17 Ιουν 2024

Ὁ Φαναρίου εἰς τὴν ἕδραν τῶν σκανδάλων

podifikas-agathaggelos 

Καίτοι ὁ παπισμὸς ὄζει ἀπὸ τὰς χιλιάδας ἀποκαλύψεις διὰ τὰ θύματα παιδοφθορίας καὶ τὰς συγκαλύψεις, ὥστε θὰ ἔπρεπε νὰ μὴ πλησιάζη κανεὶς ἀπὸ χιλιόμετρα, ὁ Φαναρίου ἐπεσκέφθη τὸν Πάπαν μὲ φοιτητάς, διὰ νὰ διδα­χθοῦν ὅτι ἡ αἵρεσις καὶ ἡ ἀλήθεια εἶναι ἡ διαφορετικότης τῆς κοινῆς πίστεως! Ἔδωσεν ἄδειαν ἡ ΔΙΣ; Δὲν ἐνοχλοῦν τὸν Μακαριώτατον οὔτε τὰ θέματα πίστεως οὔτε τὰ σκάνδαλα; Ὡς κατέστη γνωστὸν ἀπὸ τὴν ἱστοσελίδα «protothema.gr» τῆς 28ης Μαΐου 2024:

  «Ὁ Πάπας Φραγκίσκος τὴν Πέμπτη 16-5-2024, δέχθηκε σὲ ἀκρόαση (καὶ ὄχι σὲ μία συνηθισμένη γενικὴ συνάντηση γιὰ τὴν ἀνταλλαγὴ χειραψίας) τὸν Παν­ιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου Ἀγαθάγγελο, Γενικὸ Διευθυντὴ τῆς Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας Ἑλλάδος, ποὺ τὸν συνόδευε ἀντιπροσωπία τοῦ Φοιτητικοῦ Οἰκοτροφείου Ἀθηνῶν ἀπὸ 30 Φοιτητές. Ἡ ἀκρόαση ὀργανώθηκε ἀπὸ τὸ Ποντιφικὸ Συμβούλιο γιὰ τὴν ἑνότητα τῶν Χριστιανῶν.

«Πράγματι μόνον οἱ νέοι ἄνθρωποι ποὺ στηρίζουν τὶς ἐλπίδες τους στὴν ἀληθινὴ πίστη στὸν Κύριό μας, μποροῦν νὰ σπάσουν τὰ δεσμὰ καὶ τὶς προκαταλήψεις τῶν καθολικῶν καὶ ὀρθοδόξων, ποὺ γιὰ αἰῶνες εἶχαν αἰχμαλωτισθεῖ σὲ ἀνούσιες παρεξηγήσεις καὶ συναισθήματα, ποὺ τοὺς ἐμπόδιζαν νὰ ἀναγνωριστοῦν ὡς πραγματικοὶ ἀδελφοί, νὰ ἐκφράσουν καὶ νὰ μαρτυρήσουν τὴν κοινή τους πίστη, μέσα στὴ διαφορετικότητά τους», τόνισε ὁ Πάπας».

Εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος

……………………………………………..

papas-agathaggelos 

Φαναρίου Αγαθάγγελος: «Οι νέοι μπορούν να σπάσουν τις προκαταλήψεις»

Ο Πάπας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τον οποίο χαρακτήρισε άνθρωπο με βαθιά πίστη και σημαντικό ποιμαντικό έργο, καθώς επίσης για την στήριξη που δίνει στο έργο της Αποστολικής Διακονίας.

Ζωή Ψαρρά  protothema.gr

Ο Πἀπας Φραγκίσκος την Πέμπτη 16-5-2024, δέχτηκε σε ακρόαση (και όχι σε μια συνηθισμένη γενική συνάντηση για την ανταλλαγή χειραψίας) τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου Αγαθάγγελο, Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας Ελλάδος, που τον συνόδευε αντιπροσωπεία του Φοιτητικού Οικοτροφείου Αθηνών από 30 Φοιτητές. Η ακρόαση οργανώθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την ενότητα των Χριστιανών.

Η Αποστολική Διακονία πάνω από δύο δεκαετίες οργανώνει, σε συνεργασία με το Ποντιφικό Συμβούλιο για την ενότητα των Χριστιανών, δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και παιδείας προς κατανόηση της πατερικής παράδοσης, που ετησίως λαμβάνουν χώρα στο Οικοτροφείο και στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Ανατολικών Σπουδών του Βατικανού. Σε αυτό το πλαίσιο παραχωρούνται και υποτροφίες για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα Ελληνικά και Ποντιφικά Πανεπιστήμια. Κατά συνέπεια ένας μεγάλος αριθμός λαϊκών και κληρικών φοίτησαν σε κοινά προγράμματα των δύο Εκκλησιών, ως διδάκτορες, και σήμερα τυγχάνουν διεθνούς κύρους όπως: ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και βέβαια ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Σεβασμιώτατος κ. Αγαθάγγελος.

Σήμερα από τα τμήματα αυτά απεφοίτησαν Καθηγητές που πάλεψαν και παλεύουν για να ενταχθεί στα Λύκεια της Ρώμης η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και ήδη έχουν κάνει σημαντικά βήματα. Παράλληλα από το νέο ακαδημαϊκό έτος η Αποστολική Διακονία με την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, την Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας και την Ελληνορθόδοξη Ενορία του αγίου Θεοδώρου της Ρώμης θα οργανώσουν τμήμα διδασκαλίας της Βυζαντινής Μουσικής.

Στην ομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που χαρακτηρίζει την κοινή πρωτοβουλία της Αποστολικής Διακονίας και του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των χριστιανών, μια πρωτοβουλία προς την κοινή συνεργασία, για την επιστροφή των πιστών προς την πλήρη ενότητα στην Εκκλησία του Κυρίου μας.

Ο Πάπας στην ομιλία του υπογράμμισε, επίσης, ότι παρά τις δύσκολες στιγμές που βίωσε η Ελλάδα, οφειλόμενες στην οικονομική κρίση και στη συνέχεια στην πανδημία Covid, η Αποστολική Διακονία σε συνεργασία πάντα με το Ποντιφικό Συμβούλιο για την ενότητα των χριστιανών, συνέχισαν σθεναρά την πολιτιστική και πνευματική συνεργασία τους.

«Χαίρομαι», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, «για τις προσπάθειές σας για την μεταλαμπάδευση του οικουμενικού πνεύματος της Εκκλησίας του Κυρίου μας στους νέους ανθρώπους». «Πράγματι μόνον οι νέοι άνθρωποι που στηρίζουν τις ελπίδες τους στην αληθινή πίστη στον Κύριό μας, μπορούν να σπάσουν τα δεσμά και τις προκαταλήψεις των καθολικών και ορθοδόξων, που για αιώνες είχαν αιχμαλωτισθεί σε ανούσιες παρεξηγήσεις και συναισθήματα, που τους εμποδίζαν να αναγνωριστούν ως πραγματικοί αδελφοί, να εκφράσουν και να μαρτυρήσουν την κοινή τους πίστη, μέσα στη διαφορετικότητά τους, ιδιαίτερα δε, σήμερα που ο κόσμος μας ταράσσεται από συγκρούσεις», υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος. Σε άλλο σημείο ο Ποντίφικας ανέφερε: «Πρέπει να προσευχόμαστε και να πορευόμαστε από κοινού όλοι μαζί. Ο αγαπημένος μας αδελφός Μητροπολίτης Ιωάννης Ζηζιούλας διερωτάτο: Πότε θα φτάσουμε στην πλήρη ενότητα; Δεν το γνωρίζουμε, έλεγε, ίσως την ημέρα της τελικής κρίσεως, επαναλάμβανε. Μα τώρα όλοι μαζί πρέπει να πορευτούμε και να εργαστούμε από κοινού. Ήταν πράγματι μεγάλος ο Ιωάννης Ζηζιούλας. Πραγματικά μπράβο του!». Τέλος, ο Πάπας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τον οποίο χαρακτήρισε άνθρωπο με βαθιά πίστη και σημαντικό ποιμαντικό έργο, καθώς επίσης για την στήριξη που δίνει στο έργο της Αποστολικής Διακονίας.

Οι Φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ανατολικό Ποντιφικό Ινστιτούτο, το Ρωσσικό Κολλέγιο και το Ουρβανιανό Πανεπιστήμιο, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους φοιτητές και να ανταλλάξουν απόψεις μέσα σε ένα κλίμα πρωτοχριστιανικού ενθουσιασμού, να προσκυνήσουν στις Κατακόμβες, όπου ετέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση και να εκκλησιασθούν διακονούντες το ψαλτήρι την Κυριακή των Μυροφόρων στον ελληνορθόδοξο ναό του αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου της Ρώμης.

papas-vatikano-agathaggelos 

2 σχόλια:

Εμμανουήλ είπε...

Το επόμενο το παρουσιάζω για τους καλοπροαίρετους ανθρώπους, για να καταλάβουν σε ποια πλάνη παρασέρνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία (αλλά και τους ετερόδοξους καλοπροαίρετους Χριστιανούς, τους οποίους διατηρούν επίμονα στην πλάνη τους), οι Οικουμενιστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο σημερινός Πάπας Ρώμης, πριν από μερικούς μήνες, έδωσε την δημόσια και γραπτή και επίσημη άδεια του, να "ΕΥΛΟΓΟΥΝΤΑΙ" τα "ΖΕΥΓΑΡΙΑ" των ομοφυλόφιλων ΜΕΣΑ στους Ρωμαιοκαθολικούς ναούς, από τους Ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς.

Οι περισσότεροι ανώτατοι κληρικοί της παγκόσμιας Ρωμαιοκαθολικής ομολογίας, ΔΕΧΤΗΚΑΝ (με την δημόσια ΣΙΩΠΗ και ΑΝΟΧΗ τους) την προαναφερόμενη Χριστιανικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ πράξη του Πάπα Ρώμης.
Υπήρξαν και κάποιοι ανώτατοι Ρωμαιοκαθολικοί κληρικοί διεθνώς, οι οποίοι ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ δημοσίως στην πράξη αυτή του Πάπα, αλλά αυτοί είναι μόνο μια μειονότητα μέσα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Οι Οικουμενιστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, "αγαπολογούν" και "τρίβονται" ανεπίτρεπτα στην προαναφερόμενη Χριστιανική ΚΑΤΑΝΤΙΑ-ΠΤΩΣΗ της σημερινής Ρωμαιοκαθολικής ομολογίας.

Ηλιάδης Σάββας είπε...

"...τα δεσμά και τις προκαταλήψεις των καθολικών και ορθοδόξων, που για αιώνες είχαν αιχμαλωτισθεί σε ανούσιες παρεξηγήσεις και συναισθήματα, που τους εμποδίζαν να αναγνωριστούν ως πραγματικοί αδελφοί, να εκφράσουν και να μαρτυρήσουν την κοινή τους πίστη, μέσα στη διαφορετικότητά τους..."! Ακούτε τι άκουσε ο ορθόδοξος επίσκοπος από το στόμα του αρχιαιρεσιάρχη και "εχάρη χαράν μεγάλην σφόδρα"; Αιώνες τώρα οι άγιοι δεν αντιλήφθηκαν, δεν πήραν χαμπάρι ότι ήταν δέσμιοι και αιχμάλωτοι από προκαταλήψεις και ανούσιες παρεξηγήσεις και συναισθήματα, ώστε να τα αποτινάξουν και να αναγνωρίσουν τους αιρετικούς ως αδελφούς. Ήρθαν τώρα οι αγιότεροι των αγίων σύγχρονοι δεσποτάδες να διαπράξουν το έγκλημα των εγκλημάτων. Το εσβεσμένο Φανάρι ήδη προετοιμάζει και στρώνει το βρώμικο χαλί για την βρώμικη δουλειά... Εύχεσθε, αδελφοί!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com