20 Μαΐ 2010

Βολοκολάμσκ Ιλαρίων:«Οι καιροί και οι άνθρωποι έχουν αλλάξει»

19/05/2010 - Interfax - Το Πατριαρχείο Μόσχας για μια ακόμη φορά κατέστησε σαφές ότι η συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας και του Πάπα θα είναι δυνατή, μόνο μετά την άρση των αντιφάσεων στις σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Ταυτόχρονα, ο επίσκοπος Ιλαρίων παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των εκκλησιών και ιδίως το πρόβλημα των Ουνιτών στη Δυτική Ουκρανία.

Ωστόσο, είπε, ο διάλογος μεταξύ μας συνεχίζεται. «Οι καιροί και οι άνθρωποι έχουν αλλάξει» .

interfax-religion.ru/?act=news&div=35636


Να διατηρηθούν οι χριστιανικές ρίζες της Δύσης και της Ανατολής

Η Ορθόδοξη και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πρέπει και είναι έτοιμες να προασπίζουν από κοινού τις κοινές χριστιανικές αξίες της Ευρώπης.

Ετσι δήλωσαν την Τετάρτη στο Βατικανό υψηλόθαμοι εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών- ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων και ο πρόεδρος του Παπικου Συμβουλίου για την ενότητα των χριστιανών, καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ.

Στο διάλογο ανάμσα στους ορθόδοξους και τους καθολικούς, όπως είπαν, έχουν επιτευχθεί ήδη πολλά χάρι στις πολιτιστικές ανταλλαγές και τις επισκέψεις των Ιεραρχών των δύο Εκκλησιών. Τα αμφισβητούμενα δε προβλήματα πρέπει να συζητούνται ξεχωριστά, θεωρεί ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Ο καρδινάλιος Κάσπερ από τη δική του πλευρά υπογράμμισε ότι η συνάντηση ανάμεσα στον Πατριάρχη Ρωσίας και τον Πάπα της Ρώμης θα μπορούσε να στείλει σημαντικό σήμα για την συνένωση των προσπαθειών με σκοπό τη διατήρηση των κοινών χριστιανικών ριζών της Δύσης και της Ανατολής.

greek.ruvr.ru/2010/05/20/8161520.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com