7 Ιουν 2010

Εγκαινιάστηκε από τον Ερντογάν Μουσείο 3D για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως

«Επισκεφθείτε το 3D - Μουσείο της κατάκτησης της Ισταμπούλ» προτρέπει τους ξένους επισκέπτες, ο επίσημος τουριστικός οδηγός της Κωνσταντινούπολης, που φέτος είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το μουσείο, με την επωνυμία «Panorama 1453», φιλοξενεί παροράματα από την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες.

Η αναπαράσταση της άλωσης, γίνεται μέσα σε μια μεγάλη θολωτή αίθουσα με ένα τεράστιο κυκλικό πίνακα γύρω γύρω που αναπαριστά τις μάχες Οθωμανών και Βυζαντινών. Λεπτό προς λεπτό η κατάκτηση της πάλαι ποτέ Βασιλεύουσας, από τον Μωάμεθ Β’ Πορθητή που λάμπει μέσα στην χρυσοποίκιλτη στολή του, ατενίζοντας τον στρατό του.

Σκηνές από τις μάχες σώμα με σώμα στα τοίχη της Πόλης. Οι υπερασπιστές να ρίχνουν φλεγόμενες μπάλες στους κατακτητές και άλλα πολλά, συνοδευμένα από τα σχετικά ηχητικά εφέ.

«Όλες οι εικόνες του μουσείου κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται πως ζουν τις στιγμές της ένδοξης κατάκτησης» αναφέρει το σχετικό φυλλάδιο, που καλεί τους επισκέπτες να «βιώσουν το ιστορικό μεγαλείο».

Το μουσείο βρίσκεται δίπλα από τα βυζαντινά τείχη κοντά στην … κερκόπορτα απ΄ όπου εισήλθαν οι Οθωμανοί στην Πόλη και την κατέκτησαν.

Πρώτο Θέμα» -05/06/2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε καταθλίβει και μόνο που το βλέπεις.

Αλλά μην ξαναπάρετε είδηση απο την παλιοεφημερίδα "Πρώτο Θέμα" που μοίραζε πριν λίγες μέρες την βλάσφημη ταινία "Kωδικας ντα Vinci". Όλοι οι χριστιανοί πρέπει να μην επισκέπτονται ούτε να αγοράζουν τέτοια παλιοεφημερίδα που έδινε στον κόσμο τις σατανικές βλασφημίες! Σαν να μην υπάρχει πρέπει να είναι για όλους μας.

Ξενοφώντας

Ανώνυμος είπε...

Οι αμαρτίες μας, μας φάγανε τότε.
Οι αμαρτίες μας, θα μας φάνε και σήμερα.

Αναστάσιος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com