14 Μαΐ 2009

Ξεσάλωσαν οι Γεδεωνίτες μετά την αδιαφορία πολλών επισκόπων.


Μετά τη συνεργασία και την από κοινού διανομή της Καινής Διαθήκης στα σχολεία μεταξύ κάποιων επισκόπων και των Γεδεωνιτών.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:
Δημοτικό Σχολείο Μπατσίου Άνδρου.
5/05/2009

Ευχαριστίες

Σήμερα λάβαμε 20 δωρεάν αντίτυπα του Λόγου του Θεού (Καινές Διαθήκες) από το σωματείο “Οι Φίλοι της Αγίας Γραφής” το οποίο ευχαριστούμε. Τα αντίτυπα διανεμήθηκαν στους εκπαιδευτικούς και σε μαθητές.

Η συνοδευτική επιστολή

“Τα δωρεάν αντίτυπα της Καινής Διαθήκης που διαθέτουμε, προέρχονται από συνδρομές φίλων και μελών της ομάδας φίλων της Αγίας Γραφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτοί είναι επιστήμονες, εργαζόμενοι που συνεισφέρουν σε διάθεση χρόνου, κόπου και χρημάτων, για την εκτύπωση και διάδοση του Θείου Λόγου. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν υπάρχει κανένα υλικό όφελος. Όλα γίνονται, με στόχο τη σωτηρία του ανθρώπου, ξεκινώντας από την μελέτη του Θείου Λόγου”.
Πηγή:http://dimotikosxoleiobatsiou.blogspot.com/2009/05/blog-post_05.html
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Επίσκοποι μοιράζουν την Καινή Διαθήκη στα σχολεία μαζί με τους Γεδεωνίτες !!
Ο Ιωάννης Μ. (Κύπρος) είπε...
Απλά θα ήθελα να αναφέρω πώς όταν οι ...Φίλοι ήρθαν στο ιδιωτικό σχολείο μας στην Κύπρο το 2004 με πρόσκληση του Άγγλου διευθυντή, 6-7 μαθητές αποχωρήσαμε (με κάπως ...εντυπωσιακό τρόπο) από την αίθουσα μπροστά σε 250 περίπου μαθητές, 15-20 καθηγητές, ένα αποσβολωμένο διευθυντή και ένα παραξενεμένο Εγγλέζο γεδεωνίτη. Αν όμως δεν είχε διαβάσει κάποιος από εμάς κάποιο αντιαιρετικό εγκόλπιο δεν θα γνωρίζαμε για την αίρεση (ή μάλλον την υπερδογματική οργάνωση...). Γι΄ αυτό χρειάζεται ενημέρωση. Ήταν η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν τέτοια φρούτα (Γεδεωνίτες) στην Κύπρο όπως πληροφορηθήκαμε από την Αρχιεπισκοπή. Σίγουρα η εμπειρία τους δεν ήταν καλή διότι μετά από αυτό ελάχιστοι πήραν από το προϊόν τους.
Σημείωση 1: H Καινή Διαθήκη είναι εγκεκριμένη από το Οικ. Πατρ. αλλά απ΄ ότι γνωρίζω το πρόβλημα (σχετικά με το κείμενο) βρίσκεται στην Παλαιά όπως και με όλη την Ευαγγελική εκκλησία δηλαδή.
Σημείωση 2: Στο σχολείο προκλήθηκε σάλος και υπήρξε και ιδιαίτερη αναταραχή λόγω και άλλων πολλών αντίθεων μέτρων που συνέβηκαν εκείνο τον καιρό. Προσπάθησαν να μας αποβάλουν, αλλά δεν προχώρησαν. Άλλωστε το ...μητρώο μας ήταν πεντακάθαρο. Μαθητές οι οποίοι είχαν υποδειγματική συμπεριφορά και με την επιβεβαίωση των καθηγητών θα είχαν πολύ σημαντικό λόγο για να κάνουν οτιδήποτε που θα πλήγωνε την ...αξιοπρέπεια του σχολείου. Γι' αυτό και εν τω κρυπτω λάβαμε συγχαρητήρια από διάφορους καθηγητές.
Η άμεση αντίδραση είναι η μόνη προφύλαξη. Δεν αντιδράσαμε με τους Ιεχωβάδες όσο έπρεπε, γι΄ αυτό και υποφέρουμε τώρα…
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Νομίζουμε ότι το λόγο τώρα πρέπει να έχει η Συνοδική επιτροπή επί των αιρέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com