17 Ιαν 2009

Το έντονο ενδιαφέρον του νέου ΥΠΕΠΘ για Παπισμό και Προτεσταντισμό.


Οι απόψεις του νέου Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για θέματα Παιδείας, Ταυτοτήτων, Σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας, Ευθανασίας, Γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, Επαίτες και Ιερόδουλες, Γούρια, Αύρας και Αφαίρεσης ζωής είναι γνωστές.
http://aktines.blogspot.com/2009/01/blog-post_13.html
Έντονο όμως είναι και το ενδιαφέρον του κ. Υπουργού για Παπικούς και Προτεστάντες.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
1.Ερώτηση προς τον Υπουργό
Πολιτισμού
(5/7/2005)

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου έχει υποστεί σοβαρές ζημίες από το σεισμό της 9ης Σεπτεμβρίου του 1999.

Η Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον προηγούμενο Υπουργό Πολιτισμού ότι ο Ναός θα ενταχθεί στα σεισμόπληκτα κτίρια για τα οποία θα χρησιμοποιούνταν ειδικά κονδύλια του Υπουργείου.

Με δεδομένη την ιστορική αξία του συγκεκριμένου κτιρίου και το γεγονός ότι αποτελεί χώρο λατρείας αλλά και σημείο επίσκεψης τουριστών,

Ερωτάται ο Υπουργός Πολιτισμού:

1.Γιατί δεν έχει ενταχθεί στα επισκευαζόμενα κτίρια-μνημεία ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια των επισκεπτών των εκκλησιαζομένων αλλά και να διατηρηθεί η ιστορική αξία που το συγκεκριμένο κτίριο έχει για την πόλη των Αθηνών;

Αθήνα, 5-7-2005

Άρης Σπηλιωτόπουλος
Βουλευτής Β’ Αθηνών ΝΔ
Πηγή :http://www.e-aris.gr/default.asp?pageID=17&pageCode=02.01&tablePageID=4&pageNo=1&direction=asc&orderby=&langID=1&siteID=1&f_date=01%2F01%2F2005&ddYear=2005&entryID=445
Παρόμοιο ενδιαφέρον έχει δείξει και ο κ. Αλαβάνος.
http://aktines.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

2.Συνάντηση πολιτικών παραγόντων με εκπροσώπους των Διαμαρτυρομένων.
Για την συνάντηση πολιτικών παραγόντων με εκπροσώπους των Διαμαρτυρομένων, στο περιοδικό «Έκδοση Νέων» της ΠΙΣ (τεύχ. 81), διαβάσαμε τα εξής:
Με το σημερινό Υπουργό Τουρισμού κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε περίπου 15 ποιμένες και εργάτες του Ευαγγελίου από όλες τις αποχρώσεις, στο Holiday Inn. Mας διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα μας για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας αν χρειαστεί κι εμείς του τονίσαμε την ευεργετική επίδραση των Βιβλικών Αξιών στην κοινωνία.
Ήταν ένας έμμεσος επιτυχής ευαγγελισμός σε ένα Δημόσιο πρόσωπο και σήμερα μέλος της Κυβέρνησης. Στο τέλος αυθόρμητα πρότεινα να προσευχηθούμε όλοι οι εργάτες γι’ αυτόν κι εκείνος το δέχθηκε με ευχαρίστηση, θα είναι καλό να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε γι’ αυτόν.
http://www.tyxikos.gr/08-1-10.html
Αναζητήσαμε ανάλογη εκδήλωση ενδιαφέροντος και για κάποιο ζήτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε. Ελπίζουμε να έχουμε λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com