10 Οκτ 2022

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος: «Ως ορθόδοξος κληρικός και ως Έλληνας πολίτης ήμουν υποχρεωμένος να λειτουργήσω και θα συνεχίσω να λειτουργώ»

«Ως ορθόδοξος κληρικός και ως Έλληνας πολίτης ήμουν υποχρεωμένος να λειτουργήσω και θα συνεχίσω να λειτουργώ»

Εν μέσω πανδημίας και παρά τις κυβερνητικές αποφάσεις για απαγορεύσεις ακόμη και στη Θεία Λειτουργία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο παπά Αναστάσιος Γκοτσόπουλος αποφάσισε να τελέσει την Λειτουργία στις 25 Μαρτίου 2020 στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πάτρας, με αποτέλεσμα να σύρεται στα δικαστήρια.

Τελικά καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, ενώ έξω από τη δικαστική αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί δεκάδες υποστηρικτές του, φωνάζοντας «Άξιος! Άξιος!».

«Η απόφαση αυτή δεν τροποποιεί ούτε στο ελάχιστο τη στάση μου. Ως ορθόδοξος κληρικός και ως Έλληνας πολίτης ήμουν υποχρεωμένος να λειτουργήσω και θα συνεχίσω να λειτουργώ. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση αυτή θα πέσει στα Ανώτερα Δικαστήρια», δήλωσε ο ο πάτερ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε κείμενό του «η άσκηση δίωξης για τέτοιο “αδίκημα” αποτελεί ξεχωριστή τιμή για ένα ιερέα και έτι πλέον την ύψιστη τιμή -το ανώτατο οφίκιο κατά την εκκλησιαστική ορολογία- μετά την ιεροσύνη, συνιστά η καταδίκη του επειδή επιτέλεσε το ιερατικό του καθήκον. Υπάρχει όμως μία σκιά που σκιάζει την απονεμηθείσα αυτή ιδιαίτερη τιμή: Το γεγονός ότι στην πατρίδα μας, η Νομοθετική Εξουσία εξουσιοδότησε τους αρμόδιους της Εκτελεστικής να απαγορεύσουν τελείως την τέλεση της Θ. Λειτουργίας και η αρμόδια Δικαστική Εξουσία (Εισαγγελική Αρχή) θεωρεί ως έγκλημα την τέλεση της Θ. Ευχαριστίας, τους δε υπεύθυνους ιερείς που τόλμησαν να ιερουργήσουν ως εγκληματίες, η δε Εκκλησιαστική Ηγεσία παρακολουθεί, στην καλύτερη περίπτωση, σιωπηλή και αμήχανη»!

newsbreak,10-10-2022

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος πρέπει να βαδίζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και όχι με το θέλημα της κάθε κοσμικής/πολιτικής εξουσίας όταν αυτή αντιτίθεται στο θέλημα του Θεού!

Άς το καταλάβουν όσοι σκέφτονται κοσμικά/πολιτικά.

Α.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ Ο Π.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ!ΕΥΓΕ!ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ είπε...

«Αναστάς δε ο αρχιερεύς και πάντες οι συν αυτώ, … επλήσθησαν ζήλου … και επέβαλον τας χείρας αυτών επί τους αποστόλους, … άγγελος δε Κυρίου … είπε. … πορεύεσθε, και σταθέντες λαλείτε εν τω ιερώ τω λαώ πάντα τα ρήματα της ζωής ταύτης. ακούσαντες δε εισήλθον υπό τον όρθρον εις το ιερόν και εδίδασκον. παραγενόμενος δε ο αρχιερεύς και οι συν αυτώ συνεκάλεσαν το συνέδριον και πάσαν την γερουσίαν … τότε απελθών ο στρατηγός συν τοις υπηρέταις ήγαγεν αυτούς ου μετά βίας. εφοβούντο γαρ τον λαόν, ίνα μη λιθασθώσιν. αγαγόντες δε αυτούς έστησαν εν τω συνεδρίω. και επηρώτησεν αυτούς ο αρχιερεύς λέγων. ου παραγγελία παρηγγείλαμεν υμίν μη διδάσκειν επί τω ονόματι τούτω; … αποκριθείς δε Πέτρος και οι απόστολοι είπον. πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις» (Πρ. 5: 17-29)

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com