6 Απρ 2011

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Διανομή της Καινής Διαθήκης σε σχολεία και Αστυνομία σε συνεργασία με τους Γεδεωνίτες!!

Στο περιοδικό «Διάλογος» - Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2009, τ. 58 διαβάζουμε για τη δραστηριότητα της οργανώσεως «Γεδεωνίτες» ή «Φίλοι της Αγίας Γραφής».

Πρόκειται όπως γράφει το περιοδικό «για ευαγγελική οργάνωση του ευρύτερου προτεσταντικού χώρου, η οποία έχει ως κύριο σκοπό της την διάδοση της Αγίας Γραφής.»Μέχρι εδώ θα έλεγε κάποιος, ότι έκ πρώτης όψεως, «ουδέν το μεμπτόν».

«Όμως, δημιουργείται πρόβλημα από το γεγονός ότι χρησιμοποιούν και διανέμουν τις εγκεκριμένες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος μεταφράσεις, εκτυπώνοντας επάνω τους και την διεύθυνση τους.

Τούτο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προσηλυτιστική δραστηριότητα, καθόσον αποκρύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα από τους παραλήπτες των κειμένων αυτών.‘Ετσι, οισδήποτε θα μπορούσε να απευθυνθεί προς αυτούς για πληροφορίες, εκλαμβάνοντας την οργάνωση αυτή ως Ορθόδοξη».(Γεδεωνίτες ή «Φίλοι της Αγίας Γραφής»)

Επειδή το φαινόμενο είναι συχνό, νομίζουμε ότι το λόγο πρέπει να έχει η Συνοδική επιτροπή επί των αιρέσεων. Σε δύο πρόσφατα δημοσιεύματα διαβάζουμε:

Αιρετικοί διανέμουν την Καινή Διαθήκη!!!

Αιρετικοί, αποκαλούμενοι ''Φίλοι της Αγίας Γραφής'' ή κατά άλλο ορισμό ''Γεδεωνίτες'' που αποτελεί παρακλάδι της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας, μοιράζουν την Καινή Διαθήκη δωρεάν σε πολίτες,υπηρεσίες και σε σχολεία. Σαφώς πρόκειται για προσπάθεια προσηλυτισμού, αλλά το παράδοξο είναι, όπως αναφέρουν οι ίδιοι και γράφεται και στον τύπο, ότι η κίνηση αυτή έχει την στήριξη τοπικών επισκόπων,που πιθανότατα έχουν πέσει σε παγίδα.Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες και στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα καθώς και στην ευρύτερη περιοχή,και όπως αναφέρεται σε τοπική εφημερίδα,η διανομή της συγκεκριμένης Καινής Διαθήκης έγινε με εντολή της Μητρόπολης Μεσσηνίας. Καλό θα είναι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας να εξετάσει το θέμα αυτό και να προβεί στην δέουσα ενημέρωση του ορθοδόξου χριστιανικού πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ενορία Αγίου Αθανασίου Βαλύρας

Καινή Διαθήκη σε σχολεία και Αστυνομία

eleftheriaonline.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=4451:%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AE-=69

ΣΤΟ προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας θα μοιραστούν 372 βιβλία της Καινής Διαθήκης. Τα κουτιά με τα βιβλία παρέδωσαν χθες στον αστυνομικό διευθυντή, ταξίαρχο Ν. Μπάστα μέλη του σωματείου "Οι φίλοι της Αγίας Γραφής". Το προηγούμενο διάστημα διένειμαν βιβλία της Καινής Διαθήκης στους μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νομού, κατόπιν εντολής της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Κ.Δ.

Δείτε σχετικά και:

-Ξεσάλωσαν οι Γεδεωνίτες μετά την αδιαφορία πολλών επισκόπων.

-Επίσκοποι μοιράζουν την Καινή Διαθήκη στα σχολεία μαζί με τους Γεδεωνίτες !!

-Μητρόπολη Κορίνθου: Διανομή της Καινής Διαθήκης στα σχολεία σε συνεργασία με τους Γεδεωνίτες!!

-Γεδεωνίτες ή «Φίλοι της Αγίας Γραφής»

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Δε μας εκπλήσσει τίποτα στον "άγιο" Μεσσηνίας! Μάταια προσπαθείτε να μας σοκάρετε! Είναι γνωστό τουλάχιστον στους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ ότι ο "άγιος" δεν έχει όρια...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com