28 Δεκ 2009

Δήλωση Παπαθεμελή για το ατόπημα του Πάπα Βενέδικτου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28/12/09
Δήλωση Παπαθεμελή εξ αφορμής του γεγονότος ότι ο Πάπας απηύθυνε τις χριστουγεννιάτικες ευχές του στη ψευδώνυμη σκοπιανή γλώσσα.
«Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας πρόσωπο ευρείας γνώσεως υψηλής κλασικής παιδείας δεν δικαιολογείται να αντιπαρέρχεται την ιστορική αλήθεια που επιβεβαιώνουν αδιάψευστες πηγές αιώνων σύμφωνα με τις οποίες οι Μακεδόνες είναι «Έλληνες γένος τωρχαίον» (Ηρόδοτος ΙΧ, 45,2).
Ο Πάπας Βενέδικτος XVI επέμεινε για άλλη μια φορά να απευθύνει τις χριστουγεννιάτικες ευχές του στην ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων, επαναλαμβάνοντας το αρχικό του λάθος.
Δεν υπήρξε στην ιστορία μακεδονική γλώσσα, όπως δεν υπήρξε σπαρτιατική, μυκηναϊκή, βοιωτική κ.λ.π.
Η γλώσσα είναι μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Οι διάλεκτοι πολλές. Αλλά και στην φανταστική εκδοχή να υπήρχε μακεδονική γλώσσα, αυτή δεν θα μπορούσε να είναι το σημερινό μιξοσλαβικό ιδίωμα των Σκοπίων. Η μακεδονική γλώσσα είναι η ελληνική γλώσσα. Η ψευδώνυμη των Σκοπίων είναι νόθον προπαγανδιστιικόν κατασκεύασμα, απόκλιση του βουλγαρικού ιδιώματος και ομιλείται από τους Σλάβους κατοίκους του γειτονικού μας κράτους που οι πρόγονοί τους εγκατεστάθησαν στην περιοχή τον 6ον - 7ον μ.Χ.αιώνα, χίλια χρόνια αφότου ο Μέγας Αλέξανδρος είχε καταστήσει τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα του παγκόσμια γλώσσα.Κυβέρνηση και Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και οι Έλληνες Καθολικοί οφείλουν να διαμαρτυρηθούν στο Βατικανό και να αξιώσουν να σταματήσει επί τέλους το ατόπημα, το οποίο θίγει και τον ίδιο τον Ποντίφηκα».
Blog: www.danagennisi.eu
Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
Ο Πάπας Urbi et Orbi ανενημέρωτος;;;

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μην ξεχνάμε, ότι όλα τα απορρέοντα εη της "αγίας" Έδρας είναι αυτόχρημα "αγια". Έτσι, έχουμε και την "αγίαν" διπλωματίαν, όπως και την "αγίαν" προπαγάνδα. Αυτά σε αναφορά στο:
"Η ψευδώνυμη (γλώσσα) των Σκοπίων είναι νόθον προπαγανδιστιικόν κατασκεύασμα".

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

"Λεει ευστοχα στο αρθρο οτι ο Παπας επιμενει στο ιδιο λαθος"

Μα εχει και την θετικη του πλευρα αυτο!
Ο Παπας θελει να πεισει τον κοσμο οτι δεν ειναι αλαθητος κανοντας λαθη σοβαρα!
Πως να πει ομως η Ρ/Κ "Εκκλησια" οτι δεν ειναι αλαθητος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com