5 Απρ 2010

Βοστώνη - Ακολουθία της Αναστάσεως με συμμετοχή Ρωμαιοκαθολικού Καρδινάλιου


Παρουσία του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Βοστώνης, του καρδιναλίου κ. Σίαν Ομάλι, έγινε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Βοστώνης η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Ο καρδινάλιος Ομάλι μάλιστα συμμετείχε κατά τρόπο λειτουργικό στην Ακολουθία της Αναστάσεως, καθότι ανέγνωσε το εωθινό ευαγγέλιο της Αναστάσεως στην αγγλική γλώσσα αμέσως μετά από τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, ο οποίος προέστη της Ιερής Ακολουθίας.

Ο καρδινάλιος Ομάλι αναφέρθηκε στο γεγονός ότι φέτος συμπίπτει το Πάσχα των Χριστιανών Ανατολής και Δύσης, ενώ ευχήθηκε στην ελληνική γλώσσα <Χριστός Ανέστη>.

Ως γνωστόν η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία συγκλονίζεται και πάλι συθέμελα από σκάνδαλα παιδεραστίας, τα οποία αγγίζουν ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη της στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία, Ιρλανδία και αλλού, ενώ οι αποκαλύψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων και ανάπηρων κωφάλαλων παιδιών από ιερείς παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Ο καρδινάλιος κ. Ομάλι, όπως κι άλλοι Ρωμαιοκαθολικοί αξιωματούχοι στην προσπάθειά τους να επιδοθούν σε στροβιλισμό των γεγονότων και να στηρίξουν τον σημερινό Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, ο οποίος κατηγορείται ότι ενώ γνώριζε τις παιδεραστικές πράξεις κληρικών δεν έλαβε μέτρα ως Αρχιεπίσκοπος Γερμανίας, καταφέρονται εναντίον του Τύπου που αποκαλύπτει τα θέματα της παιδεραστίας.

Ο καθεδρικός ναός της Βοστώνης ήταν γεμάτος από πιστούς, ενώ ακολούθησε συνεστίαση με την παραδοσιακή μαγειρίτσα στην κοινοτική αίθουσα.

Με κατάνυξη και κοσμοσυρροή τελέσθηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως στην ιστορική κοινότητα της Αγίας Τριάδος του Λόουελ το μεσονύκτιο του Μεγάλου Σαββάτου.

Η τελετή έγινε στον αύλειο χώρο του ιερού ναού ο οποίος πρόσφατα έχει ανακαινιστεί κι έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης οχημάτων.Εκατοντάδες πιστοί όλων των ηλικιών κρατώντας στα χέρια τους αναμμένες λαμπάδες, έψαλλαν μαζί με τον ιερατικό τους προϊστάμενο, π. Νικόλαο Πελεκούδα τον ύμνο της νίκης του Χριστού καταπάνω στον θάνατο, <Χριστός ανέστη εκ νεκρών>.

Παρέμειναν αρκετοί για την αναστάσιμη Λειτουργία και προσήλθαν στη Θεία Κοινωνία.Στον αύλειο χώρο έγινε η τελετή της Ανάστασης και στην κοινότητα του Αγίου Φιλίππου στην πόλη Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ, με ιερουργό τον π. Αθανάσιο Τσινίνη και με την συμμετοχή αρκετών πιστών, πολλοί εκ των οποίων όμως έφυγαν αμέσως μετά την τελετή της Ανάστασης και στο ναό επέστρεψαν μόνο μερικές δεκάδες πιστών οι οποίοι παρέμειναν μέχρι το τέλος της Λειτουργίας.

Ο π. Τσινίνης ανέγνωσε από τον ιερό άμβωνα αμέσως μετά το ευαγγέλιο της Θείας Λειτουργίας του Πάσχα, τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, λέγοντας ότι <παραδοσιακά παλαιότερα το κήρυγμα γινόταν αμέσως μετά το ευαγγελικό ανάγνωσμα, αλλά για πρακτικούς λόγους μεταφέρθηκε να γίνεται στο τέλος της Λειτουργίας>.

Με κατάνυξη τελέσθηκε και στη Θεολογική Σχολή η Ακολουθία της Αναστάσεως στο γραφικό παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού στο οποίο εκκλησιάρχης έχει διοριστεί ο π. Παναγιώτης Τσάμπηρας, όπου παρευρέθηκαν και αρκετοί ομογενείς από την μείζονα περιοχή της Βοστώνης, οι οποίοι στο παρελθόν εκκλησιαζόταν σε κοινότητες της περιοχής.

Εθνικός Κήρυκας - Θεόδωρος Καλμούκος- Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com