30 Οκτ 2010

Αρχιεπίσκοπος:Η Εκκλησία είναι σύμφωνη με οποιαδήποτε κίνηση προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα του ανθρώπου

Η Εκκλησία είναι σύμφωνη με οποιαδήποτε κίνηση προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα του ανθρώπου, είπε ο Μακαριώτατος στη συνάντησή του με τους πέντε αστυνομικούς που δεν δέχτηκαν τη νέα τους ταυτότητα

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τους πέντε αστυνομικούς που δεν δέχθηκαν να παραλάβουν τη νέου τύπου υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου και, όπως τόνισε απευθυνόμενος στους πέντε αστυνομικούς, οποιαδήποτε κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου βρίσκει σύμφωνη την Εκκλησία.

Υπογράμμισε δε πως το θέμα τους θα εξετασθεί με τη δέουσα προσοχή στις προσεχείς συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

archdiocese.gr8

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...με τη δέουσα προσοχή". Τώρα μάλιστα, ησυχάσαμε!
(Ο κόσμος καίγεται και οι ταγοί μας σέρνονται...)

Γιώργος Βλάχος είπε...

Έτσω και αυτό παρήγορο είναι...

Παναής είπε...

Kαμιά λέξη σε ευρώ δεν διάβασα!Ελπίζω κάθε μήνα να τους προσφέρει ένα καλό οικογενειακό μπαξίσι!Έτσι για αρχή ας προσφέρουν απο τον μισθό τους οι 80 Ιεράρχες μας στις 5 οικογένειες άχρι καιρού!Ένα ταμείο και να τους στηρίζει ρε παιδί μου τώρα είναι 5 οικογένεις παρακαλώ μέχρι να περάσουν 2 μήνες να γίνουν 100 οικογένειες,ας τα στηρίξει τα παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ με τους 2προηγούμενους αγαπητούς σχολιαστές ενώ συμφωνώ με τον panais.

Σε ποιά απόφαση της Εκκλησίας ως σώματος Χριστού πειθάρχησαν οι αστυνομικοι; Ιδίως οι Κρητικοί έχουν την περί του αντιθέτου ομοφωνη απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κρήτης. Που ισχύει για όλους τους Ορθόδοξους και παρόμοια οφείλει να εκδόσει η Εκκλησία της Ελλάδος διότι δεν νοείται διχασμός στην Εκκλησία.

Και για ποια ατομικά δεδομένα φοβούνται ορισμένοι αστυνομικοί και ορισμένοι γεροντάδες και επίσκοποι; Για τις περιουσίες τους; Μόνο οι παράνομοι φοβούνται να μην αποκαλυφθούν οι παράνομες δραστηριότητές τους. Αστυνομικοί είναι, οφείλουν πρώτοι να εφαρμόζουν τους νόμους της Πολιτείας, αλίμονο αν ο καθένας αρνείται να πάρει την ταυτότητά του. Ιδίως ο αστυνομικός και ο κληρικός πρέπει να ζη σε "γυάλινο δωμάτιο". Δηλαδή οι υπόλοιποι αστυνομικοί και οι ιερείς και εμείς που θα παραλάβουμε την κάρτα του πολίτη, όλοι όσοι χρησιμοποιούμε ΑΜΚΑ, barodes, chips, κάρτες για ηλεκτρονικές συναλλαγές είμαστε αντίχριστοι;

Μήπως είναι οι παραποιούντες την Αγία Γραφή κατά το δοκούν;

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση: Συμφωνώ απόλυτα με τον panais στο να πληρώνουν τον μισθό στους δυό αποταχθέντες αστυνομικούς οι γεροντάδες !!! στα κηρύγματα των οποίων υπάκουσαν οι δύο αποταχθέντες αστυνομικοί. Γιατί οι 80 ιεράρχες panais ; Αυτοί είπαν να μην πάρουμε κάρτες; Όποιος το είπε να υποστηρίξει τα πνευματικά του τέκνα.

Ανώνυμος είπε...

3 εκατομμύρια πιστοί υπέγραψαν για την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματεος στις ταυτότητες... Τώρα, μερικοί αντιδρούν στην αναγραφή του στις "κάρτες"... Σαν εκκρεμές αγόμεθα και συρόμεθα... Διότι τι έχουμε να αποκρύψουμε από το Κράτος μας; Μια πόλη λαθρομεταναστών εισέρχεται κάθε μέρα από τον Έβρο, να μην ξερει το Κράτος ποιοι είμαστε νόμιμοι και ποιοι είναι παράνομοι; Και τι περιουσία και έσοδα και έξοδα έχει ο καθένας και που τα βρήκε και εάν φορολογείται για αυτά;


Για το 666: ας περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας και την εκπλήρωση των προφητειών, σκεπτόμενοι ότι εάν δεν έχει έρθει ο αντίχριστος και το χάραγμά του εν έτει 2010, η άν ο αντίχριστος δεν έλθει στο έτος 2013 (όπως επιμένει ο π.Μάξιμος), με όσα διαδίδουν κάποιοι γέροντες και στάρετς πού θα κρυφτούμε;;; --> Δεν σκέφτονται οι "ερμηνευτές" (!!!) των προφητειών (κάτι που δεν τόλμησε ο Ιερός Χρυσόστομος και οι Μεγάλοι Πατέρες) ότι θα εξευτελιστεί η Εκκλησία, συνολικά και όχι μόνο αυτοί, εαν π.χ. μετά από 300 ή 500 χρόνια δεν θα έχει έρθει ο αντίχριστος; (ευτυχώς που "αντίχριστοι πολλοί γεγόνασιν" και θα υπάρχει κάποια δικαιολογία, αλλά "οι ευλογημένοι" μιλάνε για τον τελευταίο απαίσιο αντίχριστο).

Ο Θεός να φωτίσει την Εκκλησία του, να την ευλογήσει όπως και το παρόν blog σφαιρικής ενημέρωσης, κατάρτισης και ελεύθερου (με Ε κεφαλαίο) διαλόγου, τον ιδιοκτήτη και τους αναγνώστες του.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον τελευταίο σχολιαστή! Τέτοια έγνοια για το Κράτος δεν έχω ξαναδεί. Το καημένο, έχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και για να ελέγξει τη λαθρομετανάστευση χρειάζεται τη μαγική καρτούλα... Αν είναι ποτέ δυνατόν! Το κράτος σου φίλτατε ξέρει πολύ καλά τι κάνει με τη λαρθομετανάστευση, ξέρει και πόσοι έρχονται και πόσοι θα έρθουν, και πολλά άλλα που δεν τα βάζει ο νους μας. Εξάλλου, να μην ξεχνιόμαστε, η λαθρομετανάστευση εξυπηρετεί τα σχέδια των κρατούντων για οριστική πλέον αλλοίωση του χαρακτήρα της χώρας μας. Μην έχεις λοιπόν, καημό. Αν ήθελαν θα πάτασσαν τη λαθρομετανάστευση, αλλά ΔΕ θέλουν.

Θα μου πεις τώρα ότι η Εκκλησία συνευδόκησε ουσιαστικά στο να κατακλυσθούμε από λαθομετανάστες και να τους δώσουμε και όλα τα δικαιώματα. με εκείνη την αχαρακτήριστη παρουσία του Αρχιεπισκόπου στο Υπουργικό Συμβούλιο (εκεί δεν ίσχυαν τα περί διακριτών ρόλων), αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το ζήτημα είναι ότι η Εκκλησία (η διοίκησή της, για να ακριβολογούμε) έχει γίνει μαλθακή και πλαδαρή από την καλοπέραση. Έχασε τα στίγματα του μαρτυρίου, γι' αυτό και δεν την παίρνει ΚΑΝΕΙΣ στα σοβαρά (εκτός από αυτούς που κάνουν καριέρα...). Το Άγιο πνεύμα διά του Αποστόλου λέει ότι "ΠΑΝΤΕΣ οι θέλοντες ευσεβῶς ζῆν διωχθήσονται". αλλά αυτό προφανώς δεν ισχύει για τους βολεμένους ταγούς μας, διότι προφανώς δε θέλουν να ζουν ευσεβώς αλλά αρεστώς.

Όλα τα άλλα είναι απλώς λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Από σχολιαστή 31-10-2010 11:17 π.μ.

Πριν να μπώ και πάλι στο παρόν ιστολόγιο ήμουν στο youtube και άκουγα την ομιλία του π.Αυγουστίνου "Το γνώρισμα του Ορθοδόξου Επισκόπου", περίπου έτσι ήταν ο τίτλος. Και έλεγε ότι όποιος δεν διώκεται, δεν έχει το γνώρισμα διότι "οι θέλοντες ευσεβώς ζην διωχθήσονται". Τώρα διαβάζω με ευχαρίστηση το σχόλιο του αγαπητού αδελφού 31-10-2010 2:19 μ.μ. που λέει ακριβώς το ίδιο... Εκ Θεού είναι πάσα σύμπτωση και χαίρομαι που υπάρχουν στις μέρες μας τέτοιοι πιστοί όπως ο σχολιαστής. Σε ευχαριστώ αδελφέ που από το φιλόξενο αυτό blog συζητούμε (συν+ζητούμε, προφανώς την αλήθεια), προευχήσου και για τον αμαρτωλό συνομιλητή σου.

Δέν είμαι απόλυτος, ίσως έχεις δίκιο αν και νομίζω ότι τα ίδια λέμε. Απλά λέω πως πρέπει να ελέγχονται όλοι ως προς τα περιουσιακά στοιχεία και πως θησαυρίζουν επί της γης ¨πόθεν έσχες¨. Και οι "στάρετς" και "γέροντες" και "καθοδηγητές" που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια στην εποχή μας και θέλουν να είναι ανώτεροι από την Εκκλησία και την Αγία Γραφή.

Μεμονωμένα ίσως κάποιο επίσκοποι να είναι "λίγοι" αλλά έχουν την αποστολική διαδοχή και το αξίωμα, και τη Εκκλησία σαν σύνολο πρέπει να ακούμε και ακολουθούμε. Διότι η Εκκλησία είναι "ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας",είναι "το σώμα Χριστού και ο Χριστός η κεφαλή της", είναι "η κιβωτός της σωτηρίας", "κλυδωνίζεται αλλά ου καταποντίζεται" και μας οδηγεί "εις πάσαν την αλήθειαν".

Αμήν

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να πείσω κανένα, απλά την αλήθεια ζητώ και λυπάμαι και κάποιες γνωστές μου κυρίες που αγοράζουν από το supermarket τρόφιμα με barcode και αισθάνονται ότι διαπράττουν αντίχριστη ενέργεια... , φαντασθείτε την ψυχοσωματική αναστάτωσή τους. Ίσως να το εξομολογούνται. Εμένα που θεωρώ ότι δεν υπάρχει θέμα, με θεωρούν ... ού ού... πάει ... Γι' αυτό αναφέρω ότι υπάρχει σχετική ανάρτηση -επώνυμη- στο blog apotixisi 31/10/2010. Ευχαριστώ τις aktines για τον ελεύθερο διάλογο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com