22 Σεπ 2021

Ο Σατανισμός στην εποχή μας

Ο  Σατανισμός στην εποχή μας

΄Αρθρο από Γεώργιο Βλάχο (ερευνητής)

     Αγαπητοί μου χριστιανοί. Στην ορθόδοξη εκκλησία μας, κατά τη διάρκεια του βαπτίσματος, ο ιερέας που τελεί την ιερή βάπτιση ρωτάει τον ανάδοχο που κρατάει το νήπιο στα χέρια του :  ‘’Απεταξάμην το σατανά’’;  Και ο ανάδοχος απαντάει : Απεταξάμην. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, διότι ο ανάδοχος αναλαμβάνει την υποχρέωση, για λογαριασμό του βαπτιζόμενου που δεν μπορεί να μιλήσει, ότι ο βαπτιζόμενος απορρίπτει εντελώς το σατανά από τη ζωή του και συντάσσεται με το Χριστό. Γι αυτό, λίγο αργότερα ο ιερέας ρωτάει εάν ο ανάδοχος συντάσσεται με το Χριστό και ο ανάδοχος απαντάει : ‘’Συνεταξάμην’’. ΄Όλο αυτό σημαίνει ότι, τη στιγμή αυτή συνάπτεται ένα συμβόλαιο με το Θεό και ότι ο βαπτιζόμενος δέχεται το Χριστό στη ζωή του και απορρίπτει το σατανά.

     Αν τα χρόνια περάσουν και το βαπτιζόμενο νήπιο μεγαλώσει και γίνει σατανιστής, αυτό σημαίνει ότι έκανε διάσπαση του συμβολαίου με το Θεό και αντί από δω και πέρα να ακολουθήσει το Θεό, ακολουθεί το διάβολο.

            Πόσο λυπηρή είναι αυτή η πράξη σύνταξης με το σατανά και πόσο επιζήμια για την ψυχή όλων των σατανιστών ! Είναι πολύ χειρότερα, ακόμη και αν δεν είναι χριστιανός ή είναι άθεος. Διότι για τον μη χριστιανό υπάρχει ελπίδα να γίνει χριστιανός, και για τον άθεο αργότερα υπάρχει ελπίδα να ασπαστεί κάποια θρησκεία. Για τον σατανιστή όμως που αθέτησε το συμβόλαιο με το Δημιουργό Του Θεό, δεν υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα σωτηρίας, διότι απαξίωσε το Θεό και σύναψε ένα νέο συμβόλαιο με το σατανά, με το οποίο θα κληρονομήσει την αιώνια κόλαση !

Α)   ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ Ή  ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ

Ο σατανισμός είναι λατρευτική πίστη η οποία έχει ως επίκεντρό της το σατανά ή διάβολο, οντότητα που σύμφωνα με την παράδοση των ιουδαίων, των μουσουλμάνων και των χριστιανών είναι ο έσχατος αντίπαλος του Θεού, ενσαρκώνοντας την Ελεύθερη Θέληση (ελεύθερη βούληση) σύμφωνα με τους σατανιστές, ή την αρχή του απόλυτου κακού σύμφωνα με τους ιουδαίους τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς. Οι ερευνητές θρησκειολόγοι ξεχωρίζουν τέσσερις τύπους σατανισμού: α) τον μεσαιωνικό, β) τον θρησκευτικό γ) τον ερασιτεχνικό δ) τον πνευματικό ή συμβολικό.

Ο μεσαιωνικός σατανισμός

Κύρια γνωρίσματά του είναι οι τελετουργικές ανθρωποθυσίες και τα συμβόλαια με το διάβολο, οι παρά φύση σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, οι φόνοι παιδιών και η πρόκληση καταστροφής σε τρίτα πρόσωπα ή αγαθά με τη χρήση μαγγανείας. Τα αριστοκρατικά κοινωνικά στρώματα ασχολούνται πιο πολύ με άσκηση λατρείας του σατανά, παρά τα λαϊκά.

Σύγχρονα κινήματα - Νεοσατανισμός

Το κίνημα του σατανιστή ΄Aντον Λα Βέι, είναι μια μέθοδος χειραγώγησης των πρωτόγονων συναισθημάτων, της αποδοχής των παθών και του αποκρυφισμού. Θεωρητικά, το κίνημα του νεοσατανισμού απορρίπτει τις άνομες πράξεις, άρα δεν αποτελεί άμεσο έγκλημα η συμμετοχή στις επί-σημες οργανώσεις. Μεμονωμένοι νεοσατανιστές κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τη δικαιοσύνη, όμως οι περισσότερες νόμιμες νεοσατανιστικές εκκλησίες αποδεδειγμένα δεν εμπλέκονται σε εγκλήματα, σε αντίθεση με ανεπίσημες μικρότερες αιρέσεις και ομάδες πιστών.

Σατανισμός – Κίνημα ‘’Νέα Εποχή’’   

΄Ένα από τα στοιχεία της αποκρυφιστικής Νέας Εποχής είναι η σατανολατρεία. Ο εωσφόρος θεωρείται ‘’Θεός’’, λένε και θα πρέπει να τον πλησιάζουμε με αγάπη. Είναι ο μεγάλος μύστης που τον επικαλούνται τα πειθήνια όργανά του, και ισχυρίζονται ότι αποτελεί το καλύτερο  πνευματικό κομμάτι του εαυτού μας (Βιβλίο ‘’Προς μια Παγκόσμια Δικτατορία’’, Gary H. Kah, εκδ. Στερέωμα, σελ. 87).

Β)   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΜΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Ακολουθούν αποσπάσματα από διάφορα άρθρα :

1.  ΗΠΑ: Θέλουν να στήσουν μνημείο στο σατανά, στο κυβερνητικό κτίριο (8.1.2014)

 Η ‘’Εκκλησία του σατανά’’, που έχει επίσημη έδρα τη Νέα Υόρκη, κατέθεσε φάκελο στις κρατικές αρμόδιες αρχές της Οκλαχόμα για έγκριση αδειοδότησης ανέγερσης μνημείου, δίπλα από αυτό του ‘’Δεκαλόγου’’ (10 Εντολές) που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του κυβερνητικού κτιρίου (Καπιτώλιο) της πρωτεύουσας της πολιτείας. Το σχετικό αίτημα περιελάμβανε και το προτεινόμενο σχέδιο ανέγερσης γλυπτού, ύψους 2,1 μ. Πρόκειται για απεικόνιση του σατανά υπό τη μορφή του Μπαφομέτ. Πρόκειται για ένα ένθρονο φτερωτό κερασφόρο, που φέρει γενειάδα και είναι τραγοπόδαρος. Φέρει ερμητικό κηρύκειο και η πλάτη του θρόνου προσομοιάζει σε νεκρική πλάκα. Η πεντάλφα απεικονίζεται στο επάνω μέρος του σχεδίου. Πλαισιώνεται από δυο χαμογελαστά και ανέμελα παιδιά,

ένα αγόρι και ένα κορίτσι. (Το κορίτσι φαίνεται σαν να "προσεύχεται" στο σατανά). Πρόκειται για το επίσημο σήμα της εκκλησίας του σατανά των ΗΠΑ, η οποία ιδρύθηκε νομίμως το 1966. Απαιτούν την ανέγερση του μνημείου στο Καπιτώλιο  της Οκλαχόμα δίπλα από το μνημείο του Δεκαλόγου, επικαλούμενοι την θρησκευτική ισότητα και την ανεξιθρησκεία. Υποστηρίζουν ότι η από το 2012 ανέγερση του μνημείου των Δέκα Εντολών στον ίδιο χώρο, παραβιάζει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας δημιουργώντας ‘’θρησκευτικές διακρίσεις’’.

2. Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στις 12 Μαϊου 2014, θα φιλοξενήσει μια σατανιστική τελετή που θα διοργανώσει ο “Σατανιστικός Ναός”.

Η σατανιστική  οργάνωση που διεκδικεί με επίσημο αίτημά της την ανέγερση του μνημείου του Μποαφομέτ, στο Καπιτόλιο της Oκλαχόμα, διοργανώνει μαύρη τελετή στο Χάρβαρντ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δίνεται έτσι η μοναδική ευκαιρία στρατολόγησης νέων προσήλυτων από τη φοιτητική κοινότητα. (MetaTV 09/05/2014). Η μαύρη τελετή θα λάβει χώρα στο Μεμόριαλ Χωλ, στο Πανεπι-στήμιο Χάρβαρντ. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί από ‘’Το Σατανιστικό Ναό’’, που για το γεγονός αυτό θα φιλοξενηθεί από τον πολιτιστικό σύλλογο του Πανεπιστημίου. “Για μας, η μαύρη τελετή είναι ένα σύνολο που διαμορφώθηκε στο πέρασμα του χρόνου και που σχετίζεται με τους διωγμούς των μαγισσών και αργότερα υιοθετήθηκε από κάποιους ως μια θέση-στάση ατομικής χειραφέτησης, έναντι της πνιγηρής αυθεντίας της Εκκλησίας’’, τονίζει ο Λούσιεν Γκρίβς, ο εκπρόσωπος τύπου του σατανι-στικού ναού. Προσθέτει ότι ο σατανάς είναι το πιο δυνατό σύμβολο της επανάστασης, ενάντια στην αυθεντία και την υπάρχουσα τυρρανία.

3.  Νόμιμη η εκκλησία του σατανά στην Ουκρανία, με τριόροφο ναό των σκοτεινών θεών  (11.8.2014)

Η πρώτη στην Ουκρανία και σε ολόκληρη την μετασοβιετική κρατική θρησκευτική κοινότητα, ανοιχτά και νόμιμα, με βάση το Σύνταγμα της Ουκρανίας, ομολογούν τον ‘’Dyavolopoklonnichestvo’’ (Παρα-δοσιακό σατανισμό) της κοινότητας ‘’Μπόζιτσι’’ που δρα στην περιοχή Τσερκάσι. Επισημοποίησαν ουσιαστικά ότι οι σφαγές που πράττουν οι νεοναζί στην Ουκρανία είναι θυσίες πρός τον Σαμαέλ και την παρέα του, και επειδή δεν πιστεύω γενικά στην τύχη, δεν βρήκα καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι καταχωρήθηκε και με το νόμο τη συγκεκριμένη περίοδο. Ανέφεραν επίσης ότι, σε μια δασώδη περι-οχή άνοιξε ένας τριώροφος ναός των σκοτεινών θεών. Ωστόσο, η θρησκευτική δομή είναι ακόμη ημι-τελή, και στο εγγύς μέλλον πρόκειται να εγκαταστήσουν το θόλο.

4.  ΗΠΑ. Κάλεσαν στο δημοτικό συμβούλιο ‘αντιθεϊστή’ να προσευχηθεί (!) και εκείνος έκανε επίκληση (και) στο σατανά  (15.12. 2014)

Ένας άθεος που κλήθηκε να δώσει την εναρκτήρια προσευχή στην συνεδρίαση της Επιτροπής του Δήμου στο Λέικ Γόρθ της Φλόριντας, έκανε έκκληση στην ‘’σοφία του σατανά’’ και δήλωσε "αν ο παντοδύναμος Θωρ είναι μαζί μας, ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας", μια διαστροφή γνωστού στίχου της Καινής Διαθήκης. Κάποιοι επίτροποι εξέφρασαν από πριν τη γνώμη τους για την ‘’επί-κληση’’, με το να σηκωθούν και να βγουν έξω.

5.  Απίστευτα πράγματα! Σατανιστική λέσχη θα προπαγανδίζει τη νέα ‘’θρησκεία’’ σε δημοτικά σχολεία των ΗΠΑ !  (3.8.2016)

Σύμφωνα με αμερικανικό δημοσίευμα στην washingtonpost.com, ο Ντουγκ Μέσνερ, με το επαγγελματικό όνομα Λούσιεν Γκριβς, είναι ο συνιδρυτής και εκπρόσωπος του  σατανιστικού ‘’ναού’’, μιας ομάδας πολιτικών ακτιβιστών που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα νέο  καθεστώς,  σε αντιστάθμισμα (όπως λένε) των  φονταμενταλιστικών χριστιανικών λεσχών. Οι διοργανωτές του όλου εγχειρήματος το βλέπουν ως μια προσπάθεια να διεισδύσουν στη δημόσια  αμερικανική εκπαίδευση και να διαβρώ-σουν  το συνταγματικό διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, σύμφωνα με τον Γιος Ρέινολντς, της εφημερίδας The Washington Post. Έτσι στο Σάλεμ, μια καυτή νύχτα του καλοκαιριού,  οι ηγέτες του σατανιστικού ‘’ναού’’ έχουν συγκεντρωθεί στους κατακόκκινους τοίχους του σαλονιού ενός διαμερίσματος  σ’ αυτή την πόλη,  που φημίζεται για δίκες κατά των μαγισσών τον 17ο αιώνα. Βλέπουν βίντεο, στο οποίο  παιδιά χορεύουν γύρω από ένα γαϊτανάκι, ενώ μια αράχνη σέρνεται στο πρόσωπο ενός κλόουν με  απόκοσμη όψη, με τη συνοδεία δαιμονικής μουσικής. Το δημοσίευμα τονίζει ότι, η συγκεκριμένη οργάνωση συνωμοτεί  για να διεισδύσει σε παιδιά του δημοτικού σχολείου των ΗΠΑ. Οι χριστιανικές ευαγγελικές οργανώσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους σατανιστές, έχουν  ήδη διεισδύσει στις ζωές των παιδιών της Αμερικής μέσω του σχολείου και του  θρησκευτικού  προγραμματισμού στα δημόσια σχολεία, και φαίνονται αποφασισμένοι  να δώσουν  στους μαθητές  μια νέα  επιλογή : είτε τον Ιησού Χριστό είτε το  σατανά. Η οργάνωση των σατανιστών σχεδιάζει να παρουσιάσει τις απόψεις της λέσχης της στα δημόσια αμερικανικά  δημοτικά σχολεία, μεταξύ των οποίων ένα στην κομητεία  του Πρίγκιπα Γεωργίου. Οι εμπνευστές  του σχεδίου αυτού, θα υποβάλλουν αίτηση στους διευθυντές των σχολείων, για να τους επιτρέψουν την είσοδο στα σχολεία το νέο ακαδημαϊκό έτος. Η σατανιστική εκστρατεία θα ξεκινήσει από τη  Νέα Υόρκη, σε Βοστώνη, Γιούτα,  Αριζόνα και θα επεκταθεί  μέχρι  τη  Μινεάπολη, το Ντιτρόιτ, Σαν Χοσέ, Νέα Ορλεάνη, Πίτσμπουργκ και τη Φλόριντα, όπου θα συμμετέχουν σε απευθείας σύνδεση.

Γ)   ΕΠΙΛΟΓΟΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τα παραπάνω περιστατικά είναι πολύ λίγα, σε σχέση με την πραγματικότητα. ΄Εχουν συμβεί πολύ περισσότερα και δυστυχώς συνεχίζουν να συμβαίνουν και άλλα. Όλα αυτά τα περιστατικά, μαρτυρούν ένα θλιβερό φαινόμενο το οποίο επιβεβαιώνει μία ακραία παρεκτροπή του ανθρώπου από το Δημιουργό του Θεό. Η προσήλωσή του στο σατανά, θα του στερήσει διά παντός τη Bασιλεία του Θεού και κατά την Ημέρα της Κρίσεως αντί να ακούσει από το Δίκαιο Κριτή  ‘’Δεύτε οι ευλογημένοι του Πατρός μου…’’, θ’ακούσει ‘’Πορεύεστε απ’ εμού εις το πυρ το εξώτερον …’’, κληρονομώντας μία φρικτή κόλαση στην οποία θα είναι αιώνια δυστυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com