26 Αυγ 2023

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: Περί τῶν νέων ταυτοτήτων.

Ἀπαντήσεις ἀποριῶν. (Κατηχήσεων Ἀνδρῶν – Γυναικῶν)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ. 666 δεν φαίνεται να έχουν οι νέες ταυτότητες, δεν ακούστηκε, δεν είδαμε τίποτα τέτοιο, κάποιοι το πιθανολογούν, αλλά κι εγώ μπορώ να πιθανολογήσω ότι απόψε το βράδυ θα χιονίσει. Περί φακελώματος είναι ύποπτες, άρα ψυχραιμία, περιμένουμε και δεν σπεύδουμε. Και οι γνωστές ιδέες που έχουν πέσει, όποιος έχει παλιά ταυτότητα παλαιού τύπου έχει ακόμα μερικές μέρες να την αλλάξει, ίσως και διαβατήριο παλαιού τύπου δεν είναι κακή ιδέα να βγάλουμε κλπ. Την ευχή του πατρός Αθανασίου να έχουμε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζει κανείς τι γίνεται στον υπόλοιπο ορθόδοξο κόσμο ως προς το εν λόγω θέμα; Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία κλπ, τι ταυτότητες έχουν; Κάπου άκουσα ότι έχουν ήδη αυτού του τύπου που έρχεται κι εδώ, αλλά βέβαια επειδή το "άκουσα κάπου" δε σημαίνει καθόλου ότι είναι έτσι.

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις βεβαίως είναι γνωστό ότι έρχονται απ' τον αγγλοσαξωνικό κόσμο, για λόγους πολιτισμικούς που δεν είναι της παρούσης.

ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Οι καλοί Χριστιανοί που στήνονται σε ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για να παραλάβουν μη ηλεκτρονικές Ταυτότητες, περιμένουν να παραλάβουν τις Ταυτότητες αυτές για τις οποίες αγωνίστηκαν να μην παραλάβουν οι Χριστιανοί, πριν 23 χρόνια, η Εκκλησία και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Οι Ταυτότητες που ισχύουν σήμερα έχουν υποχρεωτική ΜΗ αναγραφή του θρησκεύματος και ΜΗ αναγραφή της οικογενειακής καταστάσεως !!! Δηλαδή η πολιτεία σε μία προσπάθεια θρησκευτικού αποχρωματισμού εκδίδει εδώ και χρόνια Ταυτότητες χωρίς θρήσκευμα και χωρίς να αναφέρεται αν ο κάτοχος είναι έγγαμος ή όχι. Προάγεται έτσι εκτός του θρησκευτικού αποχρωματισμού και η ανηθικότητα. Πριν 23 χρόνια τρέχαμε σε Λαοσυνάξεις και Δημοψηφίσματα για να μην επικρατήσουν οι Ταυτότητες που τώρα λαχταρούν οι καλοί Χριστιανοί να παραλάβουν κάνοντας ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα !!! Τόσο κοντή μνήμη έχουν οι αγαπητοί αδελφοί ;
Τα διαβατήρια με τις εικόνες Χριστιανικών μνημείων χωρίς σταυρούς τις ξέχασαν οι αδελφοί ;
Για τις ηλεκτρονικές κάρτες τραπεζών κτλ τι λένε οι αδελφοί ;
Για τα μικροτσίπ των Κινητών τηλεφώνων smartphones και τον Γεωεντοπισμό του Internet ;;;
Ακούω για πορείες και διαμαρτυρίες ενάντια στις νέες Ταυτότητες ..... Για τις Αμβλώσεις θα κάνουμε κάτι ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com