8 Δεκ 2022

Ανελέητο πόλεμο δέχονται οι Ιεράρχες της Ουκρανικής Εκκλησίας

Ύποπτο για διάπραξη ποινικών αδικημάτων κατηγορεί σύμφωνα με ανάκοινωσή της, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας τον Μητροπολίτη της Ουκρανικής Εκκλησίας πρ. Κιροβογκράντ κ. Ιωάσαφ.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας ισχυρίζεται ότι ο Μητροπολίτης «αποτελούσε το στενότερο περιβάλλον του Πατριάρχη Κυρίλλου, με τον οποίο συντόνιζε τη διάδοση των απόψεων του Κρεμλίνου στην περιοχή. Επομένως ο Μητροπολίτης διατηρούσε συνεχή επαφή με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και εκπλήρωνε τις εντολές του με τη δικαιολογία της ρωσικής εισβολής και κατάληψης του τμήματος της Ουκρανίας και ειδικότερα της Αυτονόμου Δημοκρατίας της Κριμαίας».

Ως αποδεικτικά στοιχεία οι μυστικές υπηρεσίες δημοσιεύσαν φωτογραφίες της «απαγορευμένης» γραμματείας: η επιστημονική έκδοση των ιστορικών εγγράφων για την επανένωση της ιεράς Μητροπόλεως Κιέβου με το Πατριαρχείο Μόσχας το 1686 και πολεμικές εκδόσεις κατά του ουκρανικού σχίσματος, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής θεολογικών μελετών του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου για το ουκρανικό σχίσμα.

Επίσης προβλήθηκε και η φωτογραφία του Μητροπολίτη Ιωασάφ, η οποία ανακαλύφθηκε κατά την έρευνα, όπου αναπαρίσταται με τον Πατριάρχη Κύριλλο.

Παράλληλα δηλώθηκε ως ύποπτος μόνον βάσει του άρθρου για την «παραβίαση της ισότητας των πολιτών βάσει της φυλετικής, εθνικής, περιφερειακής τους καταγωγής, θρησκευτικών πεποιθήσεων», κάτι που συνηγορεί υπέρ της έλλειψης αποδείξεων για πολιτικά αδικήματα.

Νωρίτερα, ποινικά ύποπτος για παρεμφερή αδικήματα κηρύχθηκε και ο διάσημος συνθέτης εκκλησιαστικής μουσικής Μητροπολίτης Τουλτσίν και Μπρατσλάφ Ιωνάθαν.

Η έρευνα στην οποία υπεβλήθη δεν βρέθηκε κάποιο αποδεικτικό υλικό, αλλά αφορμή για αυτή στάθηκε η δημοσίευση από τον ίδιο άρθρων κατά του ουκρανικού σχίσματος.

Επίσης κηρύχθηκε ύποπτος βάσει άρθρων «η δικαιολογία της εισβολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας»», «η διανομή υλικού με εκκλήσεις για την αλλαγή του συνταγματικού καθεστώτος», «η παραβίαση της αρχής ισότητας των πολιτών», ενώ ο Μητροπολίτης Ιωνάθαν απέρριψε όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκκλησιαστικής επαρχίας Τουλτσίν, μετά από την πρόσαψη των κατηγοριών ο Μητροπολίτης Τουλτσίν και Μπρατσλάφ Ιωνάθαν μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην κλινική του Κιέβου Αμόσοφ.

Διαγνώστηκε με απειλητικές για τη ζωή αλλαγές στα στεφανιαία αγγεία της καρδιάς και θα προβεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς για πλήρη αντικατάσταση των αγγείων.

Στις 30 Νοεμβρίου 2022 ανταποκριτής του ουκρανικού τηλεοπτικού δικτύου «Κανάλ 24» έθεσε ερώτηση στον εκπρόσωπο της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας για τις μαζικές έρευνες στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, χαρακτηρίζοντας τις επαρχίες αυτής «πυρήνες της FSB στην Ουκρανία».

Μιλώντας προσβλητικά για τους κληρικούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ο ανταποκριτής ρώτησε μήπως προτίθεται η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τους συλληφθέντες κληρικούς για ανταλλαγή των Ουκρανών αιχμαλώτων με τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών επιβεβαίωσε τις εν λόγω πληροφορίες, λέγοντας ότι: «Η Ουκρανία είναι έτοιμοι να δείξει τις πλέον δημιουργικές προσεγγίσεις, προκειμένου να επιστρέψει τους πολίτες της στις οικίες τους. Κάθε δυνατότητα, που θα προκύψει, επίσημη ή ανεπίσημη, θα εκμεταλλευθεί σίγουρα από την Ουκρανία».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλέβιτς, σχολίασε τη δήλωση του εκπροσώπου των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών λέγοντας: «Πώς γίνεται ότι οι κληρικοί της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι οποίοι είναι πολίτες της Ουκρανίας, γεννήθηκαν στην Ουκρανία και ζουν όλη τους τη ζωή εδώ, να χωρισθούν από τις οικογένειές τους και το ποίμνιο και να σταλούν στη Ρωσία; Οι μεν Ουκρανοί πολίτες ανταλάσσονται με τους δε Ουκρανούς πολίτες;».

romfea.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλοιμονο τι τους περιμενει τους Ορθοδοξους κληρικους της Ουκρανιας.... Ενας κυβερνητης μαριονετα της Αμερικης κ ενας "σοφος" Πατριαρχης της Πολης απεργαζονται το διωγμο τους.. Ο Θεός να τους ενισχυει.

Λυκούργος Νάνης είπε...

Μιλάμε για σταλινοφασιστικής υφής και χροιάς κατηγορητήριο., ένα νομικό τερατούργημα, που θυμίζει εποχές Χίτλερ και Στάλιν.
Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι Ελλαδίτες μητροπολίτες, όπως και κάποιοι Αγιορείτες και στελέχη ιεραποστολικών αδελφοτήτων που έσπευσαν άκριτα και επιπόλαια να ταχθούν με την πλευρά των σχισματικών.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com