17 Μαρ 2023

Εκδήλωση προς τιμήν του Καθολικού Πατριάρχη του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας Αράμ Α΄ πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Αγιωτάτου Καθολικού Πατριάρχη του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας Αράμ Α΄ πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ, στις 14 Μαρτίου 2023, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Καθηγητή, και του Κοσμήτορα της Σχολής, Αν. Καθηγητή κ. Χρήστου Καραγιάννη.

Στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του ΕΚΠΑ, παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος κ. Κεγάμ Χατσεριάν και μέλη ΔΕΠ των δύο Τμημάτων της Σχολής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής και ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής κ. Δημήτριος Μόσχος, ενώ στο έργο του τιμώμενου Πατριάρχη αναφέρθηκε διεξοδικά και εμπεριστατωμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Στην εκτενή ομιλία του ο Αγιώτατος Καθολικός Πατριάρχης του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας Αράμ Α΄ αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Εκκλησίας της Αρμενίας με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και στον διεξαγόμενο διαχριστιανικό διάλογο που λαμβάνει χώρα με σκοπό την ενότητα των
Εκκλησιών.
Εκ της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής

IMG 9340

IMG 9340

IMG 9340

IMG 9340

romfea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com