16 Μαΐ 2010

Πρωτοπρ. Πολύκαρπος Τύμπας, Εχρεωκόπησαν την Ελλάδα…

Του πρωτ. Πολυκ. Γρ. Τύμπα

«Εχρεωκόπησαν την Ελλάδα οι πολέμιοι του «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Μ’ αυτό τον τίτλο δημοσιεύτηκε άρθρο στην εφημερίδα «Ορθόδοξος τύπος» της 7 Μαΐου 2010. «Η Ελλάς, γράφει, ευρίσκεται εις καθεστώς χρεωκοπίας. Διεσώθη δια μιαν ακόμη φοράν εκ του δανεισμού εκ της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι Έλληνες πολιτικοί ολοκλήρου της μεταπολιτευτικής περιόδου δεν πρέπει να είναι υπερήφανοι. Οδήγησαν την Ελλάδα εις την χρεοκοπία παρά το γεγονός ότι εισέρρευσαν τρισεκατομμύρια δραχμές εκ της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Το ενδιαφέρον των όλας αυτάς τας δεκαετίας ήτο ο «εκσυγχρονισμός» του Κράτους – Εκκλησίας, την αρπαγήν της Μοναστηριακής και Εκκλησιαστικής περιουσίας, την κατάργηση της αναγραφής του Θρησκεύματος εις τας ταυτότητας, την κατασυκοφάντηση του θεσμού της οικογενείας και των ηρωικών σελίδως της ιστορίας και του πολιτισμού, την αποβιομηχάνιση της χώρας και με τον «θάνατο» της αγροτικής οικονομίας. Ιδιαιτέρως όμως, προσδιόριζε τον «εκσυγχρονισμό» με την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας και το «κτύπημα» εις τας αξίας, τα ιδανικά, την πλαστογράφηση της ιστορίας, την καταστροφή της Παιδείας, και την διαρκή «επιχείρηση» συρρικνώσεως της Ελλάδος. Εις τους εκσυγχρονιστικούς στόχους των επέτυχον μερικώς. Παρά την μερικήν επιτυχίαν των εις τους προαναφερθέντας στόχους των, απέτυχαν εις όλους τους άλλους τομείς. Οι πολιτικοί αυτής της ποιότητας οφείλουν να παροπλιστούν. Και να προωθηθούν εις το προσκήνιο προσωπικότητες, αι οποίαι έχουν φόβον Θεού και πιστεύουν εις το τρίπτυχον «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια».

Δεν υπάρχουν ιδανικά ανώτερα από αυτά. Έθρεψαν γενεές γενεών Ελλήνων. Οι κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια τα περιφρόνησαν. Τα αντικατέστησαν με τα «Ψωμί, παιδεία (= αγραμματοσύνη), ελευθερία». Γι’ αυτό και διαλυθήκαμε ως κοινωνία.

Η Ελλάδα μας μπορεί να ζήσει με «…δανεικά» χρήματα, αδύνατον όμως να ζήσει χωρίς «ΙΔΑΝΙΚΑ». Να επανέλθουμε στις ηθικές μας βάσεις. Να μη ξεχνάμε ότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ότι η Ελλάδα τονίζεται με την Ορθοδοξία. Ότι αν υπάρχουμε ως Έθνος το οφείλουμε στην Εκκλησία μας. Τελικά, μόνο ο Θεός μπορεί να σώσει την πατρίδα μας, «Τα μεγάλα ιδανικά ξεκινάνε απ’ το Θεό, γι’ αυτό και εκφράζουν την αιωνιότητα» (Αντώνης Σαμαράκης).

Η ΕΡΕΥΝΑ 16/052010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com