28 Δεκ 2009

Νέα στοιχεία στην υπόθεση εμπορίας οργάνων Σέρβων


Μεγάλο βήμα προόδου σημειώθηκε στην έρευνα των σερβικών αρχών για την υπόθεση της παράνομης εμπορίας οργάνων Σέρβων, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα απαγωγής κατά την περίοδο της κρίσης στο Κόσοβο, σύμφωνα με τον αρμόδιο για τα εγκλήματα πολέμου εισαγγελέα της Σερβίας, Βλαντίμιρ Βούκτσεβιτς.
"Έχουμε βρει τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν πληροφορίες για το «κίτρινο σπίτι», το οίκημα αυτό όπου γινόταν οι παράνομες εγχειρήσεις αφαίρεσης οργάνων από τους απαχθέντες" δήλωσε ο κ. Βούκτσεβιτς στο κυριακάτικο φύλλο, της εφημερίδας "Μπλιτς" του Βελιγραδίου. Σύμφωνα με τον ίδιο οι αρχές έχουν βρει ονόματα ατόμων που ήταν είτε μέσα είτε γύρω από το μέρος αυτό, κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων. Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν ήδη υποβληθεί σε ανάκριση, αλλά ορισμένοι που θα μπορούσαν να καταθέσουν ως μάρτυρες φοβούνται τυχόν αντίποινα.
"Έχουμε βρει ορισμένους αξιόπιστούς ανθρώπους, που είναι πρόθυμοι να συνδράμουν την έρευνά μας. Τα όργανα πωλήθηκαν στη Δύση και τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία", αποκάλυψε.
Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Βούκτσεβιτς, οι νέες αυτές πληροφορίες έχουν ήδη προωθηθεί στον ειδικό εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο Σέρβος εισαγγελέας πιστεύει πως οι νέες αυτές αποκαλύψεις θα βοηθήσουν τον ίδιο και το Γραφείο του να ερευνήσουν περισσότερο σε βάθος την υπόθεση.
«ΕΘΝΟΣ» - 28/12/2009
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ
-
Κάρλα Ντελ Πόντε, Σφαγείο ανθρώπων στην Αλβανία για εμπόριο οργάνων
-Το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων ανθεί σ΄ολόκληρο τον κόσμο

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μα, ελάτε τώρα, ελάτε τώρα. Τι είναι αυτά που γράφετε; Η θεωρία της αυτοπροσφοράς ( ναί, ναι, της αυτοπροσφοράς που μας ήλθε και διαστημικά από τη NASA ) της αυτοπροσφοράς λέγω, είναι αρίστη. Οι άνθρωποι την κακοποιούν και γι΄ αυτούς πρέπει να ενδιαφερθούμε. Να τους μεταδώσουμε το νόημα της τελείας αγάπης που είχαν οι Γαλάτες για τον Απ. Παύλο. Ήθελαν τα μάτια τους να βγάλουν και να του τα δώσουν!

Άραγε αυτός ήταν ο σαρκικός σκώλωψ, για τον οποίο ο Απόστολος παρακάλεσε τον Κύριο να τον απαλλάξει; Αυτό δεν μας το λέει το διαστημικό μήνυμα εκ της NASA. Δεν έχει σημασία, δεν έχει καμίαν απολύτως σημασία. Οι Γαλάτες ήταν οι πιονέροι της αυτοπροσφοράς και αυτό οφείλουμε να το λέμε. Ήταν όλοι τους δωρητές οργάνων, αλλά τότε δεν υπήρχαν η NASA και τα διαστημόπλοια. Τέλος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com