19 Ιουλ 2012

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, Δεν ξεχνώ! Ο Αττίλας πάντα απειλεί.


Δεν ξεχνώ! Ο Αττίλας πάντα απειλεί.
Δεν ξεχνώ ότι πριν από 38 χρόνια αυτή την ημέρα ο Αττίλας εισέβαλε στην Κύπρο και ακόμη με τη στρατιωτική βία κατακρατεί το 35% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία, αυτό το εξάμηνο, ασκεί την Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
            Δεν ξεχνώ ότι ακόμη δεν έχει ανοίξει ο φάκελος της προδοσίας για να γίνει γνωστός ο ρόλος της χούντας πριν και κατά την εισβολή.
            Δεν ξεχνώ ότι ο Αττίλας με περισσότερη αγριότητα επεξέτεινε την κατοχή του στα εδάφη της  Μεγαλονήσου, ενώ στην Ελλάδα είχε αποκατασταθεί η Δημοκρατία και διεξήγοντο ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Γενεύη. Από το γεγονός αυτό γίνεται σαφές ότι για την εισβολή πρόσχημα ήταν η χούντα στην Ελλάδα και η απειλή για τους Τουρκοκυπρίους.
            Δεν ξεχνώ ότι οι κυβερνήσεις στην Τουρκία μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται, αλλά η στρατηγική της γείτονος μένει η ίδια και σε μεγάλο βάθος χρόνου, αθέατο στους αδαείς και αφελείς.

            Δεν ξεχνώ ότι η Τουρκία ξέρει πολύ καλά να παίζει το παιχνίδι της προπαγάνδας.  Χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, μεταξύ των οποίων, τον πληθυσμιακό της όγκο, το πλούσιο μπαξίσι, τη γεωγραφική της θέση, την εικόνα της μετριοπαθούς ισλαμικής δημοκρατίας, για να διαστρέφει την πραγματικότητα και να παρουσιάζει μια μαγική εικόνα. Η νεοοθωμανική προπαγάνδα θεωρείται ως μια από τις πιο πετυχημένες στην παγκόσμια ιστορία, συναγωνιζόμενη αυτές της ναζιστικής Γερμανίας και της ΕΣΣΔ. Ακόμη και ο κατακλυσμός της Ελλάδας με τουρκικά σίριαλ είναι μέρος της επίδρασης που επιδιώκουν οι νεοοθωμανοί να ασκήσουν στο θυμικό των Ελλήνων, για να τους πείσουν ότι η καλή, η ιδανική κοινωνία – με σεβασμό στην οικογένεια και στην παράδοση... – είναι η τουρκική – μουσουλμανική κοινωνία...
            Δεν ξεχνώ ότι η σύγχρονη Τουρκία ομιλεί για θρησκευτικές ελευθερίες και για τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, αφού τις έχει εξοντώσει με γενοκτονίες και με συνεχείς, βίαιες και ομαδικές απελάσεις. Οι εκπρόσωποι της μιλάνε με αυθάδεια και αναίδεια για αξίες και για δικαιώματα προκαλώντας τη νοημοσύνη και την αισθητική κάθε πολιτισμένου ανθρώπου. Μοιάζουν με τον εξολοθρευτή του παραμυθιού που έδωσε την ελευθερία και επέβαλε την ειρήνη στα νεκρά θύματα του... Τα δικαιώματα των Ελλήνων, Αρμενίων,  Ασσυρίων, Εβραίων, Αλεβιτών και  Κούρδων θα δοθούν όταν υποκύψουν πλήρως στη θέληση του νεοντιβανίου, ή όταν αφανιστούν.. Για επικοινωνιακούς και οικονομικούς – τουριστικούς λόγους οι Τούρκοι επιτρέπουν να τελούνται Λειτουργίες σε ερειπωμένες εκκλησιές και σε ισοπεδωμένα μοναστήρια της Μικράς Ασίας, αφού έχουν εξοντωθεί όλοι οι Έλληνες που ζούσαν εκεί. Δουλεύουν με τέχνη πάνω στο συναίσθημα των Ρωμηών και οικοδομούν προς τα έξω θετική, αλλά ψεύτικη εικόνα. 
            Δεν ξεχνώ πως και η παραμικρή υποχώρηση σε οποιοδήποτε μέρος του Ελληνισμού σημαίνει καίριο κτύπημα στην ύπαρξη ολοκλήρου του Ελληνισμού. Οι νεοοθωμανοί το γνωρίζουν αυτό άριστα. Ορισμένοι Έλληνες θέλουν να το αγνοούν.  Ο Αττίλας πάντα απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη Μεγαλόνησο, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Και πρέπει κάποτε να αποκτήσουμε ελευθερία κινήσεων και ενεργειών. Δεν είναι δυνατό να είμαστε συνεχώς υπό την απειλή πολέμου από την Τουρκία και να θέτουμε οι ίδιοι τη χώρα μας υπό απαγόρευση ως προς την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. Δεν είναι δυνατό όπου ενοχλείται η Τουρκία να μην ισχύει το Διεθνές Δίκαιο και οι Διεθνείς Συμβάσεις.
            Δεν ξεχνώ ότι κατά τη νεοοθωμανική αντίληψη του κ. Νταβούτογλου οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και στη Διασπορά και προέρχονται από τις αλησμόνητες Πατρίδες της Μικράς Ασίας είναι υπό την «προστασία» του, γιατί τους θεωρεί «παιδιά της οθωμανικής αυτοκρατορίας». Δεν κρύβει δηλαδή το όραμα του να ξαναγίνουν οι Έλληνες ραγιάδες.
            Δεν ξεχνώ ότι η Τουρκία θεωρεί το παλαίφατο Οικουμενικό Πατριαρχείο τοπικό ( της Κωνσταντινούπολης) «τουρκικό ίδρυμα», που υπόκειται στην εποπτεία και στον έλεγχο του Νομάρχη της Πόλης και της τουρκικής κυβέρνησης.  Με την αντίληψη αυτή  η Τουρκία απαιτεί να συνεργάζεται με την κρατική διοίκηση και να εφαρμόζει τους κείμενους Νόμους, όσο κι αν αυτοί είναι προφανώς άδικοι και αντίθετοι με τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες. Παράδειγμα η δήμευση των περιουσιών της ομογένειας και το κλείσιμο της Σχολής της Χάλκης.
            Δεν ξεχνώ ότι μεθοδικά οι νεοοθωμανοί προωθούν το ισλαμικό τόξο στα Βαλκάνια, που το συνδέουν με το ανάλογο των παρακαυκασίων ισλαμικών χωρών. Στη στρατηγική αυτή περιλαμβάνεται και η υποστήριξη των Σκοπίων σε οποιοδήποτε σχέδιο τους σε βάρος της Ελλάδος.
Τέλος χωρίς να ξεχνώ τη νεοοθωμανική στρατηγική της  δεν μνησικακώ, ούτε έχω αρνητικά συναισθήματα για τους γείτονες, πολλοί από τους οποίους είναι απόγονοι εξισλαμισμένων  Ελλήνων, μεγάλος αριθμός τους είναι καταπιεσμένοι Αλαβίδες και Κούρδοι, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που παραμένουν κρυπτοχριστιανοί. Θέλω να ζήσουμε ειρηνικά και σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Δεν μπορώ όμως να υποχωρήσω στις αρχές μου και στο δίκαιο, επειδή αυτό θέλει να μου επιβάλει η ηγεσία της χώρας τους.-       

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς αναστοχαζόμενος το δράμα της Κύπρου!Απ τα ατελείωτα σφάλματα της μυωπικής και κοντόφθαλμης ελληνικής εξωτερικής πολιτικής,απ την υποκριτική εφαρμογή απ την πλευρά των δήθεν συμμάχων της γηραιάς-πονηράς αλβιόνος της πολιτικής του διαίρει και βασίλευε που έμπασε στο παιχνίδι την Τουρκία με την τριμερή του Λονδίνου,απ την προβληματική εγγενώς συμφωνία Ζυρίχης-Λονδίνου, απ τη διχόνοια τη δολερή που τόσο έβλαψε την εθνική αυτή υπόθεση με τη διαίρεση σε Γριβικούς και Μακαριακούς,απ την άμεικτη μείξη της εκκλησιαστικής με την πολιτική εξουσία που ενσάρκωσε με την πολιτεία του ο αρχιεπίσκοπος-πρόεδρος sic! Μακάριος και που οδήγησε στο εκκλησιαστικό σχίσμα της νήσου με την κατ αρχήν καθαίρεση του Μακαρίου και την μετά ταύτα καθαίρεση των τριών κανονικών μητροπολιτών απ τη διαβόητη Μείζονα Σύνοδο,απ το παντελώς άφρον ιωαννιδικό πραξικόπημα που αποτέλεσε το πρόσχημα της εισβολής των απογόνων της ασιατικής στέππας στο νησί του αποστόλου Βαρνάβα,από την επίσης άφρονα ομιλία του Μακαρίου στα Ηνωμένα Έθνη στις 19 Ιουλίου 1974 με την οποία κατήγγειλε την εισβολή άκουσον,άκουσον!ξένου κράτους στην Κύπρο παρέχοντας ένα ακόμη άλλοθι στον Αττίλα προκειμένου να πραγματοποιήσει την εισβολή,απ την έλλειψη αντίστασης στην επιχειρηθείσα απόβαση των Τούρκων που μετετράπη πανηγυρικά σε αποβίβαση,απ την αποφυγή αναχαίτισης των προελαυνόντων ορδών του Αττίλα 2 με την από μέρους του τότε πρωθυπουργού Καραμανλή του Α χρησιμοποίηση της παντελώς αίολης δικαιολογίας ότι η Κύπρος κείται μακράν,απ το ένοχο γεγονός της μη διενέργειας δίκης της Κύπρου,απ την κοροιδία του ελληνικού λαού με την περίφημη υπόθεση του φακέλλου της Κύπρου,από τόσα και τόσα!Η ημέρα όμως του Κυρίου η επιφανής θα αποκαλύψει την πραγματική αλήθεια και θα αποδώσει εις έκαστον των ενόχων κατά τα έργα αυτού!Ναι!Το αδικοχυμένο αίμα,οι δηώσεις,οι βιασμοί,η εκτέλεση αμάχων,η χρήση βομβών Ναπάλμ παρά τις διεθνείς απαγορεύσεις,η αποφυγή εκ μέρους των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρεττανίας πρωτοβουλιών για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού δε θα μείνουν χωρίς ανταπόδοση απ τον εισακούοντα τη φωνή των πεπεδημένων Θεού!Εμοί εκδίκησις,εγώ ανταποδώσω!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com