10 Ιαν 2014

Συμπροσευχή του Αρχιεπισκόπου με αντιπροσωπεία του C.E.C και της COMECE

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με αντιπροσωπεία του C.E.C και της COMECE
10/1/2014
Για τις κοινές δράσεις τους στις Βρυξέλλες και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ με άλλα μέλη του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Ευρώπης (C.E.C), καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών στην Αθήνα Νικόλαος Φώσκολος, συνοδευόμενος από μέλη της Επιτροπής των Συνόδων της Ευρώπης (COMECE). Ο Αρχιεπίσκοπος, καλωσορίζοντας τα μέλη των Αντιπροσωπειών, ευχήθηκε να τελεσφορήσουν σύντομα οι προσπάθειές τους και τα αποτελέσματα ν’ αποβούν καρποφόρα για το καλό των λαών της Ευρώπης. 

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και παρουσίασε τις δύο επιτροπές και τους σκοπούς τους στα όργανα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Εξήγησε ότι, με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας, ήρθαν οι εκπρόσωποι των επιτροπών, προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κούρκουλα για τις προτεραιότητες της Προεδρίας αυτό το εξάμηνο. 
Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης Γαλλίας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μετέχει η Εκκλησία μας στα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες, "γιατί παρουσιάζεται η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην Ευρώπη". Παράλληλα, οι κοινές δράσεις των Επιτροπών στα Ευρωπαϊκά δρώμενα, αναδεικνύουν το πνευματικό και κοινωνικό έργο των Εκκλησιών, λέγοντας χαρακτηριστικά «όταν είμαστε ενωμένοι, έχουμε άλλη φωνή». Τέλος, απευθυνόμενος ο Μητροπολίτης Γαλλίας στα μέλη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο αλληλεγγύης για τους φτωχούς και τους μετανάστες.
Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη, ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Πρόνοιας, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης και ο γραμματέας της Συνοδικής επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης. Τα μέλη των δύο Επιτροπών θα συναντηθούν στη διάρκεια της μέρας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλα και θα παρακαθίσουν σε γεύμα.
φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

1 σχόλιο:

π. Geras Imos είπε...

Ακόμα αναρωτιώμαστε γιατί ο Μεσσηνίας επιστράτευσε μέχρι και τη συκοφαντία εναντίον του Σπάρτης προς όφελος του τότε Θηβών;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com