιωάν. 1: 1, 14, 18, 3: 16, 18, 20: 28, 2 Ιωάν. 3
11. Mάρκ. 8: 34-38
12. Mατθ. 28: 19,Μάρκ. 16: 16, Ιωάν. 3: 5 κ.λπ, Ιωάν.2: 1-11
13. Ησ. 40:8, Ματθ. 12: 37,1 Πέτρ.1: 25
14. 2 Πέτρ. 1: 21
15. Eξόδ. 20: 4-5, Δευτ. 4: 19, 5: 8-9, Αποκ. 5: 13-14
16. Mάρκ. 5: 2-15, Λουκ.  8: 26-31, Iακ.  2: 19
17. Ψαλμ. 101(102): 26-28 (25-27) σε συνδ. με το Εβρ. 1: 8-12, Iωάν. 1: 1-3, 10, Κολ. 1: 16-17
18. Σοφ. Σολ. 7: 21-26, Εβρ. 1: 3,  Iωάν. 8: 12, 12: 35-36, Ιωάν. 1: 9, 14: 6, Aποκ. 3: 14, Ματθ. 1: 21, Λουκ. 2: 26-29, Πράξ. 4: 12, Ιωάν. 11: 25-26
19. Ματθ. 12: 30
20. Mατθ. 6: 25- 34
21. Ρωμ. 13: 1-4
22. Ματθ. 28: 18
23. Παροιμ. 8: 15-16, Ησ. 45: 1-3, Iερ. 4: 7, Δαν. 7: 23-26, Αποκ. 11: 2,7, 13: 1-18, 14:9-12 κ.λπ
24. Δευτ. 28: 1-14, Ιερ.3: 12-15
25. Δαν. 7: 23-25, 2 Θεσ. 2: 3-12, Aποκ. 11: 2, 7, 13 κεφάλαιο κ.λπ.
26. Iωάν. 1: 9
27. Εξόδ. 7: 3, 13-14, 22, 8: 15,9: 12, 34-35, 10: 1, 20, 27, 11: 10,Ψαλμ. 103 (104) 32, Ησ. 6: 1, 9-10 σε συνδ. με το Ιωάν. 12: 37-41,Iεζ. 38: 1-4, 22, 39: 1-4, 6-7, 11, Εβρ. 4: 12-13,  Αποκ. 2: 23
28. Δευτ.  28: 15-68, Ιεζ. 39 22-29, Λουκ. 21: 20-24 κ.λπ
29. «KΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» «ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΕΣ», Αυγ. Καντιώτου, πρ. Μητρ. Φλωρίνης, ‘Εκδ. Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», Αθήναι, ΕΚΔΟΣΙΣ ΛΑ’, 2011,  προφητεία αριθμ. 63, σελ. 342-343.
30. Mατθ.18: 11-14,Λουκ. 15: 3-7, Ιωάν. 10: 11, 17
31. Iωάν. 12 37-40, Εβρ. 6: 4-6, 1 Ιωάν 5: 16-17
32. Ματθ. 6: 24, Λουκ. 16: 13
33. Mατθ. 10: 32-33, Eβρ. 9: 27, Ματθ.  7: 22-23, 25: 31-46,  Μάρκ. 8: 38, Aποκ. 21: 8
34. Iωνάς 1: 1-2, 3: 1-10, 4: 10-11,Mατθ. 5: 13-16, Aποκ. 6:16-17, 9:  14-19, 13: 8, 16oκεφάλαιο
35. Eφεσ. 4: 15, 2 Ιωάν. 1-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com