26 Μαΐ 2021

Επιγραφή εις την Αγίαν Σοφίαν, βλασφημεί τον Αληθινόν Τριαδικόν Θεόν

Επιγραφή εις  την Αγίαν Σοφίαν, βλασφημεί τον Αληθινόν Τριαδικόν Θεόν

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Μετά τη μετατροπή σε τζαμί του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας, οι Τούρκοι έχουν αναρτήσει μορφή φωτεινής επιγραφής επάνω στο Ναό της Αγίας Σοφίας, όπου βλασφημείται ο Αληθινός Τριαδικός Θεός ως δήθεν ανύπαρκτος.  Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 9/5/2021, το οποίο τιλοφορείτο ‘’«Ο Θεός είναι ένας και αυτός είναι ο Αλλάχ»:  

Ύστατη πρόκληση στην Αγία Σοφία – Ύψωσαν μουσουλμανικό λάβαρο’’, ανεφέροντο μεταξύ άλλων τα εξής : ‘’Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το skai.gr, ανάμεσα στους δύο μιναρέδες που κτίστηκαν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σήμερα τοποθετήθηκε για πρώτη φορά η επιγραφή «Δεν υπάρχει άλλος θεός, εκτός από τον Αλλάχ»’’. 

 Μετά την προκλητική ‘’μετατροπή’’ σε τζαμί του Ναού της Αγίας Σοφίας, ήλθε αυτή η μορφή φωτεινής επιγραφής, όπου βλασφημείται ο Αληθινός Τριαδικός Θεός ως δήθεν ανύπαρκτος. Είναι αλήθεια πως η οποιαδήποτε διαμαρτυρία στην Τουρκία θα πληρωθεί πολύ ακριβά, γεγονός που επιβάλλει τη σιωπή του φόβου των επιπτώσεων μια τέτοιας ενέργειας.  Αυτό που λέει ο Ελληνισμός της Κύπρου ότι, ‘’ο Τούρκος γεφύρι κι αν γενεί που πάνω του μη ρέξεις’’, σίγουρα δεν μπορεί να γενικευτεί στους ανθρώπους, βρίσκει όμως την απόλυτη εφαρμογή του στην Τουρκική πολιτική. 

 Αυτή η βλασφημία που έχει αναγραφεί σε μορφή φωτεινής επιγραφής επάνω στο Ναό της Αγίας Σοφίας, δεν είναι εφεύρημα του 21ου αιώνα. Το επαινούμενο και από Ορθοδόξους ακόμη Ιερωμένους κοράνι, βλασφήμως αρνείται τον Αληθινό  Τριαδικό Θεό και τη Θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την πολεμά. 

 Με βάση το κοράνι ο Χριστός θεωρείται στη μωαμεθανική θρησκεία ως Απόστολος του Θεού.  Ακόμα και αυτό που λένε για τον Χριστό, καταδεικνύει χωρίς καμιά αμφιβολία το ψεύδος τους.  Τίποτα δεν δέχονται οι μωαμεθανοί,  από αυτά που δίδαξε και προφήτευσε ο Χριστός.  Η μεγίστη αυτή ασυνέπεια φανερώνει το ψεύδος τους.  Ότι  δίδαξε και προφήτευσε ο Χριστός το διαψεύδουν με αντίθεο τρόπο. Πως τον αποκαλούν Απόστολο του Θεού τη στιγμή που τον διαψεύδουν παντελώς;  Και μόνη αυτή η μεγίστη ασυνέπειά τους, φανερώνει το αντίθεο ψεύδος τους.

 Δέχονται για παράδειγμα τον λόγο του Χριστού ‘’ο πιστεύων εις εμέ έχει ζωήν αιώνιον’’ (Ιω. 6,47), αυτόν τον ‘’παναληθινόν λόγον του Αιωνίου, του Θεανθρώπου’’* κατά τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς;  Τίποτε  δεν πιστεύουν από αυτά που είχε πει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.  Τελικά ισχύει γι’ αυτούς αυτό που είπε ο Κύριος, ‘’ει εμέ ήδειτε, και τον πατέρα μου ήδειτε αν’’ (Ιω. 8,19).  Και μόνο αυτά που αναφέρει το κοράνι για τον Χριστό, φανερώνουν το ψεύδος τους.

‘’Η βασική ιδέα του Αρείου είναι : ο Χριστός δεν είναι Θεός’’*, λέγει ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς.   Ότι λέγει ο Άρειος για τον Χριστό, τα ίδια και χειρότερα λέγει το κοράνι.  ‘’Σατανική είναι η σκέψις, η οποία αρνείται τη Θεότητα του Χριστού’’*, τονίζει ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς.  Την άρνηση της Θεότητας του Χριστού, εμφαντικώς τονίζει το κοράνι.  ‘’Κανείς διωγμός, καμιά άλλη ταλαιπωρία δεν ετάραξεν τόσον την Εκκλησίαν’’*,  λέγει ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς για την αρειανική αίρεση.  Το Ισλάμ, η κορανική αυτή έκφραση, δεν κατάφερε να πείσει τους χριστιανούς με τη μεγάλη βλασφημία για τη Θεότητα του Χριστού και για την Αγία Τριάδα, το κατάφερε όμως με τα απάνθρωπα παιδομαζώματα και τους βίαιους εξισλαμισμούς πλήθους χριστιανών.

Προς τι λοιπόν οι ωραιολογίες εκ μέρους Ορθοδόξων για το κοράνι, με τον χαρακτηρισμό ακόμη και ‘’ιερού’’;  Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης όταν ήταν στα Φάρασσα, πριν τον διωγμό στην Μικρασία, έδειξε το κάλλος της χριστιανικής αγάπης προς όλους, χωρίς να υποπέσει σε κάποιο από  τα ατοπήματα που η ανθρωπάρεσκη αγάπη επιβάλλει.  Η χριστιανική αγάπη προς κάθε άνθρωπο αρκεί και δεν χρειάζεται να  συνοδευτεί με ωραιολογίες για το βιβλίο που αρνείται και πολεμά τη Θεότητα του Χριστού και την Αγία Τριάδα.  Η μορφή φωτεινής επιγραφής που οι Τούρκοι έχουν αναρτήσει επάνω στο Ναό της Αγίας Σοφίας, καταγράφει το αντιμίσθιο της ‘’ιδεολογικής’’ αυτής αγάπης.

 ……………………………

*Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς – ‘’Άνθρωπος και Θεάνθρωπος’


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα μας κάνετε;;;


•Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος: Συμφωνώ με την κυβέρνηση που σταμάτησε τις Λειτουργίες στην εκκλησία.

•Μητροπολίτης Κοζάνης: «Να κάνετε το εμβόλιο κι αφήστε τους φανατικούς...»

•Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Μεσσηνίας: «Όσοι δε φοράτε μάσκα έξω από την Εκκλησία, αλλιώς καλώ Αστυνομία»

•Ιερόθεος: Το σπίτι των πιστών είναι η εκκλησία.
°Μητροπολίτης Ναυπάκτου: «Οι Εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς».

•Μητρ. Δημητριάδος: Φαρισαϊκή στάση το να μη φοράς μάσκα.

•Να κοινωνήσετε μόνοι στο σπίτι σας με Μέγα Αγιασμό” προτρέπει ο Μητροπολίτης Γόρτυνος.

•Μητροπολίτης Ιλίου: Το κουταλάκι μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία δεν είναι δογματικό θέμα.
°Μητρ.Κυθήρων - Είναι και δογματικό θέμα το κουταλάκι μίας χρήσεως.

Μητροπολίτης Ηλείας: Απέλυσε δύο εργαζόμενους σε γηροκομείο που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Το ποτήρι της οργής του Θεού είναι έτοιμο να ξεχειλίσει.

ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ: ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Την ώρα που με απόφαση της η Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας αποφάσισε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι Θείες Λειτουργίες και οι λοιπές Ιερές Ακολουθίες, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος χαράσσει διαφορετική γραμμή, προχωρώντας σε περιορισμό των ακολουθειών στην μητρόπολη του.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ οι επίσκοποι που χαρίζουν κορανια μπαίνουν σε εβραϊκές συναγωγές και ομολογούν ότι στο τζαμί λατρεύεται ο Θεός δεν βλασφημουν τον άγιο Τριαδικό Θεό.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com