5 Απρ 2010

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος πήγε στο Ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό του Τιμίου Σταυρού τη Μεγάλη Τρίτη


Τη Μεγάλη Τρίτη ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος θεώρησε καλό να παρευρεθεί στο Ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό του Τιμίου Σταυρού μαζί με τον καρδινάλιο Σον O'Malley.

(Metropolitan Methodios Attends Chrism Celebration at Holy Cross Cathedral)

Ανταπόδοση της επισκέψεως υπήρξε η παρουσία του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Βοστώνης, καρδιναλίου Σον O'Malley, στον Ορθόδοξο καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Βοστώνης στην Ακολουθία της Αναστάσεως.

Ο καρδινάλιος O'Malley μάλιστα συμμετείχε κατά τρόπο λειτουργικό στην Ακολουθία της Αναστάσεως, καθότι ανέγνωσε το εωθινό ευαγγέλιο της Αναστάσεως στην αγγλική γλώσσα αμέσως μετά από τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, ο οποίος προέστη της Ιερής Ακολουθίας.

(Βοστώνη - Ακολουθία της Αναστάσεως. με συμμετοχή Ρωμαιοκαθολικού Καρδινάλιου)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mε δυο λόγια δηλαδή οι διαμαρτυρίες, τα άρθρα που καυτηριάζουν τον οικουμενισμό και υπογραφή της ομολογίας πίστεως κατά του οικουμενισμού από τόσους χιλιάδες ανθρώπους δεν υπολογίζεται καθόλου!
Ούτε καν τη καλή ανησυχία να αποκτήσουν, πόσο μάλλον να μετανοήσουν!
Αυτοί έχουν κάνει τυπικό πια τη παραβίαση των Ιερών Κανόνων!
Εμείς γιατί πρέπει να συμμετέχουμε στη μόλυνση του οικουμενισμού με τη μυστηριακή κοινωνία ή την μνημόνευση; Πότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι εκ των "Ορθοδόξων" οικουμενιστές είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο Παπισμός είναι Εκκλησία και όχι αποχωρισμός από την Εκκλησία; Εκτός από τη δική μας μόλυνση δεν έχουμε ευθύνη αποκοιμίζοντας με τη στάση μας και τους αιρετικούς ότι βαίνουν στον ορθό δρόμο... της απωλείας;

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟς ΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ.ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τους προηγούμενους ανωνύμους και θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση:
Πότε θα προχωρήσουμε σε αποτείχιση από τους οικουμενιστές;
Οι συντάξαντες την ομολογία πίστεως κατά του οικουμενισμού την οποία υπογράψαμε θα στείλουν στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος την απαίτηση του πιστού Ορθοδόξου Ελληνικού λαού για καμία κοινωνία με τον Οικουμενισμό ή πότε θα διακόψουν επιτέλους το μνημόσυνο αν δεν διακοπεί η μνημόνευση του κ Βαρθολομαίου;
Προσωπικά έμαθα για την ομολογία πίστεως από το διαδίκτυο και βλέπω ότι αν αρχίσει επιτέλους ο αγώνας απομάκρυνσης από τον οικουμενισμό θα πρέπει να προωθηθεί από τις Χριστιανικές Ιστοσελίδες διότι ένα χρόνο μετά τη κυκλοφορία της ομολογίας δεν είδα καμία νήξη για το θέμα του οικουμενισμού στην ενορία μου ή με Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αν οι Επίσκοποι, οι κληρικοί και οι μοναχοί που συνέταξαν την ομολογία της πίστεως δεν προχωρήσουν σε αποτείχιση, αναγκάζουν τον λαό να αποτειχιστεί από μόνος του προκειμένου ο καθένας να σώσει τη ψυχή του, με όποιους κινδύνους ενέχει αυτή η κίνηση. Για να γίνουν στρατηγοί και Ποιμένες που φροντίζουν για τη σωτηρία του ποιμνίου τους πρέπει επιτέλους να προχωρήσουν σε αποτείχιση από τους οικουμενιστές! Αν όντως θέλουμε να τιμούμε τους Αγίους πρέπει και να τους μιμούμαστε προσευχόμενοι για τη βοήθειά τους αλλά όχι να λέμε άγιοι βοηθήστε μας και να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια συνεχίζοντας με επίγνωση τη κοινωνία με τον Οικουμενισμό!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε 06 Απριλίου 2010 11:42 π.μ.
Λέμε όχι στον Οικουμενισμό. Η αποτείχιση όμως που βλέπω έχεις καημό θα γίνει όταν έρθει η ώρα και όπως πρέπει αν το αποφασίσουν όσοι ηγούνται στον αγώνα κατά του Οικουμενισμού. ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤ ΑΣΚΕΡ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π

Ανώνυμος είπε...

Το λέμε όχι στον οικουμενισμό αλλά κοινωνούμε μαζί του μας επιφέρει διπλή τιμωρία γιατί ενώ ξέρουμε το θέλημα του Θεού και δηλώνουμε ναι στον Κύριο, εντούτοις δεν κάνουμε το θέλημά Του!
Δεν είπε ο Κύριος μια σχετική Παραβολή με έναν Πατέρα που είχε δύο υιούς και τους είπε να δουλέψουν στα κτήματα; Ο πρώτος είπε ναι αλλά δεν πήγε. Ο δεύτερος είπε όχι αλλά τελικά πήγε. Και το θέμα είναι ποιός έκανε το θέλημα του Πατέρα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσεύχεται στο είδωλο της γης!!!

http://trelogiannis.blogspot.com/2010/04/blog-post_220.html

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ;;;

Για να δούμε τι θα πούνε οι στρατηγοί Επίσκοποι... μα να είναι ώρα για αποτείχιση; Μήπως είναι νωρίς; Τελικά μήπως είναι πολύ αργά;...

Κάποτε ο Θεός είχε δώσει κάποιες εντολές στον Προφήτη Μωΰσή αλλά τώρα μετά από τόσα χρόνια ποιός τις θυμάται; Και τότε ήταν η Παλαιά Διαθήκη και εμείς παραβαίνουμε εκείνες τις εντολές τη περίοδο της Χάριτος!!!

Ανώνυμος είπε...

Εφ' όσον δέν τούς έχει καθαιρέσει η επίσημη εκκλησία, νομίζω ότι πρέπει νά τούς απογεύγομε τούς οικουμενιστάς καί νά εντείνομε
τίς προσευχές μας να αναδείξει ο Κύριος αξίους ιεράρχας, όχι να σχίζομε τόν άρραφο χιτώνα τού σώματος του Χριστού πού είναι η εκκλησία καί νά βγαίνομε εκτός αποτειχιζόμενοι. Η ευθύνη γιά αίρεση καί παράβαση τών κανόνων είναι προσωπική υπόθεση τών οικουμενιστών κληρικών. Υπάρχουν πάρα πολλοί άξιοι κληρικοί, άς ακολουθούμε αυτούς.
Μέ αγάπη, Νικόλαος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com