7 Απρ 2021

Πάστορας διώχνει αστυνομικούς που προσπάθησαν να εισέλθουν σε ευκτήριο οίκο το Πάσχα

Στο Κάλγκαρι του Καναδά η αστυνομία προσπάθησε να επιβάλει τους νόμους περί περιορισμών στην πανδημία Covid-19 σε ευκτήριο οίκο Ευαγγελικών, χωρίς όμως να έχουν άδεια εισόδου. Καθώς το άρθρο 176 του Καναδικού Ποινικού Κώδικα καθιστά έγκλημα τη διατάραξη μιας θρησκευτικής τελετής, ο πάστορας Artur Pawłowski με θάρρος και αυταπάρνηση έδιωξε την αστυνομική μονάδα από τον χώρο της θρησκευτικής λατρείας, χωρίς να επιτρέψει στην αστυνομία να μιλήσει. Φωνάζοντας, διέταξε την αστυνομία να φύγει, και να μην εμφανιστεί ξανά χωρίς δικαστικό ένταλμα. Ο Καναδός “Πάστορας” προστάτευσε με θάρρος τη θρησκευτική του συνάθροιση. Στην πατρίδα μας που τελούνται όχι συναθροίσεις αλλά Μυστήρια μέσα στις Εκκλησίες μας τι θα πρέπει να κάνουμε;

Στη χώρα μας ισχύει το άρθρο 200 του ΠΚ με τίτλο “Διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων” το οποίο προβλέπει:

1. Όποιος κακόβουλα προσπαθεί να εμποδίσει ή με πρόθεση διαταράσσει μια ανεκτή κατά το πολίτευμα θρησκευτική συνάθροιση για λατρεία ή τελετή, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος μέσα σε εκκλησία ή σε τόπο ορισμένο για θρησκευτική συνάθροιση ανεκτή κατά το πολίτευμα ενεργεί υβριστικά ανάρμοστες πράξεις.

Όλοι θυμόμαστε τις εικόνες με εισβολές αστυνομικών σε Ιερούς Ναούς κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του 2020 που διέκοπταν ακόμη και την ανάγνωση του Ευαγγελίου. Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθούν. Μα εάν επαναληφθούν ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους το επιτρέψουν οι ποιμένες μας…

(Υποτιτλισμός ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ enromiosini)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο αιρετικός πάστορας έβαλε τα γυαλιά στους ψοφοδεείς και ηττοπαθείς ημετέρους εκκλησιαστικούς ταγούς...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι ποιμένες μας είναι υπάλληλοι του κράτους, επομένως δεν πρόκειται να δούμε τέτοια, και αν κατά λάθος δούμε κάτι αντίστοιχο, μετά θα περάσουν από τηλεοπτική δίκη όπου θα απολογηθούν.

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Αυτό το βίντεο ελπίζω να το δουν κάποιοι, και να τους φέρει συναισθήματα αναξιότητας...μήπως και συνέλθουν!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com