19 Ιουλ 2012

Το υπουργείο "πολιτισμού" θα πρέπει…να αποδεσμεύσει ΑΜΕΣΑ τους Ιερούς Ορθοδόξους Ναούς τους οποίους έχει στην κατοχή του και να τους παραδώσει για λατρευτική χρήση.


Έις τον Ελλαδικόν χώρον υπάρχουν δεκάδες ή εκατοντάδες ιστορικοί Ιεροί Ναοί αλλά και Ιεραί Μοναί οι οποίοι χρήζουν μερικής ή ολικής αποκαταστάσεως, ιδιαιτέρως εις την επαρχίαν αλλά δια εκείνους δεν υπάρχουν κονδύλια. «Λεφτά υπάρχουν» μόνο δια τα ισλαμικά τεμένη!
Επιπροσθέτως το υπουργείον "πολιτισμού" θα πρέπει άμεσα και έπειτα από ζωηρό ενδιαφέρον της Ελλαδικής Εκκλησίας και ειδικότερα των κατά τόπους επισκόπων να αποδεσμεύσει ΑΜΕΣΑ τους Ιερούς Ορθοδόξους Ναούς τους οποίους έχει εις την κατοχήν του.χ. τον Άγιον Γεώργιον Παλαιού Φρουρίου Κερκύρας, τον Άγιον Γεώργιον Ροτόντα Θεσσαλονίκης, την Αγίαν Αικατερίνην Ηρακλείου Κρήτης, τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών - εις τον οποίον απαραδέκτως και δη εις τον χώρον που άλλοτε φιλοξενούσε το Ιερόν και το Άγιον Θυσιαστήριον - ανεβαίνουν τραγουδισταί και πάσης φύσεως καλλιτέχναι ερμηνεύοντας άσματα μη σεβόμενοι την ιερότηταν του χώρου) και να τους παραδώσει εις τας τοπικάς Εκκλησίας δια λατρευτικήν χρήσιν.

Εάν επιθυμεί το υπουργείον "πολιτισμού" να πραγματοποιεί μουσικάς εκδηλώσεις, πανηγύρεις, επιδείξεις μόδας, εικαστικάς εκθέσεις, καλλιστεία και άλλα ξεφαντώματα, να τα οργανώνει εις τα τζαμιά, τα οποία και με τόσο πάθος και με τόσην γαλαντομίαν αναστηλώνει...

Δείτε και:

-1.000.000 € για να αποκατασταθεί το τέμενος Ρετζέπ Πασά στη Ρόδο

-Δημόσιο ουρητήριο κατήντησε η Ροτόντα και δεν ενδιαφέρεται κανείς !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com