19 Ιουλ 2022

Στη ΔΙΣ ομοφώνως επέλεξαν την ολέθρια τακτική της ουσιαστικής συγκαλύψεως του σκανδάλου

 

Στη ΔΙΣ ομοφώνως επέλεξαν την ολέθρια τακτική της ουσιαστικής συγκαλύψεως του σκανδάλου

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Η υπό την προεδρία του αρχιστρατήγου της ήττας και "χάρτινου επιτελάρχη", Ιερωνύμου του Β', λεγόμενη ΔΙΣ, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΩΣ, επί τη βάσει του σχετικού συνοδικού ανακοινωθέντος, να αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας τόσο στον ένοχο αρχιεπίσκοπο Αμερικής όσο και στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για τα όσα πρωτοφανή, αήθη, σκανδαλώδη και άτοπα, έλαβαν χώρα κατά τη βάπτιση "τέκνων" ομοφυλοφίλων "γονέων" σε ναό της Γλυφάδας.

Αντί να θέσει σε ισχύ την κίνηση της επιβαλλομένης κανονικής διαδικασίας σε βάρος των δραστών του προαναφερθέντος αίσχους και αντί να καταδικάσει με δριμύτητα αυτό και τους αυτουργούς του καθώς και τη δαιμονικής εμπνεύσεως επιχείρηση εκκλησιαστικής αμνηστεύσεως και νομιμοποιήσεως του βδελυκτού πάθους του σοδομισμού, στην οποία ενέχονται συγκεκριμένοι κληρικοί , γνωστής "θεολογικής" σκέψεως και κατευθύνσεως, αυτή υποβάθμισε σαφώς και ουσιωδώς το όλο θέμα και αρκέσθηκε μονάχα σε δύο ανώδυνες για τους ενόχους και τους ποικίλους υποστηρικτές τους επιστολές, οι οποίες ουδέν ουσιαστικό αποτέλεσμα παράγουν αλλά μάλλον τους αποθρασύνουν, ούτως ώστε μα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ζέση και ζήλο, το πνευματοκτόνο και ψυχοκτόνο τους "έργο".

Η λέξη "ΟΜΟΦΩΝΩΣ", με την οποία φέρονται όλοι οι συνοδικοί μητροπολίτες να επιλέγουν την ολέθρια τακτική του συμβιβασμού, της επαράτου σκοπιμότητος (μήπως για να μη θιγεί το εσβεσμένο Φανάρι;) και της ουσιαστικής συγκαλύψεως του σκανδάλου , τυγχάνει εξόχως αποκαλυπτική του μεγέθους της εκπτώσεως του εκκλησιαστικού ήθους που χαρακτηρίζει τα μέλη και της παρούσης ΔΙΣ.

Για μία ακόμη φορά αδιαφόρησαν τόσο για το μέγεθος της προσγενομένης πνευματικής ζημίας του πληρώματος της Εκκλησίας όσο και για το μέγεθος και την ένταση του προκληθέντος σκανδαλισμού και σάλου.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από καθεύδοντες ποιμένες που μέχρι και τούτη τη στιγμή έχουν αδιαφορήσει σκανδαλωδώς για τα γνωστά ληρήματα και φαντασιοκοπήματα , που εξήλθαν του έρκους των οδόντων και τα οποία διατύπωσε η γραφίδα των γνωστών και μη εξαιρετέων Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, π.Φιλοθέου Φάρου, π.Βασιλείου Θερμού, π.Αλεξάνδρου Καριώτογλου και ει τινος ετέρου, με το να μην έχουν φέρει ακόμη στη Σύνοδο το συγκεκριμένο ζήτημα;

Οι συγκεκριμένοι ιεράρχες, έχουν καταστεί όλοι τους, υπόδικοι και ένοχοι, ενώπιον της αδιαφθόρου εκκλησιαστικής συνειδήσεως.

Και θα ηχεί έναυλος στα ώτα τους η έμπονη και αγωνιώδης κραυγή του μακαριστού μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου , όπως αυτή ακούσθηκε στη συνεδρία της ΔΙΣ , τον Ιούνιο του 1989, όταν συνεζητείτο το θέμα Γιανναρά: ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΟΣ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΑ ΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑΣ ΙΔΕΑΣ".

ΠΙΝΑΞ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΗΣ 165ης ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (2021 – 2022)

Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος
Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος
Κασσανδρείας κ. Νικόδημος
Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος
Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος
Εδέσσης, Πέλλης καί Αλμωπίας κ. Ιωήλ
Αργολίδος κ. Νεκτάριος
Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος
Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος
Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος
Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος
Καρπενησίου κ. Γεώργιος
Αρχιγραμματεύς: Ο Ωρεών Φιλόθεος.

Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

…………………………………………………………

Δείτε και:

-Επιστολές διαμαρτυρίας της ΔΙΣ σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και Οικουμενικό Πατριαρχείο

-Συνυπεύθυνος ὁ Σεβ. Γλυφάδας!

-Το εκκλησιαστικό παράπτωμα του Ελπιδοφόρου θα πρέπει να δικαστεί εκεί που τελέστηκε δηλαδή στην Εκκλησία της Ελλάδος και να μην παραπεμφθεί από την ΔΙΣ στο Φανάρι για πιθανόν κουκούλωμα!

-Ήταν τυχαία πράξη η τέλεση της ατυχούς βάπτισης από τον Ελπιδοφόρο ή καθ´υπαγόρευση;

-Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και το “νέον ευαγγέλιον” »

-Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας για την βάπτιση από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο δύο παιδιών από ζευγάρι του ιδίου φύλου.

-Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ευλόγησε τη βάφτιση παιδιών gay ζευγαριού ομογενών στην Αθήνα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατώτεροι των περιστάσεων για μια ακόμη φορά οι συνοδικοί μας.

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε "μπροστάρηδες" του αγώνα! Μονάχα ο πρώην Καλαβρύτων τόλμησε να μηνύσει τον Ελπιδοφόρο στη Σύνοδο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com