29 Ιουν 2010

Η Κύπρος πληρώνει Τουρκοκύπριους εκπαιδευτικούς

Τους πληρώνουμε και ... μεταφορικά

Τουρκοκύπριους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν σε τουρκόφωνους μαθητές στη Δημοτική και Μέση εκπαίδευση μίσθωσε το υπουργείο Παιδείας!

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται αναφορικά με τη μίσθωση υπηρεσιών Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών για τις ανάγκες εκπαίδευσης των τουρκόφωνων και αθίγγανων μαθητών της Δημοτικής και της Μέσης Γενικής εκπαίδευσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο κ. Γεωργίου είπε ότι το πρώτο ερώτημα είναι, «γιατί το Υπουργείο Παιδείας και κατ’ επέκταση το κράτος, έχει μισθώσει υπηρεσίες Τουρκοκυπρίων για παροχή μαθημάτων τουρκικής γλώσσας κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και κανονισμών, όπου υπάρχουν εκατοντάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι βάσει των κανονισμών και της νομοθεσίας είναι στον κατάλογο διοριστέων και εκκρεμεί ο διορισμός τους, κατά παράβαση αυτής της διαδικασίας, η οποία εφαρμόζεται».

Το δεύτερο ερώτημα, πρόσθεσε, «είναι κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί αυτοί που έρχονται στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα και δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των ελεύθερων περιοχών έχουν πάρει τα ακαδημαϊκά τους προσόντα από τα ψευδοπανεπιστήμια των κατεχομένων».

«Αν ναι, τότε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τη μη αναγνώριση των λεγόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στα κατεχόμενα, οι εκπαιδευτικοί αυτοί διδάσκουν χωρίς να έχουν προσόντα», είπε.

Το τρίτο ερώτημα, συνέχισε, αφορά το ότι «αυτοί οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν έχουν τη μόνιμη διαμονή τους στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας πηγαινοέρχονται από τα κατεχόμενα στη Λεμεσό καθημερινά και η Δημοκρατία ανέλαβε και τα έξοδα διακίνησής τους, κάτι το οποίο δεν υπάρχει για τους Ελληνοκύπριους καθηγητές που διδάσκουν στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας».

«Ρωμιοσύνη»-02/06/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com