9 Δεκ 2021

Πάπας Φραγκίσκος: Τα αμαρτήματα της σάρκας δεν είναι τα πιο σοβαρά

 

Πάπας Φραγκίσκος: Τα αμαρτήματα της σάρκας δεν είναι τα πιο σοβαρά

Νάνσυ Κουλούρα

Κατά την επιστροφή του με το αεροπλάνο από την Ελλάδα, ο Ποντίφικας αποκάλυψε ποια δύο αμαρτήματα θεωρεί χειρότερα

Η λαγνεία δεν είναι το χειρότερο από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο. Όπως επισήμανε ο Ποντίφικας σε ρεπόρτερ κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του στην Ιταλία από την Ελλάδα, υπάρχουν χειρότερες αμαρτίες από μια εξωσυζυγική σχέση.

«Τα αμαρτήματα της σάρκας δεν είνα τα πιο σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά ο 84χρονος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, εξηγώντας ότι η περηφάνια και το μίσος είναι χειρότερα αμαρτήματα.

Το σχόλιο του Πάπα για τη βαρύτητα των διαφόρων αμαρτημάτων έγινε στο πλαίσιο της απάντησής του σχετικά με την υπόθεση της παραίτησης του Αρχιεπισκόπου του Παρισιού Μισέλ Οπετί. Όπως εξήγησε ο Ποντίφικας στους δημοσιογράφους, ο λόγος που αποδέχτηκε την παραίτηση του ιερωμένου δεν ήταν επειδή εκείνος αμάρτησε, αλλά επειδή το κουτσομπολιό τον έφερε σε θέση που δεν θα μπορούσε πλέον να ηγηθεί της Αρχιεπισκοπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οπετί ζήτησε συγγνώμη μετά από δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην ανάρμοστη σχέση του με μια γυναίκα. Ο 70χρονος κληρικός, που δεσμεύεται από τον κανόνα της υποχρεωτικής αγαμίας των κληρικών της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, αρνείται ότι υπήρξε ερωτική επαφή με την συγκεκριμένη γυναίκα, παρόλο που αναγνώρισε ότι η συμπεριφορά του θα μπορούσε να παρεξηγηθεί.

«Ήταν μια παραβίαση της έκτης εντολής (ου μοιχεύσεις) αλλά όχι πλήρης, αφορούσε μικρά χάδια, ένα μασάζ στην γραμματέα του, αυτή είναι η κατηγορία. Υπάρχει αμάρτημα σε αυτό αλλά όχι το χειρότερο είδος», σημείωσε ο Πάπας Φραγκίσκος για τον παραιτηθέντα Αρχιεπίσκοπο.

Ο Ποντίφικας υπογράμμισε ότι όλοι είναι αμαρτωλοί, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του. «Από ποιον καταδικάστηκε (ο Αρχιεπίσκοπος); Από την κοινή γνώμη, το κουτσομπολιό... Δεν μπορούσε πλέον να ηγείται», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Αποδέχτηκα την παραίτηση του Οπετί όχι στον βωμό της αλήθειας, αλλά στον βωμό της υποκρισίας».

Ο Πάπας κατέληξε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμα όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, αλλά αναμένει να τις μάθει σύντομα, όταν θα τον επισκεφθούν Γάλλοι επίσκοποι στο Βατικανό για να συζητήσουν μια πρόσφατη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από κληρικό στην χώρα.

Με πληροφορίας από Reuters, New York Post

protothema.gr,09/12/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com