27 Φεβ 2026

Οι Αιτωλικιώτες γύρισαν την πλάτη στην έκθεση όπλων που γίνεται μέσα στον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου

 oi-aitolikiotes-gyrisan-tin-plati-stin-ekthesi-oplon

Οι Αιτωλικιώτες γύρισαν την πλάτη στην έκθεση όπλων που γίνεται μέσα στον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου

Γράφει ο Βασίλειος Ξεσφίγγης 

Δεν έχει προηγούμενο η ασέβεια των νεοτεριστών, να μετατρέψουν ένα κόσμημα Ιερού Ναού σαν αυτόν του Αγίου Δημητρίου Αιτωλικού, σε αίθουσα έκθεσης όπλων και φορεσιών.

Δεν έχει ξαναγίνει στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και πιθανότατα πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε επίσης ότι οι στρατιώτες όταν είναι να αποδώσουν τιμές μένουν και το κάνουν πάντοτε στο προαύλιο χώρο των Ναών και δεν μπαίνουν ΠΟΤΕ μέσα στους Ναούς.

Ο Ιερός Ναός είναι χώρος για να δοξάζεται εκεί ο Θεός, και όχι χώρος σχολιασμών, χαχανιτών, κουτσομπολιών.

Ο Άγιος Δημήτριος είναι ένα κόσμημα για την πόλη του Αιτωλικού, και η ενέργεια να μετατραπεί επί πέντε ημέρες σε χώρο εκθέσεως έχει προκαλέσει αγανάκτηση και οργή στους κατοίκους της πόλεως.

oi-aitolikiotes-gyrisan-tin-plati-stin-ekthesi-oplon

Μάλιστα οι κάτοικοι του Αιτωλικού αρνούνται να επισκεφθούν την έκθεση αυτή.

Περί τα πενήντα άτομα από το Αιτωλικό την επισκέφθηκαν όλοι κι όλοι, και πλέον δέχονται την οργή και τις αποδοκιμασίες, του χριστεπώνυμου πλήθους.

Μητροπολίτης, Δήμαρχος, και Αντιπεριφερειάρχης αποφάσισαν αυτό το αίσχος και φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη της ασέβειας.

Σε ότι αφορά τον Ιερό Ναό.

oi-aitolikiotes-gyrisan-tin-plati-stin-ekthesi-oplon

Επειδή διάφοροι επιτήδειοι κυκλοφορούν φήμες ότι ο ναός δεν είναι λειτουργικός.

Πληροφορούμε όλους τους χριστιανούς της Ελλάδας, ότι ο Ναός δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί.

Ο ναός το 2025 λειτούργησε πάνω από 30 φορές.

Το 2025 έγινε και σαρανταλείτουργο.

Επιπλέον κάθε χρόνο λειτουργεί στην χάρη του και άλλη μία του Αγίου Νέστορα και σε μνημόσυνα.

Είναι άσχετοι αυτοί που λένε ότι δεν λειτουργεί και το κάνουν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Παρακαλούμε τους πιστούς Ορθοδόξους χριστιανούς όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού, να προσευχηθούν για την πνευματική κατάπτωση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος μας με τους νεοτεριστάς που μας εισήγαγαν, και να μας ελεήσει ο Σωτήρας Χριστός να ξεπεράσουμε αυτή την ασεβεστάτη δοκιμασία, ώστε να επανέλθει η ηρεμία και η πνευματικότητα στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Πηγή Ορθή Πίστη

Δείτε σχετικά και:

-Εικόνες ντροπής από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αιτωλικού που μετετράπη σε πολεμικό μουσείο. (βίντεο)

-Έκθεση όπλων μέσα σε εκκλησία στο Αιτωλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com