3 Ιουν 2023

Ο "σκοταδισμός" και το πραγματικό σκότος

Ο "σκοταδισμός" και το πραγματικό σκότος

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

     Μέσα στα πολλά δυστοπικά και ατοπικά (εκτός τόπου δηλαδή) που ακούγονται στην παρούσα προεκλογική περίοδο, ιδίως μετά τις πρώτες εκλογές και την εμφάνιση της Νίκης του Νατσιού, είναι και ο όρος "σκοταδισμός" και ο χαρακτηρισμός "σκοταδιστής". Μάλιστα, εσχάτως ο όρος χρησιμοποιήθηκε και από τον πρωθυπουργό, που τόσο ήθελε να μεταβεί στο Άγιον Όρος για να ζητήσει την βοήθεια της Παναγίας, αλλά δεν τα κατάφερε.

     Η όλη σχετική συζήτηση μου έφερε στο μυαλό το βιβλίο ενός από τους δασκάλους μου, του π. Γεωργίου, Φώτα και Φως. Σε αυτό ο Μεταλληνός επισήμαινε την θεμελιώδη αντίστιξη ανάμεσα στα κοσμικά φώτα της καμπαλιστικής νεωτερικότητας, τα Φώτα του Διαφωτισμού και στο ΦΩΣ, δηλαδή τον Ιησού Χριστό.

       Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ακόμη και ο όρος Διαφωτισμός προέρχεται από αυτά τα κοσμικά φώτα, με τα οποία "φωτίστηκε" ο άνθρωπος για να φύγει μακρυά από τον Χριστό, που τον "βασάνιζε" στο πλαίσιο της μεσαιωνικής θεοκρατίας και του ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ.

          Ακριβώς αυτή είναι η πίστη όλων των νεωτεριστών αντιπάλων του Χριστού, ακριβώς αυτή είναι και η πίστη του πρωθυπουργού. Είναι φυσικό, λοιπόν, όσοι ζουν με αυτήν την πίστη κατά του Χριστού (ανάμεσά τους σήμερα και ιεράρχες και σύνοδοι) να χαρακτηρίζουν τους ορθοδόξους "σκοταδιστές" και να τους εχθρεύονται. Έχουν βλέπετε άλλα "φώτα"... αυτοί είναι στο black light, όχι στο Φως του Θαβώρ, που άδει και ο Αρτέμης... και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, καθώς ἠγάπησαν μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς· ἦν γὰρ πονηρὰ τὰ ἔργα αὐτῶν, κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη.

Δυστυχώς, μεταξύ ἡμῶν καί ὑμῶν χάσμα μέγα ἐστήρικται....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως δοξα τω Θεω μας απηλλαξε της παρουσιας του εις το Αγιον Ορος απο τον φωστηρα πρωην προθυπουργο

Λυκούργος Νάνης είπε...

Το να σε αποκαλεί «σκοταδιστή» ο «φωταδιστής», υμνητής της Σιμόν Βέιλ για την ευνοϊκή στάση της απέναντι στην εν ψυχρώ εμβρυοκτονία, υπέρμαχος του δικαιωματισμού των ΛΟΑΤΚΙ , γνωστός επίσης και για την επαίσχυντη στάση του απέναντι στην πρωτοβουλία 16 βουλευτών του κόμματός του υπέρ της ανέγερσης του «Τάματος του Έθνους» , αποτελεί αναντιλέκτως τίτλο τιμής και έπαινο.
Ντροπή και αίσχος και στο δημοσιογράφο του «ΠΡΩΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ» για το «επίπεδο» της συνέντευξης που έλαβε από τον νεοταξίτη πρωθυπουργό.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com