9 Δεκ 2021

Κονσέρτο σε ναό Αιρετικών στην Αυστρία υπό την αιγίδα της εθνομηδενιστικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος Επανάσταση του 1821!

 

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου έλαβε χώρα στον παπικό «καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου» ένα κονσέρτο για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως. Χορηγός του κονσέρτου ήταν η εθνομηδενιστική επιτροπή των αθέων «Ελλάδα 2021», και συνδιοργανωτές η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας και η Ελληνική Πρεσβεία στην Αυστρία.

Προσκεκλημένη της εκδήλωσης ήταν και η εθνομηδενίστρια Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία κατέχει το αξίωμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας δίχως όμως να εκπροσωπεί στο ελάχιστο τους Έλληνες. Η Σακελλαροπούλου δεν κατάφερε τελικά να προσέλθει στο κονσέρτο αλλά μας κράτησε την έκπληξη για την άλλη συναυλία που έκανε ο Αιρεσιάρχης πάπας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην πρόσκληση δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι για την είσοδο είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, η αρνητικού τεστ και ότι η μάσκα θα πρέπει να φοριέται καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Όλα αυτά και μάλιστα μέσα σε ναό αιρετικών. Σκέτο μαρτύριο.

The Ambassador of Greece Catherine Koika

and the

Metropolitan Arsenios of Austria

cordially invite you to the festive concert on the occasion of the 200th anniversary of the Greek Revolution on 12 November 2021 at 8 pm in St. Stephen’s Cathedral, in the presence of the President of the Hellenic Republic, H.E. Katerina Sakellaropoulou

We kindly request your response by 29 October 2021 at the latest, so that we can send you your ticket with your seat number electronically in advance

Admission to the event is only possible with a 2.5G proof (vaccinated, recovered, negative PCR test result of the last 48h)

Please note that guests are required to wear an FFP2 mask during the whole event

By 19:45 seating has to be completed

Cilla Rottensteiner, BA

Assistentin, Büro der Botschafterin

Assistant, Office of the Ambassador

Embassy of Greece & Permanent Mission

to the International Organizations in Vienna

Argentinier str. 14, 1040 Vienna

Tel.: +43 1 5061520, Fax: +43 1 5061519


Τί δουλειά έχει ο εορτασμός του Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγώνα των Ορθόδοξων Ελλήνων μέσα σε ναό αιρετικών; Βλέπουμε πώς η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δουλεύει μέσα από αντιφάσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά. Η εν λόγω Επιτροπή δουλεύει με αυτόν τον τρόπο διότι φτιάχτηκε για να γελοιοποιήσει και να ευνουχίσει το παρελθόν μας.

Για την «Ιερά» Μητρόπολη Αυστρίας τί να πει κανείς; Δεν υπάρχει ίχνος έκπληξης πια σε ό,τι κάνουν «τα παραρτήματα» του Βαρθολομαίου. Προσγειωθήκαμε στα κόπρανά τους.

Ποιό ακριβώς είναι «το μήνυμα» αυτής της εκδήλωσης; Μήπως ότι οι πρόγονοί μας ήταν τελικά ηλίθιοι που επαναστάτησαν Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος; Για τους βαπτισμένους Έλληνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και δεν ένοιωσαν τίποτε να «επαναστατεί» μέσα τους όσο βρίσκονταν στον ναό των αιρετικών, η απάντηση είναι προφανώς «Ναι. Οι Έλληνες ήταν ηλίθιοι που επαναστάτησαν Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Όλα διορθώθηκαν. Τα βρήκαμε με όλους και με τον πάπα που θα μας σώσει, κι οι ηλίθιοι πρόγονοί μας επαναστάτησαν χωρίς λόγο και σκοτώθηκαν τζάμπα.»

Τί μένει τελικά από την ματωμένη επανάσταση των Ελλήνων για αυτούς τους ανθρώπους; Μια απόμακρη ιδέα; Ίσως. Ίσως μία ποιητική, ρομαντική, αγωνιστική διάθεση να πάνε σε ένα κονσέρτο στην καρδιά των ψαλιδόκωλων και να αναπολήσουν με την συνοδεία βιολιών έναν «μυθικό» κόσμο αληθινού ηρωισμού και αυτοθυσίας που έφυγε για πάντα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com