21 Φεβ 2022

Περιστερίου Γρηγόριος – μακαριστός Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρος· ένας απ’ τους δύο λέει ψέματα.

 

Στην εξοργιστικά παραπλανητική συνέντευξη του Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγορίου στον Ανδρέα Λουδάρο, ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε ότι από τους καταστατικούς χάρτες της Ρωσσικής Εκκλησίας προκύπτει ότι εδώ και 30 χρόνια η Ρωσσία έχει σχέδιο να εξαπλωθεί σε όλον τον πλανήτη! Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες και να εξηγήσει πώς αυτό προκύπτει. Η Ουκρανία, είπε, ήταν μία ευκαιρία για να υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί!

Ήταν μία ευκαιρία; Και ποιος τους την έδωσε; Ο Περιστερίου εδώ πετάει το μπαλάκι στο απέναντι γήπεδο. Έχουμε μία συγκεκριμένη απάντηση της Ρωσσίας (Εξαρχία στην Αφρική) σε μία συγκεκριμένη ενέργεια του Πατριαρχείου Κων/Πόλεως, δηλ. της Αμερικής (ψευτοαυτοκεφαλία σε σχισματικούς Νεοναζί στο υπογάστριο της Ρωσσίας) και ο Περιστερίου ούτε λίγο ούτε πολύ χρεώνει και τα δύο σε εικασίες περί Ρωσσικής επεκτατικότητας. Είχανε λέει σχέδιο εδώ και τριάντα χρόνια! Γι’ αυτό εσείς εισβάλατε στην Ουκρανία; Για να τους δώσετε το ηθικό έρεισμα να υλοποιήσουν το σχέδιό τους;

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ;

Εκεί που μας χρωστάγανε θέλουν να μας πάρουν και το βόδι. Ενώ είναι απολύτως υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει στην Αφρική, τους φταίει ο Ρώσσος. Και μας τα λέει αυτά ο Περιστερίου, ότι οι Ρώσσοι μετά την Αφρική θα πάνε στην Τουρκία, θα έλθουν ακόμη και στην Ελλάδα, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΧΩΝΕΤΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΙΛΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ. Η ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.

ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ.

Πριν 30 χρόνια έεεε;;;

Για να δούμε τί έλεγε ο προκάτοχος του Μητροπολίτη Ονουφρίου της Κανονικής βεβαίως Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Βλαδίμηρος, το 2006, πριν 16 χρόνια, για τις ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινοπόλεως στην Ουκρανία ΤΟΤΕ, να δούμε ποιος σχεδίαζε και τί σχεδίαζε. Και να δούμε ποιον επιβεβαίωσαν οι εξελίξεις. Τον Περιστερίου Γρηγόριο ή τον Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρο;

Αναδημοσίευση από ΕΔΩ [ηχογράφηση εναρκτήριας ομιλίας του Μητροπολίτη Βλαδίμηρου το 2006 σε μια συνάντηση κληρικών της Επισκοπής Κιέβου].

«Δεν υπάρχει ειρήνη, δεν υπάρχει συναίνεση» .. «Θα έχετε μάλλον ακούσει την κουβέντα για τους δύο εκπροσώπους του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στο Κίεβο και στο Λβιβ. Δυστυχώς, για τους σχισματικούς εδώ, οι οποίοι παραμένουν πικραμένοι μέχρι σήμερα, αυτό είναι αρκετά ευνοϊκό γιατί τότε ο Πατριάρχης, κόντρα στους κανόνες που πρώτος απ’ όλους θα έπρεπε να υποστηρίζει, μπορεί να τους δεχτεί άνευ όρων ως εκπροσώπους του και να πει σε όλους μας ότι δεν θέλατε να κάνετε τίποτα

«Ο Επίσκοπος Ιλαρίων, ένας από τους αποφοίτους μας της Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου, ο οποίος σπούδασε στην Ελλάδα, έγινε δεκτός στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και ήδη κάθισε εδώ, τέσσερις μήνες ίσως και παραπάνω, ξεσηκώνοντας τις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων στο Λβοφ και στο Κίεβο

Ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος τόνισε ότι ο Επίσκοπος Ιλαρίων είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη ότι «η Ουκρανία δεν ήταν ανεξάρτητο κράτος και επομένως θα μπορούσε να υπακούει την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά τώρα η ίδια η λογική των πραγμάτων απαιτεί να μην συνεχιστεί άλλο αυτό και εάν το Πατριαρχείο Κιέβου και η Αυτοκέφαλη Εκκλησία το επιθυμούν, πρέπει να ενωθούν και να υποκλιθούν στο ωμοφόριο της Παναγιότητάς του

Σχολιάζοντας τα λόγια του Επισκόπου Ιλαρίωνος ο Μακαριώτατος συνέχισε: «Αυτό σημαίνει ότι κάθεται ήσυχα μέχρι μια καθορισμένη στιγμή, και τότε θα προκαλέσει πρόβλημα στην Εκκλησία μας και στην Ορθοδοξία γενικά στην Ουκρανία.»

Έτσι κι έγινε !!!

Ο Επίσκοπος Ιλαρίων του Έντμοντον της Ουκρανικής Εκκλησίας στον Καναδά, υπό την Κωνσταντινούπολη, ήταν ο ένας από τους δύο έξαρχους που η Κωνσταντινούπολη διόρισε τον Σεπτέμβριο για να προετοιμάσουν την «ενωτική σύνοδο» στις 15 Δεκεμβρίου (2019).

Ποιός είπε ψέματα τελικά; Ο Περιστερίου ή ο πρώην Κιέβου; Ή μήπως ο Ιλαρίων του Πατριαρχείου της Κων/Πόλεως δούλευε τότε για τους Ρώσσους, για να τους δώσει μετά από πολλά χρόνια την «ευκαιρία» που λέει ο Περιστερίου να εισβάλουν στην Αφρική και όπου αλλού;

Για να μην τρελλαθούμε κιόλας!!!

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δείτε σχετικά και:

-Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει: Η Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας γνώριζε προ δεκαετίας τις φιλοδοξίες του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

-Σεβ. Περιστερίου Γρηγόριος: «Στην Αθήνα έχουμε τρεις Αρχιεπισκόπους»

-Η απάντηση της Ρωσικής Εκκλησίας στον Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγόριο

-Η πρόσκληση του Φαναρίου για Σύνοδο Πενταρχίας έγινε Τετραρχίας και με μειωμένες προσδοκίες.

-Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Απάντηση στον Σεβασμ. Μητροπολίτη Καμερούν

1 σχόλιο:

Γιάννης Νεστορίδης είπε...

Τραγικό το επίπεδο των Επισκόπων της Ελλαδικής Εκκλησίας. Οι εγκύκλιες σπουδές δεν μπορούν αν αποτελούν, μαζί με τις "προσωπικές - δημόσιες σχέσεις" το κύριο προσόν για την ανάρρηση ενός ιερέα σε επίσκοπο. Απαιτείται ο φωτισμένος Ιερέας να έχει Εμπειρίες ζωής εντός της Χάριτος, να είναι δοκιμασμένος μοναχός, ταπεινός και αφιλοχρήματος, πράος στο πρότυπο του Χριστού, γεμάτος αγάπη, τέλειος σε όλα.
Αυτοί για να δικαιωθούν τα βδελυρά τους κίνητρα είναι ικανοί να προκαλέσουν παγκόσμιο πόλεμο, χωρίς να υπολογίσουν ούτε το Θεό ούτε τους ανθρώπους. θυμάμαι μιλούσαν για τα δικαιώματα του Πατριάρχη, τα δικαιώματα όμως του Χριστού δεν τα γνωρίζουν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com