31 Αυγ 2012

Πρώτη επίσημη συνάντηση Ιερώνυμου - ΣαμαράΠρώτη επίσημη συνάντηση Ιερώνυμου - Σαμαρά
Για τη μισθοδοσία των κληρικών και τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας
φωτ.αρχείου -Από παλαιότερη συνάντηση των δύο ανδρών -[ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI]
Με μια κίνηση που δείχνει σεβασμό στην Εκκλησία της Ελλάδος, ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, και συζήτησε επί μια ώρα μαζί τους σε πάρα πολύ θερμό κλίμα. 
Ο κ. Αντ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία, παρόντος και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλου, να ακούσει τις θέσεις της Εκκλησίας, ενώ υπήρξε συμφωνία στο θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στη λογική να υλοποιηθούν άμεσα τα σχέδια του κ. Ιερώνυμου. 

Ο Αρχιεπίσκοπος στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ανέλυσε στον Πρωθυπουργό την παλαιότερη πρότασή του, την οποία ο κ. Σαμαράς είπε πως την εξετάζει θετικά,  για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και ειδικά αυτής που έχει δεσμευθεί από το κράτος με υπουργικές αποφάσεις, ζητώντας την αποδέσμευσή της και να αξιοποιηθεί ώστε να χρήματα να διοχετευθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 
Στη συνάντηση που ήταν περισσότερο διερευνητικού χαρακτήρα, και στην οποία συμμετείχαν και οι Μητροπολίτες Ελασσώνος Βασίλειος, Μεσογαίας Νικόλαος, Νεαπόλεως Βαρνάβας και Γλυφάδας Παύλος, συμφωνήθηκε η επανεργοποίηση της μικτής επιτροπής (είχε συσταθεί τον Ιούνιο του 2011 με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου) διαλόγου Πολιτείας-Εκκλησίας, η οποία θα εξετάσει διάφορα ζητήματα, αλλά και να συνδράμει και η Εκκλησία μέσω της εκκλησιαστικής διπλωματίας, να αλλάξει το κλίμα για τη χώρα μας σε διεθνές περιβάλλον.
Ο κ. Σαμαράς που έχει ταχθεί παλαιότερα κατά της περικοπής της μισθοδοσίας των κληρικών, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις των ιεραρχών και εμφανίστηκε πρόθυμος να στηρίξει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της Εκκλησίας, που αποσκοπούν στην ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, ενώ έδειξε να επιθυμεί μια ποιοτική και πιο ουσιαστική συνεργασία των δυο πλευρών, ώστε να υπάρξει μια καλύτερη περίοδος στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας.
Ραβανός Αρης, Αντωνιάδου Μαρία  tovima.gr- 31/08/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com