26 Ιουν 2022

Μην προκαλείτε άλλο!

Αφήστε τον παπα-Δημήτρη ήσυχο…

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Έχω γράψει κι άλλες φορές ότι κάποιοι άνθρωποι δυστυχώς, δεν μπορούν να συγκρατηθούν. Και εννοώ δημόσια πρόσωπα. Εκτίθενται και καταβάλουν κάθε προσπάθεια να μας πείσουν ότι… είναι εμπαθείς και πάσχουν από διάφορα σύνδρομα.

Βεβαίως το «σφάλειν ανθρώπινον» λέγουν οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, όμως όταν δημοσίως και μάλιστα Αρχιερείς εκφράζονται με εμπάθεια, φθόνο ή ζηλοτυπία, τότε πραγματικά εκθέτουν και το αξίωμά τους και την Εκκλησία και τον εαυτό τους.

Αλλά αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι ότι πολεμείται αυτήν την στιγμή ένας εφημέριος γιατί συνάζει πιστούς στον κανονικό ιερό Ναό που είναι διορισμένος, γιατί τελεί καθημερινά την Θεία Λειτουργία και γιατί σταυρώνει τους πιστούς με τον Τίμιο Σταυρό!

«Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριταί» ακούγεται διαχρονικά η φωνή του Ιησού Χριστού!

Πού ήταν αυτοί οι Αρχιερείς και οι ιερείς να διαμαρτυρηθούν όταν ένα ξόανο παρήλασε σε όλη την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή απαγορευόταν να λιτανευθεί η εικόνα της Παναγίας κατά την εορτή της τον Δεκαπενταύγουστο;

Πότε διαμαρτυρήθηκαν αυτοί οι κληρικοί όταν εν μέσω πανδημίας, εμείς οι χριστιανοί ήμασταν αναγκασμένοι να λατρεύουμε τον Θεό στην… «κατ’  οίκον Εκκλησία», ενώ οι μουσουλμάνοι, οι λάθρο και μη μετανάστες πανηγύριζαν στην πλατεία Ομονοίας;

Πώς προστάτεψαν εμάς, το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, όταν μας άφησαν μήνες, Σαρακοστή, Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα χωρίς Θεία Κοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι τελούσαν τα θρησκευτικά τους, ιδεολογικά και δεν ξέρω τι άλλο καθήκοντα κανονικά και δημοσίως;

Χαρακτηρίζουν κάποιους παπάδες αγύρτες, κάποιους χριστιανούς φονταμενταλιστές και κατακεραυνώνουν κάθε τους ενέργεια, ενώ κάποιων κουλτουριάρηδων τις εκδηλώσεις τις επιτρέπουν ή και τις επικροτούν στο όνομα της δήθεν ελευθερίας, ισοπολιτείας και ισότητος.

Πόση υποκρισία πια!

Ο παπα-Δημήτρης του Λυκαβηττού ευλογεί τον κόσμο με τον Τίμιο Σταυρό και αν γίνονται κάποια θαύματα, τα οποία δεν διατυμπανίζει, αυτά γίνονται με την δύναμη του Σταυρού και την πίστη των ανθρώπων. Και φυσικά γίνονται παντού! Δεν διεκδικεί την αποκλειστικότητα της Θείας Χάριτος ο παπα-Δημήτρης! Θαύματα γίνονται καθημερινά στην ζωή μας. Αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην τα αποδίδουμε στην… αγαθή τύχη ή συγκυρία.

Φτάνει πια με τον παπα-Δημήτρη! Γιατί εκτίθεστε Άγιοι Πατέρες!Γιατί αποκαλύπτετε τη δική σας ανεπάρκεια και τεμπελιά!

Σας ενοχλεί η συρροή του κόσμου, οι καθημερινές Θείες Λειτουργίες, οι διαδικτυακές μεταδόσεις; Φτάνει!

Αν σας ενοχλούν όλα αυτά, μην το δείχνετε! Μην ξεσκεπάζετε τα πάθη σας και το δικό σας έλλειμα.

Ο κόσμος έχει αισθητήριο. Οι μέλισσες πάνε στα άνθη για να πάρουν την γύρη… «Ο νοών νοείτω»!

Οι καθημερινές Θείες Λειτουργίες είναι ευλογία όχι μόνο για τον Λυκαβηττό, όχι μόνο για την πόλη της Αθήνας, αλλά για όλη την Ελλάδα. Και ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλές ενορίες και μοναστήρια όπου τελείται καθημερινά η Θεία Λειτουργία.

Ο Χριστός είπε «και ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας της ζωής υμών». Αυτή η υπόσχεση του Χριστού δεν πραγματώνεται με το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας; Με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας δεν συνεχίζει να βρίσκεται ο Χριστός παρών στον κόσμο; Γιατί σας ενοχλούν οι Θείες Λειτουργίες του παπα-Δημήτρη τόσο;

Γνωρίζω ιδρύματα γερόντων, κατάκοιτους ανθρώπους που τους βάζουν κάθε μέρα στον υπολoγιστή τους Αγίους Ισιδώρους και παρακολουθούν τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία. Κι αυτό σας ενοχλεί; Παρηγοριά δίνει στους μοναχικούς ανθρώπους! Έλεος πια!

Φροντίστε να συνάξετe το ποίμνιό σας κι αφήστε τον παπα-Δημήτρη ήσυχο. Έχει προϊσταμένη Αρχή. Δεν είναι εισπήδηση αυτό που κάνετε; Τον κατηγορείτε για τα θαύματα, ενώ εσείς Άγιε Αργολίδος  διαφημίζετε μονίμως θαύματα του Αγίου Λουκά του Ιατρού  και μάλιστα με αλλεπάλληλες εκδόσεις βιβλίων.Εμείς τι πρέπει να υποθέσουμε για σας; Κονταροχτυπιούνται  οι θαυματοποιοί ή το δικό σας θαύμα είναι μεγαλύτερο; Δεν καταλαβαίνετε το κακό που κάνετε; Φτάνει πια ο αλληλοσπαραγμός!

Γιατί σε λίγο θα αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε άλλα πράγματα τα οποία  δεν κάνει να τα γράψουμε δημοσίως. Γι’ αυτό μην προκαλείτε άλλο!

exapsalmos,24 Ιουνίου 2022

Δείτε σχετικά και -Ψευδοπροφήτες ή ψευτοδεσποτάδες;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο προηγούμενο άρθρο του κυρίου Τζούμα είχα κάποιες ενστάσεις και προβληματισμούς, γι' αυτό και δεν σχολίασα. Σ' αυτό εδώ έχει δίκιο 1500% και λίγο βάζω.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com