28 Απρ 2023

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι εικόνες άγριου ξυλοδαρμού μαθητριών από συμμορία ανήλικων κοριτσιών!

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι εικόνες άγριου ξυλοδαρμού μαθητριών από συμμορία ανήλικων κοριτσιών!

Σπάει τη σιωπή της η μητέρα ενός από τα θύματα του άγριου bullying – «Η κόρη μου φοβάται να βγει από το σπίτι … Φοβάται να πάει σχολείο»

Η κοινωνία μας είναι στα χειρότερά της και ουδείς πράττει κάτι, οτιδήποτε, ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από τον πάτο του βαρελιού στον οποίο –δεν οδεύει πια- αλλά «επαναπαύεται» με ταχείς ρυθμούς…

Σοκ, αγανάκτηση και τρόμο προκαλούν οι εικόνες άγριων ξυλοδαρμών από συμμορία ανήλικων κοριτσιών που σπέρνει το χάος στη Θεσσαλονίκη και ξυλοκοπεί μαθήτριες εκφοβίζοντάς τες.

Μία από τις μαθήτριες που έχει πέσει θύμα άγριου bullying από τη θηλυκή συμμορία και ζει καθημερινά με το φόβο των στιγμών τρόμου που της προκαλούν οι ανήλικες συμμορίτισσες, δεν θέλει να πάει πια στο σχολείο, ενώ φοβάται να βγει από το σπίτι της.

«Αυτές δε θα ηρεμήσουν αν δεν μου ανοίξουν το κεφάλι»

Η μητέρα της, δακρυσμένη, με καλυμμένο το πρόσωπό της και αλλοιωμένη φωνή φοβούμενη για αντίποινα από τη συμμορία, κάνει μια συγκλονιστική περιγραφή της κατάστασης στο Star, μιλώντας για πρώτη φορά για το αδιανόητο αυτό θέμα:

«Είναι συμμορίες κοριτσιών. Υποκινούν το ένα το άλλο και διαπράττουν βίαια πράγματα εναντίον άλλων παιδιών, τα βρίσκουν αδύναμα. Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και φοβισμένη. Η κόρη μου φοβάται να βγει από το σπίτι, είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση. Φοβάται να πάει σχολείο και μάλιστα σε συνομιλία της, έλεγε ότι “αυτές δε θα ηρεμήσουν αν δεν μου ανοίξουν το κεφάλι”».

Όπως είπε η γυναίκα, έχει ήδη κάνει καταγγελία στην αστυνομία για όλα τα βίαια περιστατικά σε βάρος της κόρης της, αλλά… τζίφος. Οι ανήλικες συμμορίτισσες συνεχίζουν ακάθεκτες τους ξυλοδαρμούς και το άγριο bullying…

«Της επιτέθηκαν με κλωτσιές και σφαλιάρες. Στο πρώτο περιστατικό επενέβη κάποιος περαστικός από ότι κατάλαβα, από ότι μου είπε η κόρη μου, που είδε το συμβάν και τους διέκοψε … Τέσσερα άτομα τη χτυπούσαν από διαφορετικές μεριές. Της είπαν να μη πει τίποτα στη μητέρα της, ότι θα μπλέξει χειρότερα ενώ για να σταματήσει όλο αυτό της ζήτησαν να πει κάποιες υβριστικές λέξεις για τον εαυτό της», λέει ακόμα η μητέρα της μαθήτριας.

Εικόνες-σοκ… «Κλάψε λίγο…»

Οι εικόνες που μετέδωσε το Star έχουν καταγραφεί από κινητό της συμμορίας των ανήλικων και μεταξύ άλλων δείχνουν μια 14χρονη να έχει περικυκλωθεί από τις συμμορίτισσες, οι οποίες την χλευάζουν και τη σπρώχνουν.

Άλλη ανήλικη φαίνεται να χτυπά βάναυσα τη μαθήτρια, με κλωτσιές και γροθιές στο κεφάλι παρότι είναι πεσμένη στο έδαφος. Σαν να μην έφτανε ο ξυλοδαρμός, στη συνέχεια κι ενώ παραμένει πεσμένη στο έδαφος και αφού έχει δεχθεί άλλη μια κλωτσιά από άλλο ανήλικο κορίτσι, τη σέρνει από τα μαλλιά.

Η μαθήτρια βάζει τα κλάματα και κανένας δεν αντιδρά. «Κλάψε λίγο…», φωνάζει μία από τις συμμορίτισσες.

Ένα άλλο κορίτσι που δέχεται επίθεση και φαίνεται στα πλάνα, έχει πέσει κάτω και από πάνω της δύο ανήλικα κορίτσια βγάζουν όλη τους τη μανία χτυπώντας το αβοήθητο θύμα στο κεφάλι.

Οι εικόνες αυτές του άγριου ξυλοδαρμού δεν προκαλούν καμία αντίδραση στα δεκάδες άλλα παιδιά που φαίνεται να παρακολουθούν το σκηνικό. Αντίθετα, το μόνο που κάνουν είναι να γελούν

newsbreak.gr

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης από ανήλικες

Εισαγγελική παρέμβαση μετά από τις εικόνες που προκάλεσαν σοκ

newsbreak.gr

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός μιας 14χρονης μαθήτριας από ανήλικες στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που το βίντεο με τις σκληρές εικόνες κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ύστερα από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρη Σμυρνή, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα αδικήματα που τίθενται προς διερεύνηση, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και της συμμετοχής σε αυτή (σ.σ. εκτός από τις φυσικές δράστιδες εμφανίζονται άλλα άτομα να παρακολουθούν τον ξυλοδαρμό), όπως επίσης της καταχώρησης και αποθήκευσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς το περιστατικό φαίνεται να καταγράφεται με κινητό τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com