16 Ιουν 2024

Στον Αμερικής Ελπιδοφόρο το Διαθρησκειακό Βραβείο James Parks Morton 2024

Στον Αμερικής Ελπιδοφόρο το Διαθρησκειακό Βραβείο James Parks Morton 2024 

Με το Διαθρησκειακό Βραβείο James Parks Morton 2024 τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, στο Διαθρησκειακό Κέντρο της Νέας Υόρκης. 

Το Βραβείο απένειμε στον Σεβασμιώτατο ο Άρχων Μιχαήλ Ψαρός, επαινώντας τον για το έργο του ως αναγνωρισμένου θεολόγου, πρωτοπόρου στον διαθρησκειακό διάλογο, γεφυροποιού και υπέρμαχου των περιθωριοποιημένων.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κάλεσε τους παρισταμένους να διαλέξουν την οδό της αγάπης καθώς αυτή αποτελεί την  βάση της πίστεώς μας.

Το Βραβείο James Parks Morton έχουν παραλάβει, μεταξύ άλλων, ο Μπίλ Κλίντον και ο Δαλάι Λάμα. Εκτός από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο το εφετινό Βραβείο απονεμήθηκε και στην τραγουδίστρια Τζούντι Κόλινς.

Φωτογραφία: Photos of Carolina Kroon (Instagram here, Facebook here).

orthodoxianewsagency.gr

4 σχόλια:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Ορθόδοξος ή PAN-AMERICAN; Βάσις της αγάπης είναι η πίστις και όχι η αγάπη της πίστεως! "... επεί και λησταί συμφωνούσιν"(Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Εμμανουήλ είπε...

Τα επόμενα λόγια τα είπε ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, σε ένα προσωπικό ιατρό του, ο οποίος και τα μετέφερε δημοσίως:

«Όταν κάναμε κουβέντα (με τον Άγιο Πορφύριο) για την κατάπτωση του κόσμου και ότι πηγαίνει προς το κακό έλεγε ότι ‘‘όλα χαλάνε, θα πηγαίνουμε προς το χειρότερο, προς το κακό’’, ενώ τόνιζε ότι θα φτάσουμε ακόμα και στην αποστασία του κλήρου. Τον ρώτησα με αγωνία, εμείς τι θα κάνουμε; Μου είπε ότι θα πιαστείτε από την κολώνα της Εκκλησίας και θα κρατιέστε εκεί. Καλά του είπα, ποια θα είναι η Εκκλησία, τι σημαίνει να κρατηθούμε από την κολώνα της Εκκλησίας; Εκείνος επέμεινε, από την πίστη σας, από την αληθινή Εκκλησία».

* * *

Σχόλιο δικό μου: Οι περισσότεροι άνθρωποι (και εντός της Εκκλησίας) δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το ΠΟΥ πηγαίνουμε. Το "νανούρισμα" που γίνεται πάνω στους ανθρώπους, έχει καλά αποτελέσματα "ύπνωσης".

Εμμανουήλ είπε...

Η ΠΡΩΤΗ εντολή του Θεού, όπως αναφέρεται σαφέστατα ΚΑΙ στην Καινή Διαθήκη, είναι η αγάπη προς τον αληθινό Θεό. Φυσικά αυτής της αγάπης (προς τον αληθινό Θεό), προηγείται η ΠΙΣΤΗ στον αληθινό Θεό.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ (ΟΧΙ η πρώτη) εντολή του Θεού, όπως αναφέρεται σαφέστατα ΚΑΙ στην Καινή Διαθήκη, είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

* * *

Οι Οικουμενιστές, λόγω της πολυετούς πλάνης τους, αυτά δυσκολεύονται πάρα πολύ να τα καταλάβουν.

Εμμανουήλ είπε...

Αποστόλου Παύλου, Α' προς Κορινθίους, ΙΓ' 13:

Να προσέξουμε πάρα πολύ με ΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ αναφέρει ο Απόστολος τις τρείς επόμενες βασικές αρετές. (ΠΡΩΤΗ: Πίστη, ΔΕΥΤΕΡΗ: ελπίδα, ΤΡΙΤΗ: αγάπη).

Πρωτότυπο κείμενο:

Νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη.

Το ίδιο με Νεοελληνική απόδοση:

Τώρα, στην επίγεια ζωή, μένουν αυτά τα τρία, ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΑΓΑΠΗ. Μεγαλύτερη από όλες είναι η αγάπη. (Η αγάπη ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΤΑ από την ΠΙΣΤΗ και την ΕΛΠΙΔΑ).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com