17 Οκτ 2024

ΙΤΑΛΙΑ: Παγκόσμιο έγκλημα η παρένθετη μητρότητα!

Στην Ιταλία, η παρένθετη μητρότητα έχει γίνει παγκόσμιο έγκλημα. Η ιταλική Γερουσία έδωσε το πράσινο φως σε νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της παρένθετης μητρότητας. Είναι μια «μάχη πολιτισμού». Και μια πολιτισμική νίκη. Ο νόμος απαγορεύει στους Ιταλούς να ασκούν παρένθετη μητρότητα όχι μόνο στη χώρα τους, όπου είναι ήδη παράνομη, αλλά και στο εξωτερικό.

ΙΤΑΛΙΑ: Παγκόσμιο έγκλημα  η παρένθετη μητρότητα!

της Francesca de Villasmundo

Το φύλλο συκής της «προοδευτικότητας» της ελληνικής νομολογίας για την παρένθετη μητρότητα είναι ότι τελείται «αφιλοκερδώς και χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα»… Μας πείσατε!...

Στην Ιταλία, η παρένθετη μητρότητα είναι πλέον ένα παγκόσμιο έγκλημα, επομένως τιμωρείται ως τέτοιο ακόμη και αν ασκείται στο εξωτερικό. Το οριστικό πράσινο φως έδωσε η ιταλική Γερουσία στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της παρένθετης μητρότητας, το οποίο είχε ήδη ψηφιστεί στη Βουλή. Ο νόμος απαγορεύει στους Ιταλούς να ασκούν παρένθετη μητρότητα όχι μόνο στη χώρα τους, όπου είναι ήδη παράνομη, αλλά και στο εξωτερικό, σε κράτη όπου η πρακτική είναι δυνατή. Οι κεντροδεξιές δυνάμεις ψήφισαν υπέρ του μέτρου, ενώ η αντιπολίτευση εξέφρασε τη διαφωνία της με το νομοσχέδιο που επιθυμούν κατά προτεραιότητα τα Αδέλφια της Ιταλίας, το κόμμα της Giorgia Meloni, σημερινού πρωθυπουργού της Ιταλίας. Οι ψήφοι υπέρ ήταν 84 και υπέρ 58.

Παγκόσμια πρωτοπορεία

Ο νόμος που μόλις εγκρίθηκε από τη Βουλή προβλέπει ότι ακόμη και αν οι πράξεις διαπράττονται στο εξωτερικό, « ο Ιταλός πολίτης τιμωρείται σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία », ο οποίος προβλέπει ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως δύο χρόνια και πρόστιμο 600.000 έως ένα εκατομμύρια ευρώ για όποιον δημιουργεί, οργανώνει ή διαφημίζει την εμπορία γαμετών ή εμβρύων ή παρένθετης μητρότητας. « Η σημερινή ψηφοφορία, η οποία επιτέλους καθιστά αποτελεσματική την απαγόρευση της ενοικίασης μήτρας για τους Ιταλούς πολίτες, μας τοποθετεί στην πρώτη γραμμή των εθνών στο μέτωπο των δικαιωμάτων », σχολίασε η Eugenia Roccella, Υπουργός Οικογένειας, Γέννησης και Ίσων Ευκαιριών. Το ιταλικό κοινοβούλιο, με την ισχυρή υποστήριξη της κυβέρνησης, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η γονεϊκότητα δεν μπορεί να γίνει εμπορική σύμβαση. Αυτή η απλή αλήθεια, που ήδη περιέχεται στο νομικό μας σύστημα που τιμωρεί την παρεκκλίνουσα πρακτική της ενοικίασης της μήτρας ως έγκλημα, δεν μπορεί πλέον να παρακαμφθεί », συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για πραγματική « μάχη πολιτισμού ».

Σε ένα σημείωμα, ο πρόεδρος των γερουσιαστών της Forza Italia , Maurizio Gasparri, όρισε επίσης τη σημερινή έγκριση από τη Γερουσία ως « ένα βήμα στην πορεία προς έναν αυθεντικό νομικό πολιτισμό ». Κατόπιν επέκρινε τη στάση της «ορθοφρονούσας»  αριστεράς: « Με εξέπληξε ο κυνισμός με τον οποίο πολλοί εκπρόσωποι του Grillini και της αριστεράς υπερασπίστηκαν την αγοραπωλησία παιδιών, που ασκούσαν κυνικά ζευγάρια Ιταλών, ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων, που κερδοσκοπούν την απελπισία φτωχών γυναικών, κυρίως από τον τρίτο κόσμο . « Όσοι εκμεταλλεύονται τη φτώχεια και την αδυναμία των άλλων για να αγοράσουν παιδιά είναι υπεύθυνοι για μια απαράδεκτη και απαράδεκτη πρακτική », δήλωσε περαιτέρω ο γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική στάση της αντιπολίτευσης.

Το νομοσχέδιο συνάντησε την έντονη αντίθεση του προοδευτικού χώρου. Έτσι ο γραμματέας της +Europa Riccardo Magi έκανε λόγο για « μαύρη σελίδα, πολύ μαύρη για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ». « Αυτό είναι ένα τεράστιο μέτρο όσον αφορά τη σοβαρότητά του. Για δύο τουλάχιστον λόγους », επιτέθηκε ο εκπρόσωπος της κεντροαριστεράς σχολιάζοντας την ψηφοφορία. Ο πρώτος, γράφει, « είναι ότι η γέννηση ενός παιδιού και η γονεϊκότητα εξισώνονται με «καθολικά εγκλήματα», όπως η παιδεραστία και η γενοκτονία ». Ο δεύτερος είναι ότι « για άλλη μια φορά η πολιτική προσπαθεί και καταφέρνει να ρυθμίσει τα σώματα και την αυτοδιάθεση των γυναικών ». Ως εκ τούτου, ο Magi ελπίζει ότι η διάταξη « θα παραμεριστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο ».

Επικροτούν οι Καθολικοί

Αντίθετα, ο καθολικός κόσμος χαίρεται, καθώς ήταν πάντα ενάντια στην πρακτική της παρένθετης μητρότητας, την οποία ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε ως « ποταπή», αν και είναι πολύ φιλικός προς τους ομοφυλόφιλους, κάτι που δεν είναι παρά αντίφαση. « Ελπίζω σε μια δέσμευση από τη διεθνή κοινότητα να απαγορεύσει αυτή την πρακτική σε παγκόσμιο επίπεδο », είπε νωρίτερα αυτό το έτος. Ο νόμος που εγκρίθηκε από τη Γερουσία κινείται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση.

« Από σήμερα, η Ιταλία δεν θα είναι πλέον συνένοχος, έστω και έμμεσα », δήλωσε ο Jacopo Coghe, εκπρόσωπος της ProVita & Famiglia onlus , « μιας πρακτικής που εκμεταλλεύεται το γυναικείο σώμα ως πραγματικό «φούρνο» για να παράγει κομμένα παιδιά κατά παραγγελία σαν να ήταν αντικείμενα προς πώληση και αγορά. Είναι σαφές ότι από σήμερα, ακόμη περισσότερο από πριν, οι δικαστές θα πρέπει να απορρίπτουν αιτήματα μεταγραφής στα δημοτολόγια τα πιστοποιητικά γέννησης που προσκομίζουν ζευγάρια που έχουν νοικιάσει μήτρες στην αλλοδαπή… Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν υπέρ αυτού του αστικού νόμου .»

πηγή: Media-Press-Info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com