6 Φεβ 2024

Πείτε μας την Αλήθεια!

 γάμος ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα

Πείτε μας την Αλήθεια!

Δημήτρης Κοσκινιώτης

            Νομίζω ότι, είναι προφανής η απάντηση στο ερώτημα αν οι άνθρωποι των Μέσων Ενημέρωσης στη χώρα μας υπηρετούν την αλήθεια. Φαντάζομαι πως ακόμη και οι  μανάδες τους θα δυσκολευόντουσαν να απαντήσουν καταφατικά. Βοηθάει βέβαια την απάντηση και η κατάταξη της χώρας μας στην παγκόσμια κλίμακα του Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου.

            Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και με το φλέγον θέμα των ημερών. Άλλα υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ενημέρωσης και άλλα πιστεύει ο λαός.

Διατείνονται λοιπόν οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους του δημόσιου λόγου ότι πρέπει να συναινέσουμε στην προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση γιατί υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι μειονεκτούν έναντι του συνόλου και υφίστανται διάκριση αναφορικά με τα δικαιώματα που απολαμβάνει η πλειονοψηφία.

Μας τα λένε όμως όλα όσα οφείλουν για να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα για το θέμα;

Μας λένε για παράδειγμα, ποια είναι η συνθήκη εκείνη που έκανε το ζήτημα να ωριμάσει τώρα, η οποία δεν υπήρχε όταν η αριστερή, και κατά κοινή παραδοχή, περισσότερο προοδευτική Κυβέρνηση, εισήγαγε και πέτυχε, στο τέλος του 2015, την ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης; Γιατί νομίζω ότι, από μόνα τους τα κάτι παραπάνω από 8 χρόνια που πέρασαν από τότε δεν είναι αρκετά για να δεχτούμε ότι τώρα ωρίμασε η κοινωνία.

Μας εξηγούν, για να καταλάβουμε, τι είναι εκείνο που κάνει να αξίζει περισσότερο η εξυπηρέτηση των απαιτήσεων τόσο λίγων συμπολιτών μας έναντι της αποκαθήλωσης των θεμελιωδέστερων αξιών της κοινωνίας από κτίσεως Κόσμου; Η εξήγηση ότι και αυτοί έχουν δικαιώματα προσκρούει φυσικά και στο παραπάνω ερώτημα, γιατί τώρα και όχι πριν 30 ή 50 ή 100 χρόνια.

Και το βασικότερο, μας αποκαλύπτουν ότι οι συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται από την προκείμενη ρύθμιση, δεν είναι άνθρωποι απλοί, εμπερίστατοι, αδύναμοι ή κατατρεγμένοι, αλλά αντιθέτως μάλλον είναι αναγνωρίσιμα και προβεβλημένα πρόσωπα της κοινωνίας μας, αστέρες του δημόσιου βίου και γενικά άτομα που έχουν σημαντική οικονομική επιφάνεια ώστε να μπορούν να υποστούν το προφανώς υψηλό κόστος που απαιτεί η απόκτηση παιδιών με έμμεσο τρόπο;

Πείτε μας λοιπόν την αλήθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com