25 Μαΐ 2024

Στροφή στην Ευρώπη;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Γράφει ο Καλλιντέρης Νικόδημος

Εννέα (9) από τα είκοσι επτά (27) κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν υπέγραψαν την πρόσφατη διακήρυξη που προώθησε η βελγική Προεδρία (δείτε το κείμενο στο πρώτο σχόλιο) με θέμα την προώθηση των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτήτων.

Η Ιταλία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Τσεχία, η Σλοβανία και η Λετονία αντέδρασαν σε αυτή τη διακήρυξη της Ε.Ε. που δεσμεύει τα κράτη-μέλη να θεσπίσουν και να εφαρμόσουν εθνικές στρατηγικές για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα... Το εν λόγω κείμενο ετοιμάστηκε με αφορμή την 17η Μαΐου 2024, δηλ. την «παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και της αμφιφοβίας»

Η Ιταλίδα Υπουργός Οικογένειας Eugenia Roccella εξηγώντας τη στάση της χώρας της δήλωσε σε συνέντευξή της ότι «η ελευθερία του να "είσαι αυτός που θέλεις να είσαι" η οποία υποστηρίζεται στην συγκεκριμένη διακήρυξη είναι ένας ιδεολογικός εξαναγκασμός και αποτελεί μια άρνηση της πραγματικότητας, επειδή η πραγματικότητα του σώματος και η σεξουαλική σχέση δεν μπορούν να αλλάζουν για να τον σκοπό αυτό».

Και συνεχίζει λέγοντας τα εξής: «Νομίζω ότι η λεγόμενη δυαδικότητα του φύλου πρέπει να συνεχίσει να ισχύει: Υπάρχουν γυναίκες και άνδρες. Θέλουμε να διατηρήσουμε την ανθρωπολογία στην οποία βασίζεται η γονεϊκότητα και η συνέχεια της ανθρωπότητας γιατί αν καταργήσετε τους άνδρες και τις γυναίκες αλλάζει και η γονεϊκότητα και δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε αν δεν γεννηθούν άλλα παιδιά».

Μήπως τα ανωτέρω αποτελούν προανάκρουσμα για το ηχηρότατο χαστούκι που διαφαίνεται ότι θα εισπράξει η ορθοπολιτική υστερία του άκρατου δικαιωματισμού από τους λαούς της Ευρώπης στις επερχόμενες ευρωεκλογές;

https://belgian-presidency.consilium.europa.eu/media/kvibjar1/declaration-final.pdf

https://www.euractiv.com/section/politics/news/italys-family-minister-explains-decision-not-to-sign-eu-lgbt-declaration/

Καλλιντέρης Νικόδημος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com