8 Δεκ 2023

Εξωτερική πολιτική των τεμενάδων

 

Η εικόνα του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη που υποκλίθηκε μπροστά στον Ερντογάν προκάλεσε οργή, αποστροφή και ρίγη ανατριχίλας στους Eλληνες. Στη συλλογική μνήμη του λαού μας ανακλήθηκαν μνήμες από τη μαύρη περίοδο της Τουρκοκρατίας, οπότε γλοιώδεις φιλήκοοι των κατακτητών προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να καλοπιάσουν τους πασάδες και τον σουλτάνο, ενώ δεν δίσταζαν να προβούν σε οποιαδήποτε ατιμωτική και εξευτελιστική για τους ίδιους και το έθνος μας χειρονομία, αρκεί να πετύχαιναν τον χαμερπή σκοπό τους.

«Κύκλοι» προσκείμενοι στον κ. Γεραπετρίτη προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά, διαδίδοντας την εξήγηση ότι η υπόκλιση του υπουργού Εξωτερικών ήταν μια κίνηση σεβασμού και αβροφροσύνης προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ωστόσο, αυτή η εξήγηση δεν είναι πειστική. Οποιος προσέξει το σχετικό τηλεοπτικό στιγμιότυπο θα διαπιστώσει ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών υποκλίνεται τη στιγμή που στο Προεδρικό Μέγαρο εισέρχεται ο Ερντογάν και παύει την υπόκλιση τη στιγμή της εισόδου της κυρία Σακελλαροπούλου.

Επίσης, ακόμα κι αν ισχύει ο ισχυρισμός του, ο κ. Γεραπετρίτης γνώριζε από πρώτο χέρι ότι η κυρία Σακελλαροπούλου δεν ήταν μόνη της. Δίπλα της βρισκόταν ο Τούρκος πρόεδρος και αυτή η κίνησή του θα ερμηνευόταν -όπως και έγινε- ως υπόκλιση προς τον… σουλτάνο.

Αλλωστε, ο κ. Γεραπετρίτης δίνει συχνά δείγματα γραφής στους τεμενάδες προς τους Τούρκους. Με δηλώσεις του έχει μικρύνει τα όρια των εθνικών χωρικών υδάτων στα έξι μίλια, προτού καν αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών. Τον Οκτώβριο του 2020 δήλωνε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha: «Η “κόκκινη γραμμή” είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία, εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια».

Ολα τα παραπάνω φανερώνουν κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό: Τα ψυχολογικά συμπλέγματα υποτέλειας προς την Τουρκία που έχουν σημαίνοντες κυβερνητικοί παράγοντες. Με τέτοια μυαλά και τέτοιες συμπεριφορές, η πατρίδα μας δεν θα βγει κερδισμένη από τις συνομιλίες με τους αδιόρθωτους Τούρκους και τους εκπροσώπους τους.

dimokratia.gr8|12|2023 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com