28 Σεπ 2023

Φήμες για πώληση της Αγίας Σοφίας στο Βατικανό – Διαψεύδει η Τουρκία

Έντονες φήμες έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία που κάνουν λόγο για πώληση του ναού-συμβόλου της Ορθοδοξίας, της Αγίας Σοφίας, στο Βατικανό έναντι 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εν μέσω αυτής της φημολογίας που διαδόθηκε κυρίως σε μέσα καινωνικής δικτύωσης, το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Tουρκικής Προεδρίας αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση διαψεύδοντας τις φήμες και κάλεσε τους Τούρκους να μην πιστεύουν ότι πρόκειται να πωληθεί, ενώ ρητώς αναφέρεται «ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης της».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Παρακαλείστε να μην πιστεύετε τους αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με την Αγία Σοφία που έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες με ειδήσεις όπως: “Έχει πωληθεί” και “Η αποκατάσταση θα διαρκέσει 50 χρόνια και θα κλείσει κατά την διαδικασία αυτή”».

Ωστόσο σήμερα η εφημερίδα “Milliyet” επαναφέρει δηλώσεις του καθηγητή Ιλμπέρ Ορταϊλί ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αγία Σοφία λέγοντας πως έπειτα από την μετατροπή της σε τζαμί δεν μπορεί να αντέξει τόσους επισκέπτες. Ως εκ τούτου η “Milliyet” γράφει πως η Άγκυρα ξεκινά ολιστική αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας.

orthodoxianewsagency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com