4 Φεβ 2015

Φωτογραφίες από την συνάντηση Θεολόγων Νομού Τρικάλων (4/02/2015)

Κοπή πίτας θεολόγων Τρικάλων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ από την εκδήλωση της κοπής πίτας των Θεολόγων Τρικάλων στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

image
ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ
Εν αναμονή της εκδήλωσης των προθέσεων της νέας Κυβέρνησης αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών βρίσκονται οι Τρικαλινοί Θεολόγοι, οι οποίοι έκοψαν την πίτα τους το απόγευμα της Τετάρτης.
Την πίτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών,Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης, παρουσία του προέδρου της Ένωσης Θεολόγων Τρικάλων πατρός Απόστολου Μανώλη και του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κωνσταντίνου Σπαλιώρα. Ο τελευταίος απαντώντας και σε ερωτήματα Τρικαλινών συναδέλφων του σημείωσε ότι εκκρεμούν συναντήσεις με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις της, αλλά και μέσα από ειλικρινή διάλογο να καταρτιστεί το κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Κοπή Βασιλόπιτας των Θεολόγων Τρικάλων (ΦΩΤΟ)
trikala-11
ΤΡΙΚΑΛΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Άκρως επιτυχημένη από πλευράς προσέλευσης καθηγητών Θεολόγων, χαρακτηρίστηκε η αποψινή εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Τοπικού Παραρτήματος Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Νάσης μεταφέροντας τις ευλογίες του οικείου Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αλεξίου.
Ο ίδιος μιλώντας με θερμά λόγια για το έργο του εκπαιδευτικού Θεολόγου τους προέτρεψε να συνεχίσουν να διδάσκουν το λόγο της αληθείας στους μαθητές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Τρικάλων Πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Μανώλης αφού πρώτα ευχήθηκε καλή και καρποφόρα χρονιά για τους παριστάμενους αναφέρθηκε στις δράσεις τις οποίες αναπτύσσει το Τοπικό Παράρτημα ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ανησυχίες του για την τύχη της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία τα επόμενα έτη.
Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης κοπής της Βασιλόπιτας τη φετινή χρονιά ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Δρ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας η τοποθέτηση του οποίου κινήθηκε σε τρία «φλέγοντα» για τον κλάδο των ΠΕ01 Θεολόγων τα οποία αφορούν: το ζήτημα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, το περιεχόμενο της σχετικής Εγκυκλίου για τη διασφάλιση της ύπαρξης του μαθήματος στα σχολεία, καθώς και την προώθηση της δημιουργίας τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Ο κ. Σπαλιώρας εξήγησε με σαφήνεια τις θέσεις της ΠΕΘ για τα παραπάνω ζητήματα εκφράζοντας παράλληλα τους φόβους του για την «ολοκλήρωση της καταστροφής της ορθόδοξης αγωγής στα σχολεία» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί καθηγητές Θεολόγοι, κληρικοί και λαϊκοί.
trikala-4
trikala-3
trikala-10
trikala-5
trikala-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com